Wikifin

Wikifin is een programma voor financiële vorming dat in 2013 door de FSMA werd gelanceerd. Deze website wil u helpen bij uw financiële beslissingen. Wikifin is onafhankelijk van elke particuliere financiële actor en biedt u gratis betrouwbare, onafhankelijke en praktische informatie.

Creatie van Wikifin

Wikifin werd in januari 2013 gelanceerd door de FSMA, in aanwezigheid van prinses Mathilde en haar ministers.

De FSMA, de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, is een autonome, niet-commerciële overheidsinstelling. Haar wettelijke opdracht bestaat erin de consumenten te beschermen op het gebied van financiële diensten.

Het Wikifin-programma

Om burgers te informeren over financiële kwesties heeft Wikifin een programma opgezet dat uit drie pijlers bestaat:

De website www.wikifin.be

De website Wikifin biedt betrouwbare, onafhankelijke en praktische financiële informatie. Het platform biedt ook praktische hulpmiddelen zoals een onroerendgoedsimulator of een simulator voor spaarrekeningen, evenals quizzen en praktische adviezen om u te helpen uw geld beter te beheren.

DeWikifin Lab

Het Wikifin Lab is een digitaal en interactief financieel educatiecentrum waar middelbare scholieren verschillende financiële situaties uit het dagelijks leven kunnen ervaren.

De Wikifin School

In samenwerking met de onderwijsinstanties helpt de Wikifin-school de verschillende onderwijsnetwerken aan te moedigen om financiële educatie en verantwoord consumeren in de klas te introduceren. Daartoe stelt de Wikifin School gratis opleidingen en divers lesmateriaal ter beschikking van de leerkrachten om hen te helpen dit onderwijs te geven.

Ter ondersteuning van deze drie pijlers beheert Wikifin :

  • Samenwerking met verschillende autoriteiten en non-profitorganisaties die actief zijn op het gebied van financiële educatie.
  • Wetenschappelijk onderzoek.

Neem contact op met

U kunt contact opnemen met Wikifin via hun online contactformulier.

Wikifin

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px