ING Bank LOGO

Een hypothecaire lening aanvragen bij ING

Wat moet u weten voordat u een hypothecaire lening bij ING aanvraagt?

Er kunnen heel wat vragen gesteld worden als het om een hypothecaire lening bij ING gaat. Het is echter belangrijk dat men een onderscheid kan maken tussen deze vragen en dat men de belangrijkste stelt. Het eerste aandachtspunt is de looptijd van de lening. Deze parameter hangt vooral af van uw behoeften en van de optie die u kiest. Ter referentie: een hypothecaire lening bij ING kan een looptijd hebben tot 360 maanden (30 jaar).

Een ander belangrijk gegeven waar u op moet letten is de procedure die ING gebruikt om u het geld te sturen. In het geval van een aankoop moet de bank de fondsen voor de aankoop onmiddellijk vrijgeven. In het geval van een woningbouw betaalt de bank echter na het voorleggen van facturen of andere bewijsstukken. Deze procedure heeft bepaalde voordelen, zoals de betaling van rente, die alleen over het ontvangen bedrag wordt berekend.

Het is ook belangrijk om te weten dat alle Europese financiële instellingen verplicht zijn om het Europees gestandaardiseerd informatieblad (ESIS) in te vullen voor hypothecaire leningen. Dit blad zal u een idee geven van alle aanbiedingen.

Bovendien is het JKP (Jaarlijks Kosten Percentage) een begrip dat u al in een vroeg stadium moet begrijpen wanneer u een hypothecaire lening bij ING afsluit. Dit zijn de totale kosten van de hypothecaire lening, uitgedrukt in een percentage over een termijn van één jaar. Met een hypothecaire lening van ING kan de begunstigde zelf het JKP berekenen. Hem/haar wordt een lijst toegezonden van de tarieven die in de hypothecaire lening zijn opgenomen.

Ing hypothecaire lening

Bestaat er maar één soort hypothecair krediet bij ING?

Bij ING is alles uitgedacht om de klanten tevreden te stellen. Daarom bestaan er verschillende hypothecaire leningen. Deze verschillende aanbiedingen hebben te maken met het variabele karakter van de rentevoet, maar ook met het terugbetalingsvermogen van de aanvrager.

Onder de leningen die gebaseerd zijn op de variabiliteit van de rentevoet, onderscheiden wij :

  • Het aanbod met een vaste rentevoet
  • Het aanbod met een variabele rentevoer

Wat de hypothecaire lening van ING op basis van de aflossingscapaciteit betreft, zijn er ook verschillende aanbiedingen. Dit zijn de voornaamste aanbiedingen:

  • De hypothecaire lening met vaste maandelijkse afbetalingen
  • De hypothecaire lening met vaste afbetalingen op het geleende kapitaal 
  • De hypothecaire lening zonder tussentijdse kapitaalaflossing
  • Het overbruggingskrediet

Wat kost het opstellen van dossier voor een hypothecaire lening bij ING?

Hoewel het om een lening gaat, brengt een hypothecaire lening van ING kosten met zich mee voor de leningaanvrager. Bij ING zijn de kosten voor het verkrijgen van een hypothecaire lening als volgt:
• Dossierkosten die ontstaan zodra het leningsaanbod ondertekend is
• Schattingskosten die betaald worden aan een door de bank aangestelde onroerend goed deskundige
• De kosten voor het verwerven van het eigendom, waarbij rekening gehouden wordt met de notariskosten, enz.
• Kosten in verband met de hypothecaire lening van het eigendom
• De herinvesteringsvergoeding

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px