Hoe kan ik een traplift financieren?

Of het nu is om een verlies aan zelfstandigheid op te vangen of om het leven van een oudere thuis gemakkelijker te maken, de aankoop en installatie van een traplift kan soms essentieel zijn. Waarom is het belangrijk om aanbiedingen te vergelijken? Subsidies, leningen voor woningverbetering of persoonlijke leningen: hoe kunt u een traplift financieren? Mes-Finances geeft de antwoorden in dit artikel!

Hoe kan ik een traplift financieren

Het belang van het vergelijken van aanbiedingen

Gezien het grote aanbod is het essentieel om eerst de tijd te nemen om de trapliften die in België op de markt zijn te vergelijken. Elk huis is uniek, dus u moet beginnen met het vaststellen van uw behoeften. Heeft u een rechte of gebogen traplift nodig? Voor hoeveel verdiepingen heeft u de lift nodig? Hoe snel wilt u de traplift geleverd hebben? Wilt u een nieuwe of gebruikte traplift? U kunt online trapliften vergelijken om deze criteria te bepalen. U kunt dan kiezen uit een selectie van professionele en ervaren leveranciers en tot 30% besparen. Allemaal zonder ergens heen te hoeven gaan!

Hulp bij de financiering van een traplift

Zodra u de juiste traplift voor uw behoeften hebt gevonden, moet u deze financieren. Met kosten die variëren van 2.500 tot 12.500 euro is de aankoop en installatie van een traplift een aanzienlijke investering. Dit geldt met name voor mensen met een laag inkomen of ouderen met een klein pensioen. Gelukkig zijn er in België regionale subsidies om een deel van de kosten van een traplift te betalen:

Steun in het Vlaamse Gewest

In Vlaanderen verleent het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) subsidies aan personen met beperkte mobiliteit die hun woning aan hun behoeften willen aanpassen. Met de VAPH kunt u de kosten voor de aankoop en installatie van uw traplift verlagen, evenals de kosten voor onderhoud en reparaties. Wonen Vlaanderen biedt ook financiële steun tot 50% van de kosten van een traplift, met een maximum van 1.250 euro, aan mensen van 65 jaar en ouder die in Vlaanderen wonen. Ten slotte kunnen ouderen of mensen met een door het VAPH of de sociale zekerheid erkende handicap die in Vlaanderen wonen, een subsidie aanvragen bij de provincie Vlaams-Brabant.

Bijstand in het Brussels Gewest

Als u in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest woont, kunt u financiering aanvragen bij de dienst PHARe (Personne Handicapée Autonomie Recherchée). Deze dienst verleent steun tot 7 650 euro exclusief btw voor een traplift voor één verdieping en tot 11 200 euro voor een traplift voor meer dan één verdieping.

Steun in Wallonië

In het Waalse Gewest verleent het AViQ (Agence pour une Vie de Qualité) subsidies aan mensen met een handicap om hun woning aan te passen. Naast financiële steun voor de aanschaf van een traplift biedt het AViQ ook hulp bij het onderhoud en eventuele reparaties. Let op! U moet de erkenning aanvragen bij het AViQ voor de leeftijd van 65 jaar. Zodra u uw AViQ-nummer hebt gekregen, kunt u subsidie aanvragen, ongeacht uw leeftijd. Naast de steun van het AViQ voor gehandicapten verstrekt de provincie Luxemburg ook subsidies. Voor 65-plussers wordt steun verleend ten belope van 50% van de totale kosten tot een maximum van 1.500 euro.

Hoe een traplift financieren met een lening voor woningverbetering

Hoewel de subsidies voor de financiering van een traplift aanzienlijk zijn, zijn ze niet altijd voldoende om alle kosten te dekken. Als u niet over de middelen beschikt om het gat tussen de aan u toegekende subsidies en de totale kosten van de installatie te dekken, is er een oplossing: een lening voor woningverbetering. Met een lening voor woningverbetering kunt u bij de kredietverstrekker van uw keuze geld lenen om de aankoop en installatie van uw traplift te financieren.

Let op: een lening voor woningverbetering is een toegewezen lening. Dit betekent dat u het bedrag dat u leent geheel of gedeeltelijk moet verantwoorden met facturen of offertes. Als u geen bewijs wilt hoeven leveren, kunt u kiezen voor een persoonlijke lening. U kunt het geld dan gebruiken zoals u wilt. In ruil daarvoor wordt een hogere rente toegepast op de terugbetaling van uw lening.

Zoals bij elke lening is het, om de beste deal te krijgen, essentieel om de aanbiedingen voor renovatiekredieten in België te vergelijken. In een paar klikken krijgt u een duidelijk beeld van het bedrag van de maandelijkse aflossingen op basis van de totale kosten van uw project, de gewenste aflossingsperiode en de renteaanbiedingen van de verschillende bankinstellingen.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px