Een Mastercard aanvragen wanneer u op de zwarte lijst van het CKP staat

Tegenwoordig is het moeilijk om zonder bankkaart te leven. Zowel in fysieke als online winkels, en ongeacht het land waar ze gevestigd zijn, biedt de Mastercard een eenvoudige, snelle en veilige manier om uw aankopen te betalen. Het laatste dat u wilt is dus om als wanbetaler geregistreerd te zijn in de zwarte lijst van het CKP.

Het is ook de gemakkelijkste manier om geld af te halen zonder u te moeten verplaatsen naar een bank met sluitingstijden. Wanneer u als wanbetaler op de zwarte lijst staat, wordt uw leven ingewikkelder.

Er is echter een oplossing waarmee u de gevolgen van wanbetalingen kunt omzeilen en uw bankkaart kunt blijven gebruiken: de Prepaid kaart.

Wie wordt er geregistreerd op de “zwarte lijst” ?

De Nationale Bank van België heeft een lijst met alle kredieten en leningen die aan particulieren worden uitgeleend. Slechte betalers die hun afbetalingstermijnen niet terugbetalen of steeds hun saldo overschrijden, worden ingeschreven in een register dat zwarte lijst” wordt genoemd.

Als u op deze lijst staat, zult u moeilijk geld kunnen lenen of een kredietkaart kunnen aanvragen. Alle financiële instellingen die op uw aanvraag kunnen ingaan hebben immers toegang tot deze zwarte lijst. Als u beschouw wordt als een wanbetaler, omdat u te veel schulden hebt of uw verplichtingen niet bent nagekomen, dan heeft een bank het recht om u de toegang tot een Mastercard te weigeren.

Raadpleging van de CKP: de Centrale voor kredieten aan particulieren

Wanneer u een Mastercard aanvraagt, raadpleegt de bank eerst de CKP (Centrale voor kredieten aan particulieren). Zij voorkomen met hun overzichtsfunctie overmatige schuldenlasten. Zo kan deze instelling via uw kredietgeschiedenis nagaan of u een wanbetaler bent.

Als u een Mastercard Prepaid aanvraagt, bent u echter niet onderworpen aan deze controle.

iemand die op de zwarte lijst staat

Mastercard Prepaid

De Mastercard Prepaid is bedoeld om zowel u als de bank te beschermen tegen te hoge schulden.

Het principe is eenvoudig: u moet eerst geld op uw bankrekening hebben voordat u geld kunt uitgeven. Het geld staat op uw rekening en dat bedrag mag u niet overschrijden. Daarom is het eigenlijk niet langer meer een kredietkaart, maar een betaalkaart. De bank leent geen geld, maar enkel het bedrag dat u werkelijk bezit.

Zonder schulden betaalt u ook interesten. Zo bent u zeker van een gezonde en veilige financiële situatie. De bank weet dat u geen schulden kan aanmaken en stemt ermee in om u deze kaart te geven zonder na te gaan of u op de zwarte lijst staat of niet.

U kan het saldo van de Mastercard Prepaid aanvullen door op elk moment geld op uw rekening bij te storten. De Prepaid kaart werkt als een soort kredietkaart, behalve dat wanneer u een betaling doet, de bankterminal (of geldautomaat) van de handelaar controleert of u het geld ter beschikking hebt.

Bepaal uw MASTERCARD criteria en vergelijk 80 kaarten!

Gebruikslimiet
Gebruikslimiet - slider
020.000
Jaarlijkse kosten van de kaart
Jaarlijkse kosten van de kaart
Financiële aspecten
Financiële aspecten

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px