Geld sparen bij bedrijven die voor bank spelen

PSA Bank LogoSteeds meer commerciële bedrijven kiezen ervoor om spaarrekeningen aan te gaan bieden, op basis van een bankvergunning die zij kunnen aanvragen. Het zijn allang alleen de traditionele banken niet meer die spaarproducten aanbieden. Is het geld bij een bedrijf zoals PSA echter veilig en waarom gaan zij over tot deze stap? Het geld lenen voor de commerciële ondernemingen is relatief lastig en duur, omdat de banken de leningen niet zo gemakkelijk verstrekken.

Geld lenen is duur voor de bedrijven

Het geld lenen voor bedrijven als PSA is relatief duur. Zij krijgen te maken met banken die hun geld liever zelf in de knip houden, dan dat ze het uitlenen aan ondernemingen die het willen gebruiken om investeringen te doen. Het is wat dat betreft niet vreemd dat de grote ondernemingen op zoek zijn naar andere mogelijkheden om geld aan te trekken. Zij hebben de mogelijkheid om een bankvergunning aan te vragen bij de autoriteiten die daar over gaan. Krijgen ze de vergunning? Dan hebben ze vanaf dat moment de mogelijkheid om spaarproducten aan te bieden, binnen het beschermingsprogramma zoals dat ook geldt voor consumenten bij een bank in België.

Geld sparen bij een commerciële onderneming

Het is daardoor mogelijk om geld te sparen bij bijvoorbeeld PSA. Dit levert een aantrekkelijke intrest van 2 procent per jaar op, meer dan de banken bieden. Een onderneming als PSA kan dit percentage gemakkelijk aanbieden, omdat het een stuk lager ligt dan de rente die zij bij een lening aan de bank zouden moeten betalen. Het betekent voor PSA een voordelige manier van financieren. Aan de andere kant levert het sparen van geld bij PSA de consument een aantrekkelijk rendement op. Het geld lenen door de bedrijven kan op die manier lucratief zijn voor consumenten met wat extra spaargeld.

Goede bescherming van het geld

Bovendien is het geld sparen via een dergelijke ‘bank’ net zo veilig als een spaarrekening bij een reguliere bank, tot een bedrag van €100.000. De commerciële bedrijven met een bankvergunning in België vallen gewoon onder het depositogarantiestelsel, wat betekent dat de overheid garant staat voor de eerste €100.000, bijvoorbeeld bij een faillissement. Het was General Motors dat al eens zo’n initiatief startte en in 2007 helaas failliet ging. Alle spaarders hebben het geld tot €100.000 netjes teruggekregen, waardoor het geen enkel probleem is om daar een spaarrekening met een aantrekkelijke intrest te openen.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px