Geld lenen voor een verbouwing vaak een goed idee

Lenen voor verbouwingenEen verbouwing van de woning kost veel geld, er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar om dit te financieren. U kunt dat vanuit eigen spaargeld doen, maar dankzij de lage rente van dit moment is het minstens zo interessant om naar de mogelijkheden tot geld lenen te kijken. Het verhogen van de hypotheek vormt een mogelijkheid, net als een persoonlijke lening op basis van een scherpe rente. Een ieder die een woning wenst te verbouwen doet er verstandig aan het geld lenen als serieus alternatief te overwegen.

Lenen of financieren met spaargeld

Het is uiteraard mogelijk om een verbouwing met eigen vermogen te financieren, door daar het spaargeld voor in te zetten. Het grote voordeel hiervan is dat er geen kosten aan verbonden zijn, tenminste, niet direct. De spaarrente is op dit moment laag, waardoor er slechts een beperkte rente-opbrengst verloren gaat door het geld in te zetten voor de verbouwing. Het is aan de andere kant mogelijk om geld te lenen voor de verbouwing. Dat is op dit moment een interessant alternatief, mede dankzij de historisch lage rente. Het spaargeld blijft beschikbaar voor andere doelen, terwijl de verbouwing nauwelijks extra kosten met zich meebrengt voor de financiering.

Groter woongenot creëren

Een verbouwing draagt bij aan een groter woongenot, waardoor het vooral verstandig is om de mogelijke extra kosten daar tegen af te wegen. Dit geldt zowel voor het geld lenen als het financieren uit eigen spaargeld. Wanneer u het eigen vermogen gebruikt kunt u het geld immers niet voor andere doelen achter de hand houden, wat een risico met zich mee kan brengen. Geld lenen is dan een aantrekkelijk alternatief, bijvoorbeeld op basis van een meer uitgebreide hypotheek of een persoonlijke lening.

Hypotheek of afzonderlijk krediet

Wilt u geld lenen voor de verbouwing door de hypotheek te verhogen? Houd er rekening mee dat u daar overwaarde in de woning voor nodig heeft. Bovendien mogen de hypotheeklasten niet te ver oplopen, in verhouding tot het inkomen dat u verdient. Het is, mits mogelijk, verstandig om de hypotheek te verhogen op het moment dat de verbouwing van uw woning €25.000 of meer kost. Dat heeft onder andere te maken met de advieskosten en kosten voor de taxatie en die van de notaris. Gaat het om een verbouwing voor minder dan €25.000? Dan bent u wellicht beter af met een persoonlijke lening of een renovatielening. De rentevoet ligt dan wat hoger, maar u hoeft niet langs de notaris en geen financieel advies in te winnen.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px