Elektrische fietslening nodig? Vergelijk en bespaar!

Vind het beste tarief voor uw elektrische fietslening via onze simulatie en vergelijkingstabel!

De elektrische fietslening, een oplossing die steeds meer wordt gekozen!

Mochten de traditionele fiets en de elektrische fiets op elkaar lijken, dan zouden hun respectievelijke prijs niet veel verschillen. Als individueel product is de elektrische fiets helaas niet voor iedereen financieel toegankelijk. Met dit in het achterhoofd speelt de elektrische fietslening zijn primaire rol: het stelt u in staat om een ultramoderne fiets aan te schaffen, zonder dat u daarvoor het benodigde budget hoeft te hebben. Lees verder om de te leren hoe dit kan! Het is geen geheim meer dat banken nu speciale tarieven aanbieden voor leningen voor elektrische fietsen. Praktisch gezien kunt u met deze kredieten een fiets kopen die ongetwijfeld de grenzen van uw budget overschrijdt. De markt voor elektrische fietsen vandaag de dag is booming en niet voor niets kopen steeds meer Belgen zo’n type fiets. Dus als u ook één van degenen bent die op een elektrische fiets wil rijden, vindt u hieronder alle informatie die u moet weten over de lening van een elektrische fiets!

Fietslening

De elektrische fietslening: de voordelen

Met een elektrische fietslening krijgt u niet alleen toegang tot een modern en hedendaagse tweewieler, u kan ook uw favoriete model kiezen en niet de fiets die u standaard zou hebben genomen. Dus sommige modellen zoals de elektrische mountainbike of de speedbike passen in op deze manier in uw favorieten lijstje. Hoewel u veel opties heeft, is het uiteraard geen kwestie van de duurste fiets te kopen, maar wel de fiets die het meest geschikt is voor uw gebruik. En u kan degene vinden die perfect bij je past door het aan een bank te vragen. Er zijn veel verschillende modellen elektrische fietsen, met veel opties die niet noodzakelijkerwijs nuttig voor u zijn. Andere functionaliteit zullen u dan wel weer goed van pas komen. Dus probeer zeker een onderscheid te maken tussen de twee.

Voor welke soorten elektrische fietsen kan ik een lening aangaan?

Voor alle elektrische fietsen bieden banken zeer aantrekkelijke tarieven aan! Uiteraard heeft u uw factuur of een bestelformulier nodig dat de aankoop van dergelijke aankoop rechtvaardigt. Zodra u uw lening heeft gekozen dankzij onze vergelijkingstabel, kunt u de lening zonder enige moeite afsluiten. Ontvang een antwoord binnen enkele dagen (sommige financiële instellingen beloven een antwoord binnen 24 uur), en geniet van uw gloednieuwe, ultramoderne fiets! Vind de bank die op dit moment het beste tarief aanbiedt >>>

Lenen voor een elektrische fiets

De verschillende elektrische fietsen en de bijbehorende gemiddelde prijs

Elektrische Fietsen / PrijsElektrische StadsfietsElektrische PlooifietsElektrische All-Round FietsElektrische MountainbikeSpedelec
Gemiddelde prijs1600€1700€2000€2200€2400€
Met een tarief van 1.09% op 2 jaar67€/maand71€/maand84€/maand92€/maand101€/maand
VoordelenComfortabelGebruiksvriendelijkPolyvalentAlle terreinenSnelheid tot 45 km/h

Mijn lening voor een elektrische fiets terugbetalen met de voordelen van mijn werkgever?

Ja, je hebt het goed gehoord. Misschien heeft u nog nooit gehoord van de fietsvergoeding die een werkgever aan zijn werknemers kan toekennen. Deze bedraagt 0,23€ per kilometer. Met deze vergoedingen kunt u het grootste deel of zelfs de gehele aankoop van uw elektrische fiets financieren. Op voorwaarde dat u meer dan 25 km afstand aflegt tussen uw werkplek en uw huis, kan u nu al een fiets voor €2000 aankopen! Als voorbeeld, nemen we een dagelijkse fietstocht van 20 km naar het werk gedurende 200 dagen per jaar. U rijdt dan 20*200 wat 4000 km per jaar betekent. Met een premie van 0,23€/km krijgt u 1150€ per jaar aan vergoeding. Dit maakt het mogelijk om de kosten van de laagrentende elektrische fietslening voor een fiets van 2000 euro of minder volledig te recupereren. Hoe langer de afstand, hoe meer compensatie u krijgt. Dus in dit geval heeft u over een periode van minder dan twee jaar uw fiets terugbetaald. De vergoedingen, die in eerste instantie bedoeld zij om de fiets als vervoermiddel te stimuleren, maken het mogelijk om, afhankelijk van uw situatie, uw nieuwe elektrische fiets bijna volledig terug te betalen.

Vind een fiets met een goede prijs-kwaliteitsverhouding

De markt voor elektrische fietsen groeit elk jaar meer en meer. In feite drijft de concurrentie de prijzen over de hele lijn omlaag, wat goed voor u is. Om dat ene zeldzame model te vinden, raden wij aan de prijzen van de fietsen op het internet te vergelijken en te zoeken naar eventuele promoties. Zoals gezegd is het niet het nieuwste model dat telt, maar wel een high-performance model. Bijgevolg zullen sommige elektrische fietsen bijna gelijk zijn aan de nieuwste modellen, maar bij gebrek aan de allerlaatste snufjes zullen ze waarschijnlijk veel goedkoper zijn. Daarom is het beter om voor dit type fiets te kiezen tegen een lagere prijs, die veel gemakkelijker terug te betalen is met toeslagen, vooral als uw woon-werkverkeer vrij kort is. Of misschien kiest u voor een tweedehands fiets, waarbij enkel de batterij moet worden vervangen. Dus door de elektrische fietslening te combineren met een goedkope fiets optimaliseert u  vrij snel de rentabiliteit van uw tweewieler!

Moet ik mijn nieuwe tweewieler verzekeren?

Het afsluiten van een verzekering voor uw fiets is inderdaad een verstandige keuze! Ga hiervoor een omnium fietsverzekering aan en kies de verzekering die het beste bij u past. Sommige verzekeraars stellen u in staat om de tweewieler voor maximaal 2 jaar te verzekeren, wat een extra zekerheid betekent. Zoals bij alles hangt het af van uw persoonlijke voorkeuren. De elektrische fiets is desalniettemin nog steeds geen evidente aankoop vanwege de prijs. De bovenstaande strategie is echter niet alleen milieuvriendelijk, maar legt ook uit hoe de fiets kan aanschaffen en financieren. Op de lange termijn en als u hem gebruikt om naar het werk te gaan, brengt uw fiets u meer op dan hij u initieel gekost heeft. Daarbovenop bespaart u met de elektrische fietslening. Het is dus een veel comfortabelere oplossing dan de klassieke fiets en u heeft nu alle kaarten in handen om uw eerste lening af te sluiten.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px