Vergelijk en vind de beste hypothecaire rente! Bij welke bank is de hypotheek het interessantste?

geldexpert.be stelt voor en analyseert de verschillende banken die hypothecaire leningen aanbieden. Hieronder vindt u een lijst van banken met een aanbod voor een echte lening.

Wij analyseren de verschillende soorten producten zoals kredietkaarten, hypothecaire leningen, consumentenkredieten, spaarrekeningen, zichtrekeningen. Wij bieden simulaties met een vergelijkingstool voor de meeste producten, zodat u de beste bank voor uw behoeften kunt vinden.

Hoe krijgt u de beste hypothecaire lening bij de bank?

Een hypotheekrente op de markt brengen terwijl u luidkeels roept dat dit de beste is, is een utopie. Inderdaad, elke bank heeft een tariefkaart, maar om het beste tarief te krijgen zult u moeten onderhandelen of op zijn minst vergelijken. De kwaliteit van het bestand zal een grote rol spelen in de afweging. Een langdurige klant met een volle rekening en een goed regelmatig inkomen zal het gemakkelijker hebben.

Advies van de redacteur

Focus niet op de rente maar op de totale kosten van het krediet. Veel banken zullen u vragen soms dure verzekeringen af te sluiten in ruil voor de beste hypotheekrente.

Verschil in kostprijs voor een krediet van 200.000 € op 20 jaar
Rente Maandelijkse
aflossingen
Totaal kosten Verschill
1,35% 951 € 28.144 €
1,4% 955 € 29.224 € 1.080 €
1,5% 964 € 31.398 € 2.174 €
1,75% 987 € 36.970 € 5.472 €

Betekent de beste hypotheekrente de goedkoopste deal?

Wij voelen ons van nature aangetrokken tot een laag tarief, het tarief waarvan wij denken dat het het goedkoopst is.
In de meeste gevallen zal de geldschieter u vragen zowel een brand- als een levensverzekering bij hen af te sluiten. En dit is waar het verschil wordt gemaakt. Controleer de totale kosten van uw hypothecaire lening.

Er zijn goede en slechte dossiers

Sommige banken zullen hun armen alleen wijd openzetten bij een gemakkelijk dossier: 30% eigen inbreng, een goed salaris, een goede expertise van het onroerend goed, … Maar toegegeven, dit blijft een minderheid van de dossiers en als alle anderen door de valluik zouden gaan, zou dat de toegang tot eigendom. 

Zo zijn sommige makelaars in vastgoedkredieten gespecialiseerd in financiële regelingen, en kunnen zij zelfs halfslachtig voor u een oplossing vinden voor een hypothecaire lening tegen 120%, terwijl zij een concurrerende hypotheekrente aanbieden.

Voor dit soort dossiers en om te vergelijken, verwijzen wij u naar MonsieurCredit.be, wiens specialiteit het is. Deze makelaars zullen u begeleiden bij uw zoektocht naar het beste tarief en bij het samenstellen van complexere dossiers. Het is vaak de moeite waard om te vergelijken.

Hypotheekrente of woonlening vergelijken

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px