Goedkoper zakelijk rekeningen printen: 5 tips

Vraag het aan elk bedrijf en de meeste zullen je vertellen dat spullen voor de printer niet echt goedkoper worden. Canon USA zegt dat de gemiddelde kantoormedewerker zo’n 60 pagina’s per dag print, wat neerkomt op 12.000 vellen per jaar. Dit kunnen rekeningen zijn, maar ook andere kantoordocumenten. Met printerkosten van ongeveer 2 tot 10 cent per pagina, tikt dat aardig aan. Er gaan dus aardig wat inktpatronen hp doorheen. Toch zijn er tegenwoordig best wat manieren om geld te besparen op printkosten. Lees er hier meer over!

Goedkoper zakelijk rekeningen printen

Maak gebruik van dubbelzijdig printen

Een simpele manier om te besparen op je printkosten is door dubbelzijdig te printen voor je rekeningen. Zo gebruik je de helft minder papier, wat je minder geld kost en ook nog eens goed is voor het milieu. Veel nieuwe printers kunnen dit automatisch, dus je hoeft er niet eens extra moeite voor te doen.

Kies voor milieuvriendelijke instellingen

Door milieuvriendelijk te printen, zoals met de “Eco Mode” of “Draft Mode”, kun je natuurlijk het milieu een handje helpen, maar je zult ook veel geld besparen. Als je bijvoorbeeld minder HP 305 inkt gebruikt voor dingen die je alleen intern nodig hebt, verbruik je minder zonder dat het ten koste gaat van hoe goed je het kunt lezen. Kies dus altijd voor milieuvriendelijke instellingen, of het nu gaat om interne documenten of rekeningen. Wil je echt milieubewust zijn, dan kun je gebruikmaken van het zuinige en groene lettertype, de Ecofont. Hiervan kun je een speciale software installeren om hiervan gebruik te maken.

Monitor en beheer printgebruik

Door goed op te letten hoeveel er binnen je bedrijf geprint wordt, kun je zien waar je geld kunt besparen. Met speciale software voor het beheren van printtaken kun je precies uitvogelen wie wat wanneer print. Met die kennis kun je dan dingen doen zoals limieten instellen voor hoeveel iemand mag printen of mensen aanmoedigen om documenten vaker digitaal te delen. Tegenwoordig mag je rekeningen ook wel wat vaker online sturen.

Investeer in efficiënte printers

De juiste printer uitkiezen kan echt veel schelen in hoeveel je op de lange duur kwijt bent aan je printer. Printers van nu met slimme snufjes zoals automatisch dubbelzijdig printen, modi die energie besparen en een lage prijs per pagina kunnen je een hoop geld besparen. Denk dus goed na over wat je bedrijf nodig heeft en kies voor een printer die nu handig is, maar ook in de toekomst blijft voldoen. Het is uiteraard ook echt afhankelijk van je print behoefte.

Financiële organisaties bieden leningen aan bedrijven voor de aankoop van kantoorapparatuur en er bestaan verschillende formules. We sturen je hier een voorbeeld van BNP Paribas Fortis zodat je de verschillende soorten leningen kunt zien.

Maak gebruik van digitale alternatieven

En als je meer digitaal gaat werken, zoals via e-mail, online platforms voor samenwerking en het opslaan van documenten in de cloud, kun je een hoop besparen op printen. Dit scheelt niet alleen in de kosten voor papier en inkt, maar het ruimt ook op en maakt het beheren van je documenten een stuk makkelijker en efficiënter. Met deze tips kun jij geld besparen op printen!

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px