Een Mastercard aanvragen wanneer u op de zwarte lijst van het CKP staat

Tegenwoordig is het bijna onmisbaar om zonder bank- of kredietkaart te leven. Of je nu in fysieke winkels bent of online aankopen doet, zowel nationaal als internationaal, biedt de Mastercard een eenvoudige, snelle en veilige manier om je aankopen te betalen. Het laatste wat je wilt, is echter op de zwarte lijst van het CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren) terechtkomen als wanbetaler.

Een kredietkaart is niet alleen handig voor winkelaankopen, maar het biedt ook het gemak om geld op te nemen zonder naar een bank te gaan met beperkte openingstijden. Het is een onmisbare tool in ons dagelijks leven. Als je echter als wanbetaler op de zwarte lijst staat, kan dit ernstige complicaties veroorzaken.

Gelukkig is er een oplossing waarmee je de gevolgen van wanbetalingen kunt omzeilen en toch gebruik kunt blijven maken van een betaalkaart: de Prepaid kaart. Deze kaart biedt de flexibiliteit en het gemak van een reguliere bankkaart, maar je laadt deze vooraf op met het gewenste bedrag. Zo kun je nog steeds genieten van de voordelen van elektronische betalingen zonder je zorgen te maken over je kredietgeschiedenis.

Wie wordt er geregistreerd op de “zwarte lijst” ?

De Nationale Bank van België houdt een register bij van alle kredieten en leningen verstrekt aan particulieren. Dit register, beter bekend als de “zwarte lijst”, bevat informatie over slechte betalers die moeite hebben met het terugbetalen van hun leningen of herhaaldelijk hun kredietlimiet overschrijden.

Indien je op deze zwarte lijst staat, kan dit ernstige gevolgen hebben voor je financiële mogelijkheden. Het wordt moeilijk om geld te lenen of een kredietkaart aan te vragen, aangezien financiële instellingen die je aanvraag behandelen toegang hebben tot deze lijst. Als je wordt beschouwd als een wanbetaler, bijvoorbeeld door het hebben van te veel schulden of het niet nakomen van financiële verplichtingen, heeft een bank het recht om je de toegang tot een Mastercard te ontzeggen.

In deze situatie kan een Prepaid kaart een waardevol alternatief zijn. Deze kaart biedt je de mogelijkheid om elektronische betalingen te blijven doen zonder dat je financiële geschiedenis een obstakel vormt. Het is een handige oplossing om te voorkomen dat je volledig wordt uitgesloten van financiële transacties.

Raadpleging van de CKP: de Centrale voor kredieten aan particulieren

Wanneer je een aanvraag doet voor een kredietkaart zoals Mastercard, zal de bank in eerste instantie de CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren) raadplegen. Deze stap is bedoeld om overmatige schuldenlasten te voorkomen. Via het overzicht van je kredietgeschiedenis kan de bank beoordelen of je in het verleden wanbetalingen hebt gehad.

Echter, wanneer je een Mastercard Prepaid aanvraagt, ben je niet onderworpen aan deze controle. Dit komt doordat een Prepaid kaart niet gebaseerd is op kredietverstrekking, maar op het vooraf laden van het gewenste bedrag op de kaart. Hierdoor ben je in staat om elektronische betalingen te doen zonder dat je kredietgeschiedenis een bepalende factor is. Het gebruik van een Prepaid kaart biedt zo een alternatieve en toegankelijke optie voor mensen die moeite hebben met het verkrijgen van een reguliere Mastercard vanwege hun financiële geschiedenis.

Iemand die op de zwarte lijst staat

Mastercard Prepaid

De Mastercard Prepaid is ontworpen om zowel jou als de bank te beschermen tegen overmatige schulden. Het principe is eenvoudig en biedt verschillende voordelen:

  • Vooraf laden: Voordat je een aankoop doet, moet je ervoor zorgen dat er voldoende geld op je rekening staat. Je kunt alleen uitgeven wat je hebt geladen, waardoor het geen traditionele kredietkaart is maar eerder een betaalkaart.
  • Geen schulden en rente: Omdat je alleen het beschikbare bedrag kunt uitgeven, is er geen sprake van schulden. Hierdoor vermijd je het betalen van rente op uitstaande bedragen, wat bij traditionele kredietkaarten wel het geval kan zijn.
  • Veilige financiële situatie: Door te voorkomen dat je schulden maakt, draagt de Mastercard Prepaid bij aan een gezonde en veilige financiële situatie. De bank verstrekt de kaart zonder je kredietgeschiedenis te controleren, waardoor het een toegankelijke optie is, zelfs als je op de zwarte lijst staat.
  • Saldo aanvullen: Je kunt op elk moment geld op je rekening storten om het saldo van je Mastercard Prepaid aan te vullen. Hierdoor behoud je de controle over je uitgaven en kun je de kaart gebruiken op basis van jouw financiële mogelijkheden.

Personaliseer jouw MASTERCARD en vergelijk meer dan 80 kaarten!

Gebruikslimiet
Gebruikslimiet - slider
020.000
Jaarlijkse kosten van de kaart
Jaarlijkse kosten van de kaart
Financiële aspecten
Financiële aspecten

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px