De Visa kaart: van kredietkaart naar betaalkaart?

De Covid-crisis heeft geleid tot veranderingen in het consumentengedrag. Rekening houdend met het feit dat deze ook in 2022 zal doorlopen, voeren banken dringend nieuwe betaalformules in. Om zich aan deze nieuwe handelwijze aan te passen, lanceren Visa en BNP Paribas Fortis in België Visa Debit. Dit aanbod is bedoeld om alle klanten van de bank de mogelijkheid te bieden om een betaalkaart te gebruiken die meer gebruiksgemak biedt, met zeer ruime gebruiksmogelijkheden over de hele wereld, zowel in winkels als op het internet. Met dit nieuwe aanbod wil BNP Paribas Fortis zijn positie op de betaalmarkt versterken.

De Visa kaart van kredietkaart naar betaalkaart

De invloed van de sanitaire crisis op het consumentengedrag

De sanitaire crisis heeft aanleiding gegeven tot volledig nieuwe praktijken, waaronder de quarantaine. Het aantal onlinetransacties is spectaculair gestegen, met een stijging van 67% tussen 2019 en 2020. In fysieke winkels wordt steeds vaker met bankkaarten betaald. Het aantal contactloze betalingen nam explosief toe, met een stijging van 325% tussen 2019 en 2020.

Huidige betaalmethodes bij BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis biedt zijn Belgische klanten nu al een groot aantal betaalmethodes aan: Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay en Payconiq by Bancontact. Aan deze innoverende en gratis aanbiedingen voegt BNP Paribas Fortis nu ook de betaalkaart toe als betalingmethode. Dit gebeurt in België via Visa Debit.

Eigenschappen van de Visa betaalkaart voor België

Visa is de meest gebruikte betaalmethode ter wereld. De Belgische Visa betaalkaart kan overal ter wereld gebruikt worden, zolang de handelaar Visa-betaling accepteert. Dit zijn samen meer dan 70 miljoen handelaars in 200 landen. Met deze betaalkaart van Bancontact kunt u ook al uw aankopen online betalen.

Deze nieuwe kaart maakt gebruik van de modernste technologie. Het beschikt over een innovatieve aankoopbevestigingsmethode die gebruik maakt van biometrie. Voor aankopen buiten de fysieke winkels, maar ook op het internet, heeft de klant de mogelijkheid om virtuele Visa betaalkaarten te gebruiken, waardoor fysieke transacties wordt vermeden. Alles kan via uw smartphone gedaan worden.

Bovendien biedt de BNP Paribas Fortis Visa betaalkaart alle mogelijkheden van kaartbeheer: aankoop, tijdelijke blokkering, limietaanpassing, PIN-wijziging, enz. De kaart kan beheerd worden vanuit uw persoonlijke webruimte op de Easy Banking toepassing, maar ook via internet.

De doelstellingen van BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis wenst voor haar klanten een vereenvoudiging van de formaliteiten en organiseert een automatische levering van de Visa betaalkaart, zonder dat u die speciaal hoeft aan te vragen. De betaalkaart waarover klanten momenteel beschikken, zal systematisch worden vervangen door een Visa betaalkaart, zonder extra kosten.

Het doel van BNP Paribas Fortis is om tegen eind 2021 ongeveer 4 miljoen betaalkaarten te verdelen. In 2022 liggen de ambities nog hoger!

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px