Fintro Logo

De hypothecaire lening van Fintro

Fintro, een dochteronderneming van BNP Paribas, verleent bankdiensten aan zowel particulieren als Belgische professionals. Hypothecaire leningen zijn één van haar stokpaardjes. BNP Paribas Fortis biedt, via een onafhankelijke makelaar, verschillende aanbiedingen aan toekomstige leningsaanvragers. Dit artikel geeft informatie over de reikwijdte van het hypotheekaanbod van Fintro.

De kenmerken van de hypothecaire lening bij Fintro

Het aanbod van deze instelling is uniek in België, want het wordt op maat voor de klant gemaakt. Deze kan namelijk zijn aanvraag voor een hypothecaire lening formuleren afhankelijk van zijn situatie en zijn behoeften. Dit zijn de mogelijke keuzes:

 • De looptermijn van de hypothecaire lening kan worden verlengd of verkort.
 • De terugbetaling van het kapitaal kan te allen tijde gedurende een bepaalde periode worden onderbroken.
 • Het kapitaal dat reeds terugbetaald is kan opnieuw geleend worden. Dit wordt het uitstaande bedrag genoemd.
Pret hypothecaire fintro

De verschillende soorten hypothecaire leningen die Fintro aanbiedt

Vastgoedprojecten kunnen van individu tot individu verschillen. Sommige mensen willen bijvoorbeeld een nieuw huis kopen, anderen willen een nieuw huis bouwen, en anderen willen dan weer renoveren. Om al deze redenen zijn er verschillende aanbiedingen bij Fintro. Dit zijn de belangrijkste aanbiedingen:

 • De klassieke hypothecaire lening: dit is een lening voor onroerend goed met een looptijd tussen 10 en 30 jaar.
 • Het overbruggingskrediet: Deze lening is van toepassing op een eigenaar die een eigendom heeft verkocht om een ander te verwerven, en hierbij te kampen heeft met een gebrek aan middelen. Deze klant vraagt daarom een overbruggingskrediet aan om over voldoende financiële middelen te beschikken. Bij Fintro is het voordeel dat het budget volledig beschikbaar is en dat de rentevoet vast is gedurende de hele looptermijn.

 • De renovatielening is bestemd voor huiseigenaars die hun eigendom geheel of gedeeltelijk willen renoveren. Bij de Fintro-makelaar kan de klant tot 130% van het geraamde budget voor de renovaties lenen. Bovendien is de aanvraag snel gedaan en kan het werk 3 maanden na de voltooiing ervan gefinancierd worden.

 • Het energiekrediet betreft werkzaamheden die worden uitgevoerd met het doel het energieverbruik in een huis te verminderen. Deze lening wordt toegekend tegen een aantrekkelijke rentevoet van 1,80% en tot 10% van het geplande budget.

 

De berekening van de hypothecaire lening bij Fintro

Om de verschillende berekeningen uit te voeren, heeft de organisatie haar platform uitgerust met een simulator. Deze simulator verschaft de meest belangrijke gegevens, zoals: 

 • De looptermijn
 • Het aantal maandelijkse afbetalingen
 • Het bedrag van de maandelijkse afbetaling
 • Het jaarlijks kostenpercentage (JKP)

Zodra deze informatie beschikbaar is, kan de aanvrager van de lening zich tot de instelling wenden en een formele aanvraag indienen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px