Geld afhalen aan een geldautomaat: Gratis of betalend? Dat hangt ervan af!

Geld afhalen aan een geldautomaat kan gratis zijn of niet, afhankelijk van uw bank, het type kaart dat u hebt en de vraag of de afhaling in België, in het buitenland, of in de eurozone plaatsvindt. U zou wel eens onaangenaam verrast kunnen worden door de kosten van geldafhalingen uit een geldautomaat.

Kosten geld afhalen

Hoeveel kost het om geld af te halen aan een geldautomaat in de eurozone?

In de eurozone zijn de kosten voor het opnemen van geld uit geldautomaten vaak gratis wanneer u een geldautomaat gebruikt die het teken van uw bank draagt. Wanneer u een geldautomaat van een ander merk gebruikt, kan het zijn dat u moet betalen voor de eerste geldafhaling of voor een bepaald aantal geldafhalingen (bijvoorbeeld 3 of 5) gedurende een bepaalde maand.

Aangezien online banken en neobanken geen geldautomaten hebben, brengen sommige banken meestal kosten in rekening voor geldafhanlingen. De kosten bestaan uit een vast bedrag.

Geld afhalen aan een geldautomaat buiten de eurozone

Wanneer u buiten de eurozone reist, krijgt u te maken met meer kosten. Enerzijds moet u de afhaalkosten aan de geldautomaat betalen, maar u moet ook rekening houden met de wisselkoersen en de aanverwante kosten.

Distributeur dargent

Zijn er verschillend tussen de verschillende kredietkaarten?

Er zijn verschillende kosten voor kredietkaart en betaalkaarten. Ook hier moet u uw contract raadplegen, want de voorwaarden verschillen van bank tot bank. De kosten in het buitenland worden gewoonlijk berekend als een percentage van de transactie, in plaats van een vast bedrag voor elke afhaling.

Als u vaak naar het buitenland reist, met name buiten de eurozone, dan loont het om Gold en Platinum kaarten te overwegen. Deze bieden vaak lagere tarieven aan. Aan de andere kant zijn hun onderhoudskosten hoger, maar het is aan u om uw eigen berekeningen te maken. Anderzijds omvatten de premium-kaarten een reisverzekering voor u en uw bagage. Dat kan voor u zeker de moeite waard zijn.

Wat is de beste bankrekening van het moment?

Icone check U betaalt alleen voor wat u gebruikt!

Kbc bank & verzekering logo
Jaarlijkse kosten : GRATIS
Transactie vergoedingen: Croix rouge
Geldopname: 0,5€/geldopname !
Online opening: Icone check2 verplicht!
Bankkaart: 1ste kaart gratis, 2de = 6€/jaar
Kredietkaart: Ja, gratis (onder voorbehoud van goedkeuring van je aanvraag)
Andere PLUS punten: Gratis kaartlezer
Andere min punten: Alle extra's zijn betalend
Een gratis zichtrekening met debetkaart en internetbankieren

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px