Geld lenen voor een auto nog niet eerder zo goedkoop

auto kopen voordelige met autoleningGeld lenen voor een auto is goedkoper dan ooit, de tarieven bij veel banken liggen momenteel zeer laag. De rentevoet is de laatste tijd flink gedaald, het is in sommige gevallen zelfs mogelijk om geld te verdienen aan een autokrediet. Twee banken bieden leningen aan voor een rentevoet lager dan 1 procent per jaar. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er ook nog banken met hoge tarieven zijn, consumenten dienen daarom nog altijd goed op te letten.

Geld verdienen door een nieuwe auto te kopen

Het is volgens Spaargids.be in sommige gevallen mogelijk om geld te verdienen aan een krediet voor een nieuwe auto. Wie de kosten bewijst voor de fiscus mag de intresten aftrekken van het inkomen. Dit betekent dat de effectieve kostprijs kan terugvallen tot 0,50 procent. Het kan dan dus interessant zijn het geld te lenen en dat vervolgens op een spaarrekening met een hoge rente te zetten. Op die manier valt er geld te verdienen aan een autokrediet, al kunnen consumenten er dan natuurlijk geen auto van kopen.

Het is bij Beobank en BKCP mogelijk een autokrediet af te sluiten vanaf 0,99% per jaar, volgens Kristof de Paepe van Spaargids.be een historisch laagtepunt. Een lening van €10.000 op 48 manaden kost maandelijks nog €212,55. Over de totale looptijd kost dit slechts €202,40 aan intresten.

Tarieven aangepast door de banken

Verschillende banken hebben hun tarieven onlangs aangepast. Dit weekend besloten bijvoorbeeld Crelan en CPH hun tarieven voor de autoleningen omlaag te brengen. Ook BNP Paribas Fortis, Fintro, Axa en Belfius berekenen slechts 1,50% per jaar. Voor ecologische wagens is het zelfs mogelijk te profiteren van aanbiedingen naar 1,40% per jaar, waardoor de kosten voor het geld lenen voor de auto nog lager zullen uitpakken.

Niet alle banken verstrekken voordelige autoleningen

Onder andere Spaargids.be waarschuwt aan de andere kant dat consumenten desalniettemin goed dienen op te letten. De tarieven voor tweedehands wagens liggen over het algemeen een stuk hoger, de goedkoopste is Hello Bank die 3,50% per jaar berekent. Bovendien hanteren sommige banken nog altijd hoge tarieven voor de autoleningen. Nagelmackers berekent bijvoorbeeld nog 7,85 procent per jaar en ook Auxifina is met 5,99% aan de dure kant. Het is wat dat betreft mogelijk om goedkoop te lenen voor een auto, maar vanzelf gaat dat helaas nog niet. Online leningen vergelijken blijft van groot belang.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px