Geld lenen of gebruik van een kredietkaart

Lenen of kredietkaartWilt u een aankoop doen waar u op dit moment het geld (nog) niet voor heeft? Dan kunt u het geld lenen. U kunt hiervoor een lening afsluiten, maar u kunt ook besluiten gebruik te maken van bijvoorbeeld een kredietkaart of een koop op afbetaling. Wat werkt het meest gemakkelijk, wat kost het en wat vormt uiteindelijk de beste keuze? We zetten de verschillende mogelijkheden op een rij.

Gebruik van een kredietkaart

U kunt allereerst gebruik maken van een kredietkaart. U kunt de aankoop dan al wel afrekenen, terwijl het nog niet nodig is daar direct voor te betalen. Aan het eind van de maand zal de kredietkaartmaatschappij u een rekening sturen, die u dient te betalen. Kunt u dit op dat moment niet? Dan zal de maatschappij u kosten voor een krediet in rekening brengen en dient u het bedrag in termijnen alsnog te betalen. Houd er rekening mee dat de rente behoorlijk op kan lopen, waardoor dit een dure vorm van geld lenen is. Aan de andere kant hoeft u er geen aparte lening voor af te sluiten en werkt het dus erg gemakkelijk.

Kopen op afbetaling

Ook het kopen op afbetaling werkt over het algemeen gemakkelijk. U kunt een product kopen en daar al direct gebruik van maken, terwijl u het volledige bedrag nog niet hoeft te betalen. U spreekt met een verkoper af dat u bijvoorbeeld 10 maandelijkse termijnen gebruikt, om de betaling te voldoen. Dit is een vorm van geld lenen, die erg gemakkelijk werkt, maar doorgaans veel kost. U betaalt een hoge rente aan de verkoper. Pas daarom goed op met deze vorm van geld lenen en kies in plaats daarvan liever voor een consumptief krediet.

Geld lenen via een consumptief krediet

Het geld lenen via een consumptief krediet brengt het meeste werk met zich mee. U dient zich te melden bij een bank of een andere kredietverstrekker, om een aanvraag voor een geldlening te doen. U kunt geld lenen indien u voldoende inkomen heeft en u bijvoorbeeld nog geen andere (grote) leningen heeft lopen. Wat dat betreft gaat er even wat werk in zitten. Aan de andere kant kunt u rekenen op een relatief scherpe rentevoet, waardoor de kosten voor het krediet beperkt blijven. Met name op de lange termijn is het consumptief krediet de meest interessante vorm van geld lenen, wanneer u bepaalde aankopen wilt financieren.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px