Een lening afsluiten voor plastische chirurgie

Vind het beste tarief om je plastische chirurgie te financieren!

Er zijn geen geheimen voor het vinden van de beste prijs: je moet tarieven vergelijken!

15% van de Belgen kiest voor een persoonlijke lening, waaronder leningen voor plastische chirurgie. Elke dag maken 800 mensen gebruik van plastische chirurgie. Er zijn tal van verschillende chirurgische ingrepen waaruit Belgen kunnen kiezen, waarvan de ooglidcorrectie de meest voorkomende is.

Een persoonlijke lening afsluiten voor plastische chirurgie?

Elk jaar neemt het aantal mensen dat plastische chirurgie ondergaat toe. De tijd waarin alleen de allerrijksten toegang hadden tot plastische chirurgie is definitief voorbij. In 2024 zijn er echter nog veel mensen die aarzelen om dit soort ingrepen te ondergaan. Gelukkig hebben we tegenwoordig een belangrijk middel om de kosten van een dure operatie te dekken: de lening voor plastische chirurgie.

Iedereen heeft het recht om een lening aan te gaan, waardoor het voor iedereen mogelijk is om een operatie te financieren. Echter, de prijzen van een borstimplantaat, een neuscorrectie of een blepharoplastie (een ingreep aan de oogleden) zijn verre van hetzelfde. Als je er zeker van bent dat je ervoor wilt gaan en jezelf weer mooi wilt maken, dan vind je hieronder alle nodige informatie!

Welke operaties worden gedekt door de lening voor plastische chirurgie?

De complexiteit en de gebruikte middelen tijdens een ingreep verschillen afhankelijk van het lichaamsdeel dat gecorrigeerd moet worden. Laten we eens kijken welke middelen voor elk lichaamsdeel worden gebruikt:

  • Borstimplantaten worden gebruikt voor de borsten.
  • Rhinoplastie is een chirurgische ingreep aan de neus.
  • Liposuctie wordt gebruikt voor de billen.
  • Dijen worden bijgewerkt met een facelift.
  • Buikchirurgie wordt ook wel eens een buikwandcorrectie genoemd.
  • De oogleden worden gewijzigd met een blepharoplastie.
  • Voor de armen wordt een brachioplastie gebruikt.
  • De oren worden hermaakt aan de hand van een otctoplastie.
  • Ook intieme lichaamsdelen kunnen een ingreep ondergaan.
  • Tenslotte kan een facelift rimpels doen verdwijnen.


De lening voor plastische chirurgie is beschikbaar voor elk van deze operaties.

Hoeveel betaal je voor deze chirurgische ingrepen?

Te opereren lichaamsdeel Gemiddelde prijs
Oogleden 1000-3000€
Borsten 3000€
Neus 3200€
Mond 4000-5500€
Billen 2000€
Dijen 1200€
Buik 1100€
Armen 1100€
Oren 2300€
Intiem 800€
Rimpels 1000€

Welke ingrepen komen in aanmerking voor een persoonlijke lening?

Voor alle operaties kan een persoonlijke lening nodig zijn, omdat er waarschijnlijk een omvangrijke financiering voor nodig is. De prijs van de operatie hangt af van de duur en het type operatie dat je kiest. Ook de keuze van de chirurg kan invloed hebben op de kosten. Wees voorzichtig bij het kiezen van een chirurg en stel zeker vragen voordat je een definitieve beslissing neemt. Esthetische plastische chirurgie wordt niet door de sociale zekerheid vergoed, in tegenstelling tot reconstructieve plastische chirurgie.

Hoe verloopt de operatie?

De patiënt die een operatie wil ondergaan, moet eerst naar de chirurg gaan die hij gekozen heeft. De patiënt doet zijn verzoek, en de chirurg gaat na of de ingreep haalbaar is. Als dat zo is, stelt de chirurg de patiënt een paar vragen om zijn of haar beweegredenen te begrijpen. Daarna voert hij een klinisch onderzoek uit.

Daarna legt hij de patiënt de procedure van de operatie uit. De chirurg waarschuwt ook de patiënt voor mogelijke risico’s. Hij stelt ook een gedetailleerde prijsofferte op die de patiënt bij zijn volgende afspraak moet inleveren. Deze prijsofferte omvat de prijs van elk benodigd product en elke dienst.

Zodra de patiënt zijn besluit heeft genomen (hij heeft 15 dagen bedenktijd), gaat hij terug naar de chirurg en voert hij een preoperatieve controle uit. Dit gebeurt vooral om na te gaan of verdoving nodig is. Daarna stellen de chirurg en de cliënt de datum voor de operatie vast.

Er zijn kosten verbonden aan de consultaties met de chirurg, maar die zijn minder duur dan de operatie zelf. Om al deze kosten te betalen, raden we je dus aan om een lening te nemen. Zeker als het gaat om een borstimplantaat of andere dure operaties.

Na de operatie

Het corrigeren van een lichaamsdeel zoals je neus kan vaak meer zelfvertrouwen geven. Mensen geven na de operatie vaak minder negatief commentaar. Het eindresultaat is meestal een jaar na de operatie zichtbaar, maar je zult al vanaf de eerste dagen duidelijk verschil zien!

Je bent hier nog maar een paar stappen van verwijderd: je hoeft alleen maar een lening voor plastische chirurgie af te sluiten.

Financier jouw ingreep met een lening voor plastische chirurgie

Deze operaties moet je financieren, en de beste manier om dat te doen is door een persoonlijke lening af te sluiten. Er zijn veel leningen die gunstig voor je kunnen zijn, en hier vind je degene die het beste bij je past. Bovendien zal je chirurg je alle details geven over de kosten, gebaseerd op de exacte prijs van de operatie en de consultaties. Je hoeft alleen maar het geldbedrag te lenen dat je nodig hebt. Klaar is kees!

De persoonlijke lening dekt net als de lening voor plastische chirurgie ook:

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px