Belfius Logo

De hypothecaire lening van Belfius

Belfius is natuurlijk gepositioneerd op de hypotheekmarkt. Als bank met een sterke aanwezigheid in België moest Belfius vastgoedkredieten aanbieden om een volledig gamma producten aan zijn klanten aan te bieden.

Vanaf welk bedrag kan ik bij Belfius een hypothecaire lening aanvragen?

U kunt een dossier indienen voor een huislening vanaf 12500 €. Onder dit bedrag bieden banken over het algemeen een eenvoudige lening op afbetaling aan..

Wat zijn de voorwaarden voor hypothecaire kredieten die bij Belfius worden afgesloten?

De maximale looptijd van een hypothecaire lening bij Belfius is 30 jaar, zoals aangeboden door de meeste bankinstellingen.

Belfius versterkt zijn positie in de vastgoedsector

In juni 2020 koopt Belfius 30% van het vastgoedmediaportaal ImmoVlan. Wij kunnen interacties verwachten tussen de 2 ondernemingen op het niveau van de vastgoedleningen.

Hypothecaire lening van belfius

Welke hypotheken worden bij Belfius aangeboden?

Belfius onderzoekt de aanvragen voor woningkredieten van geval tot geval, maar positioneert zich op de kredietmarkt voor de aankoop van onroerend goed voor privé-gebruik.  De verschillende klassieke formules zijn beschikbaar, van vaste tot variabele rentevoeten met een jaarlijks plafond, alsook herzienbaar na 20 jaar de eerste keer voor de duur van 30 jaar.

Hoe kan ik het voorkeurtarief voor mijn Belfius-hypotheek verkrijgen?

Belfius oktober,  beste tarief op deze hypotheken onder de volgende voorwaarden:

 • een brandverzekering afsluiten bij Belfius
 • ook een schuldsaldoverzekering bij hen af te sluiten.
 • beschikken over een Belfius zichtrekening waarop uw salaris wordt gestort en waarmee u minstens 1 verrichting per maand uitvoert

Deze extra kosten moeten dus worden afgewogen, ook al zijn deze diensten een aanvulling op het hypothecair krediet.

Hergebruik van terugbetaald kapitaal.

Als u een nieuw vastgoedproject moet financieren, kunt u een deel van het reeds terugbetaalde kapitaal gebruiken. Dit biedt enkele voordelen:

 • geen kosten voor een nieuwe hypotheekgarantie, noch de notariskosten voor de registratie.
 • aantrekkelijke rentevoet
 • u blijft vrij wat betreft de aflossingsformule en de looptijd van het hypotheekkrediet

Hoeveel kost het om een hypothecaire lening aan te vragen bij Belfius?

Onder de 50.000 euro geleend, bedragen de aanvraagkosten 350 euro.
Boven dit bedrag wordt u € 500 in rekening gebracht.

Hoe het Belfius hypotheekkrediet in 4 stappen verkrijgen?

Voor een succesvolle uitvoering van uw project is het inderdaad raadzaam de cruciale stappen te volgen. Het verkrijgen van een Belfius hypothecair krediet verloopt in 4 stappen, die als volgt worden voorgesteld:

De eerste stap nodigt u uit om uw eerste gesprek met de leningsofficier van uw kantoor voor te bereiden. Om een betere follow-up te krijgen, bent u ook verplicht bepaalde documenten mee te brengen. Deze zijn :

 • Een identificatie bewijs;
 • De laatste 3 loonfiches als u een werknemer bent;
 • De laatste 2 waarschuwingen uit de rol en de winst- en verliesrekening indien u zelfstandige bent of een vrij beroep uitoefent;

Een koopcontract, in het geval van de aankoop van een huis, de eigendomsakte van de bouwgrond in het geval van nieuwbouw, een schatting van de werkzaamheden in het geval van renovatie.

De tweede stap inspireert tot het maken van de ideale keuze met betrekking tot de verschillende parameters van uw Belfius hypotheek. Afhankelijk van uw behoeften en uw financiële draagkracht zult u dus kunnen kiezen voor:

 • De duur (kort of lang); de eerste resulteert in hoge maandelijkse betalingen, terwijl de tweede een hogere rente veroorzaakt;
 • De rentevoet (vast of variabel);
 • Aflossing (constant, degressief, progressief), met de mogelijkheid om het reeds betaalde deel van de lening over te nemen voor de financiering van andere projecten. Vervroegde aflossing is ook mogelijk, maar op voorwaarde dat een wederaanstellingsvergoeding wordt betaald.

De derde fase betreft de afsluiting van het hypothecair kredietdossier. Nadat de verschillende keuzes zijn gemaakt, moet de kredietaanvraag worden ondertekend en ontvangt de aanvrager de verschillende documenten. Zodra het krediet is toegekend, is een ondertekening van het aanbod van de bank vereist. Ten hoogste 90 dagen na de aanvraag roept de notaris de kredietaanvrager op om de kredietakte te ondertekenen.

De vierde en laatste stap tenslotte bepaalt de ontvangst van het kapitaal, die afhankelijk is van de uit te voeren onroerend-goedtransactie. In geval van aankoop wordt het kapitaal ter beschikking gesteld zodra de kredietakte is ondertekend en alle garanties zijn gegeven. In het geval van een bouwproject wordt het hypothecair krediet progressief aan de aanvrager verleend na voorlegging van de verschillende ramingen. In het geval van een combinatie van beide mogelijkheden wordt het hypothecair krediet echter in twee delen gesplitst.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px