Elantis direct new

Hypothecaire lening bij Elantis Direct

Een eigen huis hebben, een huis dat helemaal bij u past, is de droom van iedere Belg. Voor een vastgoedproject is echter geld nodig, en daarom bestaan er kredietinstellingen zoals Elantis. Elantis biedt hypothecaire leningen aan iedereen die in aanmerking komt. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over de hypothecaire kredieten van Elantis.

Welke hypothecaire leningen biedt Elantis aan?

Elantis is een Belgische kredietinstelling die een aantal leningen aanbiedt. Daartoe behoren hypothecaire leningen. Elantis biedt onder andere:

 • Klassieke hypothecaire leningen: Dit zijn leningen die aan de leningnemer worden verstrekt om een huis te kopen of te bouwen. De leninggever kan kiezen tussen een vaste of variabele rentevoet met een looptijd van maximaal 25 jaar. Voor de bouw helpt Elantis met zijn leensimulator om de hypotheeklening te berekenen volgens het vastgestelde budget.
 • Renovatieleningen: Deze leningen zijn vooral bedoeld voor renovatie-, isolatie-, binnen- of gevelwerkzaamheden aan een huis. Het maximumbedrag voor deze lening is 50.000 euro met een looptijd van 10 jaar en een vaste rentevoet.

 • Groene energieleningen: Voor werkzaamheden die het energieverbruik verminderen, is de groene energielening een lening op afbetaling. Zij wordt vaak toegekend met een vaste rentevoet van 1,88%. De aflossingsperiode bedraagt 120 maanden.

 • Wederopname krediet: Elantis-klanten die een uitstaande hypothecaire lening hebben, kunnen opnieuw lenen voor een bedrag dat gelijk is aan het reeds afgeloste bedrag. Dit bedrag wordt gebruikt voor werkzaamheden aan het huis. Het minimumbedrag voor de lening is 10.000 euro.

 • Kopen om te verhuren: Voor eigenaars die al een huis hebben en andere eigendommen willen kopen om ze te verhuren voor huurinkomsten, biedt Elantis deze lening aan.

 • Overbruggingskrediet: dit is een lening voor de aankoop, bouw of renovatie van een nieuwe woning in afwachting van de verkoop van uw oude woning, de betaling van een levensverzekeringspolis, de vereffening van een nalatenschap, enz. Voor deze lening wordt alleen de rente betaald in afwachting van de verkoop van het oude eigendom. Zodra de verkoop een feit is, wordt het geleende kapitaal terugbetaald.

 • Vastgoedleningen voor bedrijven: deze lening is bestemd voor vennootschappen naar Belgisch recht die vastgoed wensen te verwerven als woning. Het wordt ook aangeboden in het kader van belastingoptimalisering voor ondernemingen.
Elantis direct hypothecaire lening

Wat zijn de voordelen van het afsluiten van een hypothecaire lening bij Elantis?

De keuze van uw financiële instelling is zeer belangrijk. Het is gebaseerd op de voordelen die de financiële instelling te bieden heeft. Elantis bevindt zich in een zeer goede uitgangspositie, gezien de vele voordelen die de maatschappij biedt:

 • Een vrij lage rentevoet die vast of variabel kan zijn.
 • Een belastingvoordeel voor bepaalde projecten.
 • De kredietgever kiest het leenbedrag (minimum 12.500 €) en de looptijd (maximum 120 maanden).
 • De mogelijkheid om een reeds afgelost bedrag voor een bestaande hypothecaire lening bij Elantis opnieuw te lenen.
 • De inschrijving in het hypotheekregister om de gevraagde lening te waarborgen.
 • De hypothecaire lening is in hoofdzaak voor persoonlijk gebruik.

Wat zijn de stappen om een hypothecaire lening bij Elantis te verkrijgen?

Het is heel gemakkelijk om bij Elantis een lening af te sluiten. Daartoe zijn drie stappen van essentieel belang:

 • Bereken de maandelijkse afbetalingen van uw lening online met behulp van de leensimulator van Elantis die te vinden is op elantis.be
 • Ga naar de dichtstbijzijnde makelaar om het vastgoedproject te bespreken.
 • Bereid u voor op het gesprek door een online formulier in te vullen. Het formulier stelt Elantis in staat over de nodige informatie over uw project te beschikken.

Andere Elantis Direct producten

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px