Geld lenen voor een woning was nog nooit zo voordelig

Lening Afsluiten bij de bankierHet was nog nooit zo voordelig om geld te lenen voor een woning in België, de woonrente staat op een zeer laag punt. Bovendien verwacht John Romain van Immotheker niet dat de rente nog veel verder zal zakken. De banken hebben de rente langer hoog gehouden dat de staatsrentes en nemen daardoor meer winst op de leningen. Het is volgens hem niet waarschijnlijk dat het geld lenen nog goedkoper wordt, waardoor dit een goed moment is om een eigen huis te kopen.

Woonrente nog nooit zo laag

De woonrente staat enorm laag, wat betekent dat de kosten voor het kopen van een huis ook relatief laag liggen. De rente op de spaarboekjes is al een aantal maanden geleden in een vrije val beland, maar sinds een paar weken is ook de hypothecaire rente gevolgd. De intrest die de banken vragen voor een woonlening volgt de rente die de Belgische staat betaalt voor leningen op de lange termijn, een rente die al een tijdje onder de 2% ligt. Dit is lager dan ooit, waardoor nu ook de banken volgen met hun woonleningen.

Verlagingen door de banken

Er vindt haast iedere dag wel een verlaging door een van de banken plaats, waardoor dit een goed moment is om een woonlening af te sluiten en op de kosten te besparen. Daarnaast is dit volgens Kristof de Paepe, van bankvergelijkingssite Spaargids.be, een goed moment om de leningen te laten herzien. Dankzij de lage rentevoet kan dat een behoorlijk voordeel opleveren, waardoor consumenten minder betalen voor het krediet dat ze afsluiten. De vraag is hoe lang de banken door blijven gaan met het verlagen van de rente, aangezien het erop lijkt dat de rek er voor het grootste deel uit is.

Korting op de woonrente

Het is als consument overigens verstandig om niet zomaar uit te gaan van de rente waarmee de verschillende banken afficheren. Op het moment dat u aangeeft en belooft uw salaris op een zichtrekening van de bank te laten storten zal u een extra korting krijgen, net als wanneer u een bepaalde verzekering afsluit. Het is op die manier mogelijk om tot nog meer dan een halve procent korting te krijgen op de rentevoet. Op die manier is het geld lenen voor een woning voordeliger dan ooit en is dit een goed moment om het krediet op een voordelige manier af te sluiten.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px