Cbc bank logo

Hypothecaire lening bij CBC

Het belangrijkste wanneer u een hypothecaire lening afsluit, is dat ze afgestemd is op uw behoeften. Daarom stellen banken zoals CBC hun deskundigheid ter beschikking van de kredietnemers, zodat zij een hypothecaire lening op maat kunnen krijgen. Bovendien kunt u met behulp van handige en gratis hulpmiddelen, zoals een simulatie, vooraf een idee krijgen van uw toekomstige lening. Lees hieronder meer.

Cbc bank hypothecaire lening

Redenen om CBC te kiezen voor een hypothecaire lening

Eerst en vooral moet u weten dat de hypothecaire lening van CBC alleen bestemd is voor Belgische inwoners die hun hoofdinkomen in euro ontvangen. De aanvraag van een hypothecaire lening via deze instelling roept dus veel vragen op, zoals de looptijd van de lening, de rentevoet en de rentevoet, de extra kosten die ermee gemoeid zijn, de belastingimplicaties, enz.

Om een antwoord op al deze vragen te krijgen, hoeft de kredietaanvrager alleen maar een simulatie uit te voeren op de website van CBC. Als alternatief kunnen zij ook één van hun toepassingen gebruiken: CBC Touch of CBC mobile. Deze is bovendien buiten de werkuren bereikbaar om al uw vragen te beantwoorden.

Het bedrag de hypothecaire lening bij CBC

Het te lenen bedrag hangt in werkelijkheid af van 3 parameters:

  • Op grond van uw terugbetalingsvermogen berekent de CBC het bedrag dat u zonder problemen kunt terugbetalen. Hiervoor bestaat een regel die bepaalt dat de totale maandelijkse afbetaling van de lening niet meer dan 40% van uw maandinkomen mag bedragen
  • De kosten voor de aankoop van het eigendom en de persoonlijke bijdrage van de leningnemer. Als algemene regel geldt dat het bedrag van de hypothecaire lening niet hoger mag zijn dan de kosten voor de aankoop van het eigendom;
  • Het soort waarborg dat aan de bank wordt gegeven, aangezien CBC zich wil beschermen tegen het risico van niet-terugbetaling van de lening. Zij heeft dus vaak een hypotheek nodig die haar in staat stelt om het eigendom weer te verkopen in geval van wanbetaling.

De looptijd en de rentevoet voor een hypothecaire lening bij CBC

Afgezien van het idee om de lening zelf te verkrijgen, gaat het ook om het verkrijgen van betere voorwaarden. Daartoe biedt CBC aantrekkelijke voorwaarden en rentevoeten voor alle soorten klanten.

De leningnemer kan kiezen tussen een vaste of een variabele rentevoet. Beide hebben hun voor- en nadelen, afhankelijk van het profiel van de leningnemer. Zo is de vaste rente het meest geschikt voor een lage rente op het moment van ondertekening van het contract, want de rente zal waarschijnlijk stijgen. Als de rente echter daalt, zult u de kans gemist hebben om lagere maandelijkse afbetalingen te doen. De klant behoudt echter de zekerheid dat hij elke maand hetzelfde bedrag betaalt tot de laatste afbetaling van de lening.

De looptijd van de lening varieert naar gelang van het profiel van de klant. De looptijd ligt tussen 10 en 30 jaar.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px