Gelukkige huiseigenaren lenen gratis voor hun woning

Gratis leningDe rentevoet voor woonkredieten daalt al langere tijd, maar er zijn nu voor het eerst huiseigenaars die gratis geld lenen. Ze betalen 0% intrest over de hypotheeklening waar ze gebruik van maken, dankzij de extreem lage rente op papier van de overheid. Het is de referte-index A die onlangs opnieuw daalde, waardoor deze huiseigenaars kunnen profiteren van een zeer scherpe rente, die nu zelfs tot het nulpunt gedaald is.

Jaarlijks aanpasbare rente

Het is op dit moment nog niet mogelijk om een nieuwe lening af te sluiten tegen 0% rente, het gaat om huiseigenaars die al langer een jaarlijks aanpasbare rente hebben. Hiervoor houdt de bank de referte-index A in de gaten, een index die aangeeft wat de overheid rekent voor het verstrekken van kredieten. Deze index daalde onlangs naar -0,007%, wat betekent dat geld lenen zelfs geld op zou leveren. De banken passen hun rentetarieven automatisch aan deze index aan. Op die manier is de situatie ontstaan dat huiseigenaars met een jaarlijks aanpasbare rente in een aantal gevallen nu 0% intrest betalen en dus volledig gratis kunnen wonen.

Rentevoet van 0% per jaar

De extreem lage referte-index van de laatste tijd zorgde er al eerder voor dat er lage intresten werden betaald door huiseigenaars, maar een rentevoet van 0% ontstond nog niet eerder. Het zijn gelukkige huiseigenaars die in ieder geval tijdelijk geen rente hoeven te betalen over de lening waar ze gebruik van maken, voor de woning die ze hebben. Uiteraard is het mogelijk dat de jaarlijks aanpasbare rente de komende tijd weer wat op zal lopen. Desalniettemin zijn er een aantal huiseigenaars die in ieder geval een jaar lang 0% rente betalen over hun krediet, waardoor de woonlasten tot het minimum gedaald zijn.

Klanten bij KBC en BNP Paribas Fortis

Onder andere klanten bij KBC en BNP Paribas Fortis hebben een brief van de banken gekregen, waarin staat dat zij de komende tijd 0% intrest zullen betalen. Het gaat vooral om mensen die in 2005 of begin 2006 een krediet afsloten bij de banken en daarbij kozen voor een jaarlijks aanpasbare rente. Dankzij de daling van de tarieven betalen ook veel andere klanten een laag bedrag voor hun hypotheek. Het is voor hen te hopen dat de referte-index A nog verder daalt, of deze in ieder geval niet te hard op zal lopen. Op die manier blijft geld lenen immers relatief voordelig.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px