Hoe geld lenen zonder bank?

Geld lenen zonder bankDoor de financiële crisis en het feit dat het wat minder goed gaat in de financiële markten hebben de banken hun leen voorwaarden heel wat strenger gemaakt. Het wordt steeds moeilijker om aan een lening te geraken bij de banken, wat zijn voordelen heeft maar ook zijn nadelen. Soms kan het ook zijn dat je liever niet aanklopt bij je bank voor een lening omwille van persoonlijke redenen. Geld lenen zonder bank kan een oplossing bieden.

Lenen bij gespecialiseerde kredietverstrekkers

geldexpert.be bied je de mogelijkheid om een lening te vinden zonder dat je bij je bank moet langsgaan. Kredietverstrekkers zoals Cofidis, Kredietpartner en Auxifina zijn gespecialiseerd in kredietverlening. Bij hen kan je een lening aanvragen zonder dat je daarvoor een bank nodig hebt. Ze hebben natuurlijk ook wel hun voorwaarden, want het is natuurlijk belangrijk dat geen geld leent die je niet kan terug betalen. Vergelijk leningen van gespecialiseerde kredietverstrekkers zodat je kan lenen tegen de voordeligste rentevoet.

De Beste persoonlijke leningen in België
(5.000€ / 24 maanden)

Lenen bij een particulier

Soms zie je van die advertenties op het internet waar individuele particulieren leningen aanbieden. Soms staat er zelf bij voor mensen in nood. Wees heel voorzichtig met dit soort aanbiedingen want in veel gevallen gaat het om een oplichter. Men bied je een lening aan maar vraagt wel om vooraf de kosten te betalen. Wanneer je de kosten betaald hebt kan je fluiten naar je lening. Je hebt natuurlijk wel particulieren die echt leningen aanbieden maar ook dit is niet aan te raden. Als je geen lening kan krijgen bij de banken en ook niet bij gespecialiseerd kredietverstrekkers, dan heeft het geen zin om je nog dieper in de schulden te steken.

Lenen bij familie of vrienden

Als je familie of vrienden hebt die bereidt zijn om je geld te lenen dan kan je dit zeker overwegen. Denk er wel goed over na voor je de lening aangaat. Zet misschien ook alles op papier zodat jouw familielid of vriend ook enige zekerheid heeft dat hij/zij zijn geld zal terugzien. Maak ook duidelijke afspraken wat betreft de afbetaling. Zorg ervoor dat je de lening op tijd en volledig terug betaald volgens de afgesproken voorwaarden. Wanneer je dit niet doet zal je relatie met deze persoon onder druk komen te staan. Het is zonde om vriendschap te verliezen door geld.

Geld lenen bij je werkgever

Afhankelijk van de relatie die je hebt met je werkgever en hoelang je er al werknemer bent kan je eventueel een om een vooruitbetaling vragen. Je werkgever kan de maanden die volgen dan telkens een bedrag van je loon houden om de lening af te betalen. Aangezien je weinig tot geen rente zal moeten betalen voor dit soort lening is dit zeker een valabele optie. Wanneer je pas werkt voor je werkgever is het waarschijnlijk geen goed idee om al om een lening te vragen. Doe dit enkel wanneer je geen andere uitweg ziet. Zoals je ziet zijn er wel een aantal mogelijkheden om geld te lenen zonder bank.

Ik deel het op :

2 reacties

  1. geachte
    ik heb enkele maanden geleden twee kredietkaarten aangevraagd en gekregen en een lening
    daar ik de afgelopen weken zoveel zoveel tegenslagen heb gekend zie ik het niet meer zitten en kan onmogelijk momenteel een afbetaling van deze doen .
    zou u voor mij misschien een oplossing kunnen vinden om hier uit te geraken zonder verder in de problemen te geraken ? dank bij voorbaat

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px