Geld besparen, beter sparen !

Of het nu is voor toekomstige projecten of gewoon om het hoofd te kunnen bieden aan het onverwachte, velen van u willen meer sparen.
Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, vooral als u regelmatig geld opzij wilt zetten.
GeldExpert presenteert u enkele oplossingen om meer te besparen!

geld besparen, beter sparen

Begin met het inventariseren van uw budget

Om te bepalen hoeveel u elke maand kunt besparen, begint u met het optellen van uw uitgaven en inkomsten.

Uw regelmatige, onvermijdelijke maandelijkse uitgaven kunnen omvatten

  • Uw huur of hypotheek
  • Uw rekeningen (water, elektriciteit, enz.)
  • Uw consumentenleningen
  • Uw verzekeringsabonnement
  • Uw belastingen, enz.

Tel dan al je inkomsten op (salaris, huur, investeringen, sociale uitkeringen, enz.).
U hoeft alleen nog maar de hierboven genoemde onvermijdbare uitgaven van uw totale inkomen af te trekken.

Het resterende bedrag wordt gebruikt voor andere maandelijkse uitgaven zoals boodschappen, vrijetijdsbesteding en eventueel het begin van beter sparen.

Zie ook onze gids voor investeringsplannen

Scheid uw niet-essentiële uitgaven

Als uw inkomen niet al uw uitgaven dekt, moet u, voordat u geld opzij kunt zetten, eerst kijken naar de niet-essentiële uitgaven en daar een maximumbedrag aan toekennen. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat ze eruit moeten, maar eerder dat de situatie opnieuw moet worden bekeken.

Is een lidmaatschap van een sportschool waar je maar twee keer per maand heen gaat echt nodig? Kunt u het aantal restaurants per maand verminderen en kiezen voor thuis koken?

Stel automatische overschrijvingen in voor zowel uw rekeningen als uw spaargeld!

Stel automatische overschrijvingen in om uw maandelijkse rekeningen te betalen. Zo voorkomt u dat u vergeet uw rekeningen te betalen, wat maar al te vaak leidt tot boetes voor te late betaling of rente. U kunt dit eenvoudig doen via de onlinedienst van uw bank of rechtstreeks bij het bedrijf of de dienstverlener in kwestie.
Doe hetzelfde voor uw spaargeld! Zodra u uw budget hebt vastgesteld, beslist u over het minimumbedrag dat u elke maand opzij wilt zetten. Kies dan voor een automatische incasso aan het begin van de maand, wanneer er nog geld op uw rekening staat. Zo bespaart u zonder er zelfs maar over na te denken.

U moet echter beslissen over het medium voor uw spaargeld. Uw uitgaven verminderen is noodzakelijk om efficiënt te sparen, maar het is niet voldoende. Het beheer van uw spaargeld is inderdaad een essentiële factor om rekening mee te houden.
U kunt kiezen voor een levensverzekering, een effectenrekening (link) of besluiten om te beleggen op de beurs.

Vergeet niet dat elke investering risico’s met zich meebrengt. Maar hoewel het nemen van een hoog risico u een hoog rendement kan opleveren, betekent dit niet dat u het niet kunt beheersen.

Meer informatie over het begrip risico bij financiële beleggingen

Onderhandel! En weer onderhandelen

Omdat het natuurlijk gemakkelijker en aangenamer is om te besparen op uw financiële verplichtingen dan op uw uitgaven voor plezier, kunt u overwegen al uw contracten te analyseren. Telefoon-, elektriciteits- of internetcontracten, maar ook verzekeringen en kredietcontracten, alles is bespreekbaar.
Daarnaast zijn er veel online vergelijkers waarmee u de prijzen van verschillende concurrenten in vele sectoren kunt vergelijken. Zo kunt u het verwachte resultaat van uw onderhandelingen beter bepalen.

Durf te onderhandelen over uw contracten en wees niet bang om korting te vragen op grote aankopen zoals een auto of meubels voor uw huis. U hebt niets te verliezen en dienstverleners en andere verkopers zullen eerder hun prijzen verlagen dan een klant te verliezen.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px