Hoe beginnen met online handelen?

Tijdens deze vreemde periode waarin onze uitstapjes werden beperkt of zelfs onder huisarrest werden geplaatst, leerden velen van ons nieuwe disciplines. Nu de beperkingen ons beletten te consumeren, was het de perfecte tijd om online te gaan handelen om te proberen uw spaargeld te laten groeien. Heeft u de sprong gewaagd? Lees verder voordat u begint met online handelen.
Online bankieren

Leer uw eigen makelaar te zijn

Het beroep van makelaar was vroeger voorbehouden aan professionals. De opkomst van internetplatforms heeft het voor iedereen mogelijk gemaakt om zelfstandig te beginnen met handelen.

Natuurlijk begint u online te handelen met kleine bedragen om u vertrouwd te maken met de wereld van de beurs. Online handelen gaat over het kopen en verkopen van effecten, d.w.z. aandelen, obligaties en derivaten, die beschikbaar zijn op de financiële markten.

Op deze manier gaat wat u verdient op uw beleggingen rechtstreeks in uw zak en hoeft u geen deel ervan terug te betalen aan een makelaar die als tussenpersoon optreedt.

Kies uw handelsplatform

Uw eerste beslissing is welk handelsplatform u wilt gebruiken. Er zijn er vele, die niet allemaal betrouwbaar zijn. De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) doet aanbevelingen aan beleggers om elk risico op fraude te vermijden.

 • Controleer de identiteit van de onderneming: bedrijfsidentiteit, land van vestiging, enz. Ze moet duidelijk identificeerbaar zijn.
 • Om financiële diensten te verlenen, moet een onderneming een vergunning hebben. Controleer dit op de website van de financiële toezichthouder.
 • Doe geen beroep op een bedrijf dat u per e-mail of telefoon heeft benaderd.
 • Beleg nooit in een product als u het doel ervan niet begrijpt of als de kenmerken ervan onduidelijk lijken.
 • Ga nooit akkoord met het overmaken van geld naar een land dat geen band heeft met het land waar u woont.
 • Wees zeer voorzichtig met beloften die te groot zijn om waar te zijn.

Maak uzelf vertrouwd met het handelsplatform

Zodra u denkt dat u het juiste handelsplatform heeft gevonden, moet u zich vertrouwd maken met het aanbod. Identificeer uw behoeften op basis van het bedrag dat u heeft.

Analyseer de tools die voor u beschikbaar zijn, evenals het aanbod van beschikbare financiële producten. Wees altijd zeer alert op verborgen kosten en neem gerust contact op met de klantenservice. Dit geeft u de mogelijkheid om te controleren of het gemakkelijk bereikbaar is en tegelijkertijd de kwaliteit ervan te beoordelen. Check voordat je een actie afsluit altijd de voorwaarden en storten en opnemen.

Leer hoe u uw producten kunt kiezen

Het is tijd om aan de slag te gaan en de verschillende producten te ontdekken.

De belangrijkste financiële markten om online te handelen

 • Aandelen van populaire bedrijven.
 • Forex: Markt van valutaparen zoals EUR/USD, GBP/EUR, EUR/CHF, enz.
 • Indexen: markt van aandelenpakketten die de economie van een land vertegenwoordigen (BEL20 in België, CAC 40 voor Frankrijk, DAX 30 in Duitsland, enz.) of een activiteitssector zoals gezondheid, energie of financiën.
 • Obligaties: markt voor schuldbewijzen voor investeringen door bedrijven en lokale overheden.

Complexere markten

 • Grondstoffen: contractmarkt voor wereldwijd verhandelde grondstoffen zoals olie, goud, suiker, enz.
 • Cryptovaluta’s
 • Derivaten: markt voor handelsproducten.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px