De 5 bestbetaalde studentenjobs in België

België biedt heel wat mogelijkheden voor studenten die werkervaring willen opdoen en geld willen verdienen. Studentenjobs zijn een geweldige manier om jezelf financieel te onderhouden terwijl je jezelf echt onderdompelt in het werkende leven. Maar niet alle studentenjobs betalen even goed. geldexpert.be heeft de 5 bestbetaalde studentenjobs in België op een rijtje gezet en laat je zien welke mogelijkheden er zijn om je inkomen te maximaliseren terwijl je je studies combineert met je werk.

De 5 bestbetaalde studentenjobs in belgië

Wat zijn de regels voor studentenjobs in België?

Laten we beginnen met de regels voor studentenjobs op te helderen. Vanaf je 16e verjaardag kun je aan de slag als jobstudent.

Net als bij gewone werknemers wordt een deel van je salaris ingehouden voor sociale zekerheid, hoewel deze bijdrage lager is dan die van werknemers. Het grote voordeel van een studentenjob is dat je geen belasting hoeft te betalen, tenminste als je jaarinkomen niet hoger is dan 13.242,86 euro (cijfer 2022), brutobedrag na aftrek van socialezekerheidsbijdragen. Als je jaarinkomen echter hoger is dan 7.272,50 euro, moeten je ouders mogelijk meer belasting betalen, omdat de belastingdienst je niet langer als ’ten laste komend’ beschouwt. Deze drempel is van toepassing als je ouders samen worden belast, maar als ze apart worden belast, stijgt het bedrag naar €9.210.

Het is belangrijk om te weten dat je als student maximaal 475 uur per jaar mag werken. Als je deze grens overschrijdt, moet je de normale socialezekerheidsbijdragen betalen. Dit geldt vanaf het 476e uur. Bovendien kan overmatig werken er ook toe leiden dat je ouders tijdelijk geen recht meer hebben op kinderbijslag.

Nu de hamvraag: wat zijn de bestbetaalde studentenjobs in België?

Ben jij op zoek naar financiering voor je studie in België? Kom meer te weten over studieleningen, vergelijk aanbiedingen en krijg het beste tarief!

De 5 bestbetaalde studentenjobs in België

Privélessen geven

Privéles geven is een uitstekende optie voor studenten die geld willen verdienen door hun kennis te delen op het gebied van bijvoorbeeld Engels, wiskunde, muziek of bijles geven. Je kunt je tarieven afstemmen op je vaardigheidsniveau en, afhankelijk van je vaardigheidsniveau, is het geven van privélessen zeker een van de bestbetaalde studentenjobs in België. De uurtarieven variëren meestal tussen €15 en €30. Bovendien zorgen de flexibele uren en de mogelijkheid om dit werk online te doen ervoor dat je je studie gemakkelijk kunt combineren met je werk.

Tester

Als tester werk je voor een bedrijf en is het je belangrijkste taak om de producten en diensten te evalueren. Je krijgt precieze instructies over waar je de tests moet uitvoeren en hoeveel budget je daarvoor hebt. Jouw taak is om je te gedragen als een normale consument en vervolgens een vragenlijst te beantwoorden over de producten of diensten die je zijn gevraagd. Over het algemeen krijg je ongeveer €15 per getest product, waardoor dit een van de bestbetaalde studentenjobs in België is. Bovendien krijg je het product zelf soms gratis.

Vuilnisman

In veel gemeenten vind je een van de bestbetaalde studentenjobs als vuilnisman. Deze job in de buitenlucht biedt een aantrekkelijk loon, tot bijna €17 bruto per uur. Het is een ideale optie voor wie minder tijd voor een computerscherm wil doorbrengen en van de frisse lucht wil genieten. Het is echter de moeite waard om te weten dat deze baan leuker kan zijn tijdens de zomermaanden vanwege de weersomstandigheden.

Zorgassistent

De gezondheidszorg kampt met een tekort aan personeel en studenten kunnen de kans grijpen om als zorgassistent aan de slag te gaan. Naast het leveren van een bijdrage aan een belangrijk doel, biedt deze baan een aantrekkelijk uurloon, meestal tussen de €15 en €16. Dit is een uitstekende kans voor studenten die geïnteresseerd zijn in een carrière op medisch gebied om waardevolle praktijkervaring op te doen. Hoewel dit een van de bestbetaalde studentenbanen is, moet je er rekening mee houden dat de werktijden variabel kunnen zijn en dat je zeker gevraagd zult worden om ’s nachts en op feestdagen te werken.

Werken in de bouwsector

De bouwsector is ook een optie voor studenten die op zoek zijn naar een van de bestbetaalde banen. Deze baan in de buitenlucht kan ideaal zijn voor wie graag fysiek actief is. Salarissen in deze sector kunnen variëren afhankelijk van de werkgever, maar gemiddeld liggen ze tussen €12 en €15 per uur. Functiebeschrijvingen kunnen variëren, waardoor je verschillende mogelijkheden hebt.

Hoe kan ik beter betaald worden met een studentenjob?

Als je een van de bestbetaalde studentenjobs in België wilt vinden, kun je de volgende algemene oplossingen overwegen:

  • Onderzoek de mogelijkheden om ’s nachts, in het weekend of op feestdagen te werken. Veel werkgevers bieden extra compensatie voor deze onconventionele werkuren.
  • Aarzel niet om aan te kloppen bij grote bedrijven. Zij hebben vaak grotere budgetten en kunnen hogere salarissen bieden. Bedenk echter wel dat dit geen garantie is, dus het is altijd het beste om meerdere vacatures met elkaar te vergelijken voordat je een beslissing neemt.
  • Zoek een baan die het hele jaar door kan worden ingevuld. Op die manier ben je niet afhankelijk van seizoensinvloeden of weersomstandigheden om regelmatig zakgeld te verdienen.
  • Loyaliteit kan beloond worden. Als je eenmaal een goede werkgever hebt gevonden die je een fatsoenlijk salaris biedt, kan het voordelig zijn om op lange termijn bij dat bedrijf te blijven. Veel bedrijven waarderen de loyaliteit van hun werknemers en kunnen daarom je salaris na verloop van tijd verhogen.

Goed om te weten: je kunt je kansen om de ideale studentenjob te vinden optimaliseren door gespecialiseerde sites zoals Student.be te bezoeken. Vergeet niet actief te zoeken naar de bestbetaalde studentenjobs en wees volhardend!

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px