Krediet van 100.000 EUR

geldexpert.be legt u uit hoe u via een hypothecaire lening een krediet van 100 000 euro kunt afsluiten voor uw vastgoedproject.

#1. Monsieur CréditHypothecaire lening via online makelaar

Mc

Monsieur Crédit, een online makelaar die verschillende banken bevraagt naargelang uw situatie

4.8/5

#2. CBCOnline simulatie – direct resultaat

Keytrade bank logo

Ontvang onmiddellijk een online simulatie

4/5

#3. KBC Online simulatie – Direct resultaten

Kbc bank & verzekering logo

Krijg onmiddellijk een online simulatie

4/5

#4. ING – Hypothecaire lening ING

Ing bank logo

ING biedt haar cliënten hypothecaire leningen aan

3.5/5

#5. BELFIUS – 100.000 € Woonlening bij Belfius

Belfius logo

Belfius biedt zijn klanten hypothecaire leningen aan

3.5/5

Wat is een hypotheek?

Het principe van een hypothecaire lening bestaat erin een pand op een goed te vestigen dat de waarde van uw lening dekt. In het geval van een lening van 100.000 euro, brengt u een hypotheek aan op het onroerend goed dat u koopt of op een ander goed, maar met een minimumwaarde van 100.000 euro. Dit kan een verzameling oldtimers zijn, een boot, een andere woning, enz.

U kunt uw lening van 100.000 euro gebruiken voor allerlei onroerendgoedprojecten: een nieuw huis of appartement, elk type gebouw dat moet worden gerenoveerd, een kaal stuk grond dat moet worden bebouwd, enz. Het kan gaan om een hoofdverblijfplaats, een tweede huis of een huurwoning.

Woonlening van 100000 euro

Zodra u uw hypotheek heeft ondertekend, kunt u uw woning kopen en beginnen met de aflossing van uw termijnen. Een lening van 100.000 euro kan tot 30 jaar lopen. Als er tijdens deze periode iets onvoorzien gebeurt waardoor u uw maandelijkse aflossingen niet kunt betalen (verlies van baan, ziekte, ongeval, echtscheiding, enz.), kan de bank beslag leggen op uw eigendom om het uitstaande bedrag terug te betalen.

Wat kost een hypotheek u voor een lening 100 000 euro ?

Notariskosten

Naast de kosten van uw woning moet u rekening houden met de notariskosten, die vrij aanzienlijk zijn. Een hypothecaire lening moet worden aangegaan via een notariskantoor. De notaris is verantwoordelijk voor de inschrijving van uw hypotheek in het register van het hypotheekbewaarkantoor. Deze instantie, die door de Belgische Staat wordt beheerd, is verplicht een register bij te houden van uw hypotheek, met vermelding van de waarde die deze vertegenwoordigt.

U zult de notariskosten moeten betalen, evenals de belastingen die hij aan de Belgische staat betaalt. De bedragen stemmen overeen met verschillende posten: onderzoek en administratieve formaliteiten, hypotheekkosten, conserveringskosten, annexatiekosten, registratierechten, schrijfkosten, notariskosten, dossierkosten, taxatiekosten en schuldsaldoverzekering.

De aflossingen en rente van uw lening

De aflossingen en rente van uw lening van 100.000 euro hangen af van verschillende factoren.

  • Er zijn verschillende soorten hypotheken: hoofdaflossingshypotheken, reconstructiehypotheken en overbruggingshypotheken.
  • U hebt dan de keuze tussen een lening met vaste rente en een lening met variabele rente. De tarieven kunnen gemaximeerd of niet gemaximeerd zijn. U kunt ook hypotheken vinden die een vaste en variabele rente combineren. Elk tarief heeft zijn voor- en nadelen. De economische situatie van het moment is ook doorslaggevend bij de keuze van het soort tarief.
  • De tarieven en voorwaarden zijn afhankelijk van het onroerend goed dat u zoekt, alsmede van de marktomstandigheden op het moment dat u uw contract ondertekent. De waarde van het onroerend goed wordt geschat door een onroerend goed deskundige.
  • Uw persoonlijke bijdrage is ook belangrijk.

Wat zijn de voorwaarden voor het accepteren van uw lening van 100.000 euro?

Elke volwassene kan in België een hypotheek nemen. Hoewel de hypotheek als waarborg dient, moet u niettemin financiële draagkracht vertonen die verenigbaar is met het bedrag van de aflossingen waartoe u zich verbindt. Uw beroepssituatie moet bevredigend zijn en stabiel lijken.

Bovendien is het, indien de eigen bijdrage in het kader van de wet niet verplicht is, veel gemakkelijker om een krediet van 100.000 euro te krijgen met een eigen bijdrage dan zonder. De financiële organisaties stellen een minimumbijdrage van 10% op prijs. Het is veiliger om te streven naar 30% om de deuren van banken te openen.

De eigen bijdrage vermindert het bedrag dat u leent, maar het is ook een indicator voor de banken. Zij hebben van nature meer vertrouwen in iemand die zijn budget beheert en spaargeld opzij zet.

Sommige mensen gebruiken een persoonlijke lening om de basisstorting te doen die zij nodig hebben om over een hypotheek te onderhandelen, dus wees er zeker van dat u deze kunt terugbetalen voordat u zich aan dit soort financieringsregeling bindt.

Hoe hoog is de hypotheekrente?

De hypotheekrente is om verschillende redenen lager dan die van een persoonlijke lening: de bank staat borg voor het gebruik dat u van uw geld maakt; in geval van onvoorziene gebeurtenissen weet de bank dat zij haar kosten zal recupereren indien u insolvent wordt, dankzij de inbeslagneming van het onroerend goed; de lange looptijd van de lening compenseert de lage rentevoet.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px