Een hypothecaire lening bij BNP Paribas Fortis

In dit artikel gaan we wat langer stilstaan bij de hypothecaire lening van BNP Paribas Fortis, of beter gezegd, één van de vele leenmogelijkheden die BNP Paribas Fortis aanbiedt wanneer u een lening nodig hebt voor de aankoop van een woning.

Deze financiële instelling biedt tal van mogelijkheden op het gebied van hypotheken: oordeel zelf maar.

Wat zijn de voordelen de hypothecaire leningen die aangeboden worden door BNP Paribas Fortis?

De grootste troef van BNP Paribas Fortis is dat het flexibele hypothecaire leningen aanbiedt:

  • Flexibele hypothecaire leningen die aangepast zijn aan uw gezin en financiële situatie
  • Uw hypothecaire lening kan ingekort of verlengd worden
  • De rentevoet van uw lening kan worden herzien: bijzonder praktisch bij sterke dalingen
  • Verlaag het bedrag van uw afbetalingen gedurende een periode van 6 maanden

Wat als u in het begin van de leenperiode wat financiële ademruimte nodig hebt? Dit is bij BNP Paribas Fortis onderhandelbaar. Tijdens de eerste 3 jaar is het mogelijk om enkel de rente op uw BNP Paribas Fortis hypothecaire lening terug te betalen.

Het woord flexibiliteit is hier echt van toepassing: zoals u eerder zag, kan deze lening aan vele woonprojecten aangepast worden.

Pret hypothecaire bnpparibasfortis

Welk bedrag kan ik bij BNP Paribas Fortis lenen en over welke looptijd?

Het minimumbedrag voor een hypothecaire lening bij BNP is € 7.500. Maar op dit niveau zal de hypotheek meer gebruikt worden voor bouwwerkzaamheden. Het voordeel is dat de rentevoet over het algemeen lager is dan voor een renovatielening, dankzij de garantie van de hypothecaire lening.

De looptijd van de hypothecaire lening kan tot 30 jaar bedragen, afhankelijk van de gekozen formule, het bedrag en uw vermogen om terug te betalen.

Welk renteaanbod moet u kiezen voor uw hypotheek?

BNP Paribas Fortis biedt u verschillende formules die aangepast zijn aan uw behoeften:

  • De zogenaamde accordeonlening waarbij een vast maandelijks bedrag wordt afgelost en de rentevoet elk jaar kan worden herzien. Als het JKP stijgt of daalt, is het de looptijd die verandert, maar niet uw maandelijkse betaling
  • Een hypothecaire lening met een vaste rentevoet voor de hele looptijd: geen verrassingen
  • Een hypothecaire lening met variabele rentevoet: de rente staat vast gedurende een periode van 1, 5, 10 of 15 jaar. Daarna kan de rente herzien worden voor perioden van één jaar tot 5 jaar. De verhoging is uiteraard begrensd.

De lening met jaarlijkse variabele rentevoet: deze kan met niet meer dan 3% in beide richtingen afwijken.

Welk rentevoet moet u kiezen voor uw hypothecaire lening?

U kunt gratis de leensimulatietool van BNP Paribas Fortis rechtstreeks op hun website bnpparisbasfortis.be gebruiken. U kunt, ongeacht of u een vroegere klant bent of niet, een lening aanvragen door een leensimulatie uit te voeren. Na de simulatie wordt een afspraak met een bankmedewerker gemaakt om uw leningaanvraag te bespreken. De leningsovereenkomst wordt dan ondertekend zodra beide partijen een akkoord hebben bereikt.

Voor elke leningaanvraag moet u wel aan bepaalde criteria voldoen. Deze omvatten onder andere uw leeftijd, het niet voorkomen op de zwarte lijst van de Nationale Bank van België, het hebben van een bron van inkomsten, enz.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px