De rente op spaarrekeningen gaat omhoog

Na de recente verhoging van de rente door de ECB is de rente op de spaarrekeningen in België in beweging. En Keytrade Bank is één van de eerste banken die de rente op haar spaarrekeningen verhoogt.

De rente op spaarrekeningen gaat omhoog

Tot 1% bij Keytrade 

Keytrade Bank verhoogt vanaf 1 december 2022 de rente van twee van haar spaarrekeningen.

Op de Azur-spaarrekening wordt de basisrente verhoogd van 0,01% naar 0,50%. De getrouwheidspremie wordt verhoogd van 0,10% tot 0,20%. 

Herinnering: de basisrente wordt dagelijks verdiend vanaf de dag nadat het geld op de rekening is gestort. De getrouwheidspremie wordt alleen betaald voor bedragen die gedurende 12 maanden onaangeroerd blijven. 

Op de High Fidelity spaarrekening van Keytrade Bank wordt de basisrente verhoogd van 0.01% naar 0.30% en de getrouwheidspremie van 0.15% naar 0.70%. Voor spaarders die gedurende 12 maanden het ingelegde geld niet aanraken, wordt 1% rente in rekening gebracht. Met dit aanbod wordt de High Fidelity spaarrekening het tweede beste aanbod op de Belgische markt, net achter de Vision Max spaarrekening van Santander bank met een mogelijk rendement van 1,20%. 

Een besluit in verband met de renteverhoging door de ECB

Dit besluit werd genomen nadat de ECB (Europese Centrale Bank) de rente had verhoogd om de inflatie te bestrijden. Tot juli bedroeg dit percentage namelijk 0,50%. Sindsdien heeft de ECB haar rentetarief echter verhoogd tot 1,50%. 

Dit is goed nieuws voor de Belgische spaarders”, verklaart Thierry Ternier, CEO van Keytrade Bank. “Een tijdlang was het onmogelijk om onze rente te verhogen. Maar nu, bij Keytrade, geloven we dat het hoog tijd is om de spaarders een beter rendement te geven. Het zou zelfs oneerlijk zijn om onze rentetarieven in deze moeilijke situaties niet aan te passen“. 

Wil je meer weten? Al het laatste nieuws en informatie vindt u in onze artikelen over sparen

Tarieven op spaarrekeningen van diverse instellingen bewegen 

Met het aanbieden van een rente tot 1% is Keytrade Bank, met haar 300.000 klanten, de eerste grote bank die de rente op haar spaarrekeningen verhoogt. In oktober was het echter de Belgische spaarbank CKV die het voortouw nam door de rente op haar spaarrekening te verhogen van 0,25% naar 0,70%.

Bij de kleinere instellingen gingen ook NIBC (0,70%), MeDirect (0,65%) en Santander (0,60%) onderuit. 

Grote banken nog steeds op het wettelijke minimum 

De grote Belgische banken zitten voorlopig nog aan de wettelijke minimumrente en er is nog geen verhoging aangekondigd. Bij Belfius, ING België, KBC of BNP Paribas Fortis blijven de spaarrekeningen dus aan het wettelijke minimum van 0,11% (0,01% basisrente + 0,11% getrouwheidspremie). Hetzelfde geldt voor veel middelgrote ondernemingen zoals Deutsche Bank, Crelan of Argenta. Axa Bank, die ongeveer 900.000 klanten heeft, biedt met zijn Start2bank-spaarrekening met 0,12% weinig meer. De duurzame bank Triodos staat onderaan de lijst met een rendement van 0,00%.

Vergelijk!

Gezien de renteverhoging door de ECB menen analisten en economen in het land dat in de nabije toekomst een verhoging van de rentetarieven van de grote Belgische bankinstellingen te verwachten is. 

Neem altijd de tijd om de aanbiedingen van spaarrekeningen te vergelijken om er zeker van te zijn dat u de voordeligste oplossing krijgt. 

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px