Geld lenen wordt duurder en moeilijker

geld lenen wordt moeilijkerGeld lenen zal de komende jaren duurder en moeilijker worden, dat voorspelt een onderzoek van consultant Roland Berger, onder negen Belgische banken. Men heeft onder andere de vier grootste banken van het land onderzocht en heeft op basis daarvan ontdekt dat de banken moeite hebben met het verzamelen van voldoende kapitaal. Daarnaast nemen de kosten de laatste tijd toe, waardoor het geld lenen de komende drie jaar lastiger en duurder zal worden, dan wat we op dit moment gewend zijn.

Toename van de kosten

De Belgische banken geven aan dat de kosten de laatste tijd enorm zijn toegenomen, waardoor het voor hen van belang is om actie te ondernemen. Ze hebben te maken gekregen met stijgende personeelskosten en er is daarnaast een crisisbelasting van kracht. Deze is veel hoger dan in een aantal andere landen, waardoor de bank minder kapitaal beschikbaar heeft. Ook dient men flink te investeren in bijvoorbeeld het betalen via smartphones, waardoor de bank verwacht dat de aandeelhouders de komende drie jaar in ieder geval nier meer dan 10% rendement op hun investering zullen kunnen behalen.

Minder kapitaal beschikbaar

De matige vooruitzichten voor de aandeelhouders in België lijken een voorbode voor een situatie waarin het lastiger wordt om geld te lenen. De aandeelhouders zullen minder snel kapitaal in de bank steken, waardoor de bank vervolgens niet zomaar de mogelijkheid heeft om een lening te verstrekken. Dit zal ervoor zorgen dat de banken kritischer dienen te kijken naar de aanvragen die er binnenkomen, of meer kosten in rekening dienen te brengen bij een ieder die een krediet aan wil vragen. Ook begint de langetermijnrente steeds een beetje verder op te lopen, vanwege de economische opleving waar inmiddels sprake van is. Wat dat betreft wordt lenen op verschillende manieren duurder.

Geld lenen en vergelijken

Het is daarom des te meer van belang om het geld lenen te vergelijken, om op die manier tot een aantrekkelijk aanbod te komen. Vergelijk de verschillende rentevoeten met elkaar, maar kijk daarnaast ook aan de voorwaarden waar u aan dient te voldoen om de lening af te kunnen sluiten. Deze elementen bepalen samen bij welke bank u het best een krediet af kunt sluiten, om het geld te lenen dat u nodig heeft. Vergelijk hier online de verschillende banken, zodat u geld kunt lenen tegen een scherpe rente en aan de hand van zo gunstig mogelijke voorwaarden voor het krediet.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px