Goedkoper geld lenen bij BNP Paribas Fortis en Fintro

Fintro BNP ParibasBNP Paribas Fortis en Fintro hebben aangekondigd de rentevoeten voor diverse kredieten fors te verlagen. Dit betekent dat geld lenen er goedkoper wordt. De verlaging geldt ook voor diverse rentevoeten op woonkredieten, waardoor het bijvoorbeeld voordeliger wordt om een woning te financieren. Uiteraard spelen de banken hiermee in op de scherpe daling van de intresten op de kapitaalmarkten van de laatste tijd, in een aantal gevallen krijgen banken en landen geld toe op het moment dat ze geld lenen.

Goedkoper geld lenen

De beide banken willen zich met de lagere rentevoeten richten op een ieder die bijvoorbeeld een tweedehands wagen aan wil schaffen, maar daar op dit moment het geld (nog) niet voor heeft. Dankzij een autokrediet is het toch mogelijk om de auto alvast aan te kopen en daar als het ware achteraf voor te sparen. Daarnaast proberen de banken zich te richten op consumenten die hun woning willen renoveren, of van plan zijn om een energiezuinige investering te doen. Het rentetarief voor een renovatielening wordt omlaag gebracht naar 3,9% per jaar, de rentevoet voor een energielening komt nog lager uit op 3,5%. Een lening voor een tweedehands auto blijft iets duurder met 5% per jaar, maar wordt dankzij de verlaging toch een stuk voordeliger.

Consumenten die bijvoorbeeld €10.000 lenen voor de aanschaf van een tweedehands wagen zouden met een daling van 1% van de rentevoet zomaar €100 per jaar besparen, waardoor de lagere rentevoeten een aanzienlijk voordeel kunnen opleveren.

Rentevoeten voor woonkredieten omlaag

BNP Paribas Fortis en Fintro kiezen er daarnaast voor om per 2 mei ook de rentevoeten op woonkredieten verder omlaag te brengen. Het gaat vooral om de rentevoeten voor formules met een vaste rentevoet, waarbij consumenten de mogelijkheid hebben om de rente voor een lagere tijd vast te zetten. De rentevoet voor een woonkrediet met een vaste periode van 10 jaar wordt bijvoorbeeld omlaag gebracht van 2,6% naar 2,4% per jaar. Dat verschil lijkt klein, al kan 0,2% minder rentevoet bij een krediet van €200.000 tot maximaal €400 per jaar aan voordeel opleveren. Het is wat dat betreft wel degelijk een positieve ontwikkelingen dat de banken hun rentevoeten naar beneden bijstellen, het is op dit moment nog niet bekend of ook de overige banken zullen volgen.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px