Een hypotheekofferte gebruiken om te concurreren met uw bank: een goed idee? Hoe doe je dat?

Heel vaak, of zelfs te vaak, zult u bij het vinden van een hypotheek merken dat uw gebruikelijke bank, de bank waar u al uw rekeningen hebt sinds u een bankrekening hebt, niet erg concurrerend is.

Het is een beetje een schok, maar de bank die u het beste kent, zal u meestal slechtere voorwaarden bieden dan de concurrentie.

Dit komt door de concurrentie tussen banken, die er daarom alles aan doen om nieuwe klanten te werven. Maar niet vaak genoeg wat nodig is om ze te behouden. Het is een beetje zoals elektriciteits- of gsm-leveranciers die nieuwe klanten leuke cadeautjes geven en hun trouwe klanten verwaarlozen.

Het is dus absoluut noodzakelijk, zelfs noodzakelijk, om te concurreren, vooral met uw historische bank, om de beste voorwaarden te verkrijgen.

Hoe ga je de competitie aan?

Gewoon door een bewijs van een offerte (e-mail, screenshot) van een concurrerende bank te tonen. Zo kunt u onderhandelen over de voorwaarden van het contract met uw historische bank of met een andere bank die u bevalt maar waarvan u nog steeds wacht op een klein gebaar.

Dus ja, het is een goed idee en je moet zeker niet zonder doen, vooral omdat het zo eenvoudig is.

Vergeet echter niet dat als u van hoofdbank verandert, u vaak verplicht bent uw inkomen op een bankrekening bij de nieuwe bank te zetten.

Tot slot, zoals u uit onze analyse kunt opmaken, kan de zoektocht naar de laagste hypotheekrente een valstrik zijn en moet er met veel meer rekening worden gehouden.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px