Diverse banken verlagen tarieven voor autofinanciering

autoleningen goedkoperDiverse banken verlaagden onlangs hun tarieven om geld te lenen voor een nieuwe of gebruikte auto. De autosalon zit eraan te komen en de rente op kredieten daalt in algemene zin. Hello Bank en Cetelem besloten de tarieven te verlagen, eerder deed ook KBC dat al. Dat betekent dat verschillende banken hun tarieven omlaag hebben gebracht, waardoor geld lenen voor een auto weer een stukje voordeliger is geworden.

Goedkoper geld lenen voor een auto

De Brusselse Heizelpaleizen zullen van 14 tot en met 21 januari het decor zijn van de Autosalon, wat betekent dat er veel auto’s zullen worden getoond. Het is voor de banken daarom een belangrijk moment om met hun scherpe tarieven in de publiciteit te komen, de tarieven worden veelal aangescherpt.

Geld lenen voor een auto kost geld, het is de combinatie van de rentevoet met de looptijd van het krediet die verantwoordelijk is voor de totale kosten. Het is de moeite waard een krediet met een lage rentevoet af te sluiten, vooral omdat het relatief vaak om grote bedragen gaat. Het krediet is vaak groter dan €10.000, wat betekent dat een lagere rentevoet gemakkelijk enkele tientjes tot honderden euro’s voordeel per jaar op kan leveren.

Hello Bank, Cetelem en KBC

KBC was de eerste bank die de tarieven omlaag bracht en op die manier een trend in gang lijkt te hebben gezet. Voorhen vroeg KBC nog 1,95% voor de autofinancieringen, inmiddels is daar nog maar 1,70% van over. Dat betekent dat de maandelijkse afbetaling bij €15.000 voor 36 maanden nog maar €427,59 bedraagt. Bij een looptijd van 60 maanden pakt het krediet nog voordeliger uit, de kosten per maand bedragen dan nog maar €260,86. Dit valt voor een groot deel te danken aan de lage rentevoet, die er ook bij andere banken voor zorgen dat geld lenen voor een auto nu voordeliger is.

Andere banken die besloten net voor de Autosalon de rentevoeten op autoleningen omlaag te brengen zijn Hello Bank en Cetelem. Hello Bank verlaagde het tarief van 2,70% naar 2,00%. Het tarief voor tweedehands auto’s ligt met 4,50% een stuk hoger, omdat dit over het algemeen meer risico met zich meebrengt. Cetelem gaat hier net onder zitten, door te zakken van 2,99% naar 1,99%. Voor oudere voortuigen liggen de kosten wel hoger, de rentevoet bedraagt dan 5,99% en ligt flink hoger dan die bij andere banken.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px