KBC Bank & Verzekering Logo

Hypothecaire lening bij KBC Bank

KBC Bank is een dochtervennootschap van de KBC financiële groep met hoofdzetel in Brussel, België. Als financiële instelling biedt zij een breed scala van bank- en verzekeringsproducten en -diensten aan. Het hypothecair krediet van KBC Bank is dan ook een van de beste in België. Ontdek meer over het hypotheekaanbod van KBC Bank.

Hypothecaire lening bij kbc bank

Redenen om een hypotheek af te sluiten bij KBC Bank

Eerst en vooral is het belangrijk te weten dat enkel een Belg, die zijn of haar inkomen in euro ontvangt, in aanmerking komt voor een hypothecair krediet bij KBC Brussel. Deze lening wordt verstrekt in het kader van de verwezenlijking van een onroerend-goedproject. De intekening op het hypothecair kredietcontract met KBC Bank doet een aantal vragen rijzen, namelijk :

 • Het te lenen bedrag
 • De aflossingsperiode
 • Tegen welke rentevoet (vast of variabel)
 • Wat de totale kosten van de transactie zullen zijn
 • Zouden er fiscale gevolgen zijn


Geconfronteerd met deze vele vragen, heeft de structuur een krachtig instrument ter beschikking van de prospects gesteld. Dit is de KBC Bank online simulator. Internetgebruikers die nieuwsgierig zijn en op zoek zijn naar het interessantste aanbod zullen er gebruik van kunnen maken, geheel gratis en zonder verplichting. Wie al cliënt is bij de bank, kan rechtstreeks verbinding maken met de toepassingen van de bank (KBC Brussels Mobile, KBC Touch). Deze laatsten genieten ook tal van voordelen die verband houden met hun status. Deze omvatten:

 • Het verkrijgen van een persoonlijk tarief en kortingen;
 • Verificatie van de mogelijkheid om uw simulatie in één keer te verkrijgen;
 • Online krediet aanvragen is mogelijk, zodra u tevreden bent over de simulatie;
 • De hulp van de huisvestingsdeskundige om ervoor te zorgen dat uw dossier onberispelijk is;
 • De mogelijkheid om het contract digitaal te ondertekenen als alles in orde is.

Het te lenen bedrag voor een hypothecaire lening bij KBC bank/

In werkelijkheid is er geen vast bedrag dat u wordt opgelegd. Het varieert naar gelang van drie verschillende factoren.

 • De eerste factor is gebaseerd op de terugbetalingscapaciteit, en in dit geval is er een fundamentele regel. De partij die een lening aangaat, mag namelijk niet meer dan 40% van zijn totale inkomsten als totale lasten in verband met de betaling van de maandelijkse betalingen van kredieten;
 • De tweede factor houdt rekening met de geldwaarde van de woning en met het kapitaal (eigen middelen) dat door de inschrijver op de lening ter beschikking wordt gesteld. In ieder geval mag het bedrag dat voor de hypothecaire lening bij KBC Bank wordt aangevraagd niet hoger zijn dan de marktwaarde van het onroerend goed;
 • De derde factor zijn de garanties die aan de Bank moeten worden geboden. De derde factor is het onderpand dat aan de Bank moet worden aangeboden. Over het algemeen wordt een hypotheek gevraagd; zo kan KBC Bank zich beschermen tegen het risico van niet-betaling.

Een ideale looptijd en rentevoet voor de KBC Bank hypothecaire lening

Er bestaat niet zoiets als een ideale termijn. In het aanbod van KBC Bank kunt u echter kiezen tussen 10 en 30 jaar voor de hypothecaire lening. Deze keuze wordt niet zomaar gemaakt, maar hangt af van verschillende criteria, zoals de gezinssituatie van de aanvrager, zijn financiële middelen, de rentevoet en de gekozen wijze van aflossing.

Wat de rentevoet betreft, kan de aanvrager van een KBC Bank hypotheek kiezen tussen een vaste en een variabele rentevoet. Afhankelijk van de voor- en nadelen van elke formule zal de kredietnemer dus een keuze kunnen maken.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px