Diverse schulden combineren tot lening

Schulden combineren tot leningBelgen krijgen steeds meer te maken met kleine schulden, die tot behoorlijke problemen kunnen leiden. Het lijkt de crisis te zijn die ervoor zorgt dat we parkeerboeters, rekeningen van energieleveranciers en andere relatief lage kosten niet zomaar meer kunnen betalen. De lage kosten zijn geen procedure waard, maar als we de rekeningen niet snel voldoen zullen deze er toch aan te pas moeten komen. Het lijkt daarom verstandiger om eens te kijken naar een lening, zoals in de vorm van een doorlopend krediet. Het is op die manier mogelijk de kleine schulden direct af te betalen, om hoge kosten te voorkomen.

Hoge kosten gerechtsdeurwaarder

Betaalt u een rekening van een energieleverancier of een parkeerboete niet? Dan kunnen daar als het gevolg van de procedure behoorlijke kosten bijkomen. Het innen van een schuld van €25 brengt bijvoorbeeld €100 aan kosten met zich mee. De voorzitter van de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders (NKGB) geeft aan dat zij hier meer en meer mee te maken krijgen. Op het moment dat er dagelijks een paar blijven liggen wordt het risico op een procedure steeds een beetje groter. Het is dan verstandiger om eens na te denken over een geldlening, al was het maar om alle achterstallige rekeningen in één keer te voldoen.

Flinke toename werk gerechtsdeurwaarders

De NKGB heeft in het jaarverslag aangegeven dat de gerechtsdeurwaarders zich het afgelopen jaar meer dan 2,1 miljoen keer hebben moeten verplaatsen, op vraag van rechtzoekenden. Meer dan 1 miljoen mensen hebben een gerechtsdeurwaarder op zijn kantoor geraadpleegd, wat de enorme vraag op een goede manier aan weet te geven. Ook de staat maakt er graag gebruik van, bijvoorbeeld om directe belastingen, btw, registratierechten en boetes te innen.

Afsluiten lening en voldoen rekeningen

Het is in bepaalde gevallen verstandig om een lening af te sluiten, om alle rekeningen in één keer te kunnen voldoen. U betaalt dan rente over het bedrag dat u leent, maar u kunt er aan de andere kant voor zorgen dat u de kosten voor een gerechtsdeurwaarder in ieder geval niet hoeft te betalen. Betaal de lening vervolgens in een aantal termijnen af, zodat u er vanaf dat moment weer voor kunt zorgen dat u alle boetes en rekeningen op tijd voldoet. Een krediet is daarmee een goede uitkomst, om u wat meer tijd te geven de kosten te voldoen en alles netjes in orde te maken.

Ik deel het op :

Eén reactie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px