Geld lenen voor een huis wordt opnieuw goedkoper

Hypothecaire lening goedkoperHet geld lenen voor een woning wordt opnieuw goedkoper, wat betekent dat het een uitstekende tijd is voor een ieder die een huis aan wenst te schaffen. Belfius heeft onlangs besloten om de rente op woonkredieten opnieuw te verlagen, iets wat andere banken eerder ook al deden. Het zijn de spaarders die hier uiteindelijk de dupe van zijn, aangezien zij ook hun spaarrente steeds een beetje verder omlaag zien gaan.

Verlaging van rentestanden

Belfius heeft ervoor gekozen om de vaste woningrente op 20 jaar te verlagen van 4,41% naar 4,28%. De variabele rente daalt ook, die wordt nu 3,29%, terwijl deze eerst nog 3,38% was. Ook in februari besloot de bank om de rente omlaag bij te stellen. Een woordvoerder van de bank heeft aangegeven dat de bank nog veel geld op de spaarrekeningen ziet staan, dat volgens de instelling ‘slaapt’. De bank probeert dit geld wakker te maken door het voordeliger te maken om een woning aan te kopen en het sparen aan de andere kant minder op te laten leveren.

Banken volgen de trend

De verschillende banken volgen elkaar in het verlagen van de rente. Eerder al was het bijvoorbeeld KBC dat besloot om de gemiddelde rente voor woonleningen met 0,2 – 0,3% te verlagen. Wat dat betreft wordt het geld lenen bij de verschillende banken steeds goedkoper, aangezien Argenta hier een paar weken geleden al toe besloot. De kans is bovendien groot dat meerdere banken de rente verder zullen verlagen, om op die manier klanten aan te kunnen blijven spreken. Economische experts verwachten echter dat de lage rentestanden maar enkele weken aan zullen houden, waardoor het verstandig is om daar zo snel mogelijk van te profiteren en voordelig geld te lenen.

Spaarders zijn de dupe

Het zijn aan de andere kant de spaarders die de dupe zijn van de huidige ontwikkelingen. Waar het geld lenen goedkoper wordt, zien zij hun spaargeld namelijk steeds minder opleveren. Op het moment dat een bank de rente verlaagt betekent dit namelijk ook dat er minder rente uitbetaald wordt over de gespaarde kapitalen. Wat dat betreft is geld lenen nu een stuk interessanter dan het sparen. De banken proberen er op die manier voor te zorgen dat we meer geld uit gaan geven en de economie op die manier bovendien weer verder op gang kunnen helpen. Uiteindelijk kan ook de woningmarkt hier op diverse manieren van profiteren.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px