Hoe werkt een lening simulatie?

Lening simulatieWilt u een lening simulatie uitvoeren, of bent u benieuwd naar het voordeel dat dit te bieden heeft? U kunt online eenvoudig een simulatie doen, zodat u precies weet waar u aan toe ben. Bepaal op basis van het bedrag dat u wilt lenen, de looptijd en het Jaarlijks Kosten Percentage (JPK) wat u maandelijks kwijt bent aan de lening. Wilt u weten hoeveel u tijdens het eerste jaar af zal betalen? Ook dat is iets waar u met de lening simulatie eenvoudig achter kunt komen.

Geleend bedrag en looptijd

Zodra u een lening simulatie uitvoert is het in ieder geval van belang om het bedrag in te voeren, dat u wilt gaan lenen. Wilt u bijvoorbeeld een auto aanschaffen van €10.000 en heeft u ook nog wat spaargeld beschikbaar? Dan is het een goed idee om eerst eens het volledige bedrag in te vullen in de lening simulatie. Ga na wat het kost om dit bedrag te lenen. Lopen de kosten hoger op dan u had gedacht? Ga dan eens uit van bijvoorbeeld €8.000 in de lening simulatie, zodat u daarnaast €2.000 spaargeld in kunt brengen.

Daarnaast is ook de looptijd van belang binnen de lening simulatie. Houd er rekening mee dat een langere looptijd de maandlasten omlaag bij zal brengen (de maandelijkse afbetaling wordt lager), maar dat de totale kosten uiteindelijk hoger zullen uitvallen (u betaalt over een langere periode rente).

Jaarlijks Kosten Percentage

Wilt u een goed beeld krijgen van de rente die u per jaar betaalt? Vul dan ook het JPK in, zoals dat in de aanbieding van de bank of kredietverstrekker wordt genoemd. U kunt op die manier de verschillende elementen van de lening simulatie invoeren, zodat u een goed beeld krijgt van de kosten die het geld lenen met zich mee zal brengen.

Leningen vergelijken

Wilt u leningen met elkaar vergelijken? Dan is het verstandig om in ieder geval een lening simulatie uit te voeren. U kunt op die manier onder andere nagaan wat het scheelt als u wat meer eigen geld inbrengt. Daarnaast kunt u eenvoudig uitzoeken wat het kost indien u bijvoorbeeld 1% meer rente per jaar zou betalen, of wat het scheelt wanneer de looptijd wat korter uitvalt. Probeer verschillende geldleningen uit, zodat u de voorwaarden voor de lening kunt kiezen, die passen bij het financiële plaatje dat u voor ogen heeft.

Foto door Ambro

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px