Het aantal contactloze betalingen is tussen februari en juni verdubbeld. Een verandering in Belgische gewoontes!

Contactloze betaalterminal

Omwille van de sanitaire crisis hebben de meesten van ons er alles aan gedaan om risicocontact te vermijden.

Het gebruiken van een toetsenbord dat net door iemand gebruikt werd die mogelijk besmet was heeft veel mensen afgeschrikt. Dit werd ook vaak door winkeliers afgeraden.

Het afraden van contactbetalingen werd door de Belgen op prijs gesteld en goed nagevolgd. Het aantal contactloze betalingen is sindsdien verdubbeld.

Een verandering in de regelgeving

In april heeft de federatie van de financiële sector Febelfin het maximumbedrag voor contactloze betalingen verhoogd van 25 € tot 50 €. Tegelijkertijd verhoogden zij de daglimiet van 50 € tot 100 €.

Even ter herinnering: sinds april kunt u, als u een betaalkaart met een contactloze optie hebt, tot 50 € per transactie betalen, met een limiet van 100 € per dag.

De banken doen hun best om ervoor te zorgen dat de nieuwe kaarten die worden uitgegeven deze contactloze functie kunnen gebruiken. Veel kredietkaarten zijn er al mee uitgerust. Op dit ogenblik zijn 67% van de kredietkaarten en 86% van de debetkaarten met deze functie uitgerust.

Bij GeldExpert heeft wij dit als filteroptie toegevoegd aan onze kredietkaartvergelijkingstool. Met één klik kunt u zien welke kaarten contactloos gebruikt kunnen worden.

Hoe weet u of u deze functie kunt gebruiken?

Als u dit logo op uw kaart ziet, dan komt zij in aanmerking voor contactloze betaling. Controleer van tevoren bij uw bank of de functie geactiveerd is.

U hoeft de kaart alleen maar over of naast de terminal te steken om betaling uit te voeren.

logo option paiement sans contact

Aantal contactloze transacties is verdubbeld

Volgens minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) is het percentage contactloze transacties gestegen van 16 naar 35%!

De medische sector juicht, maar wij liggen nog ver achter op Nederland, waar 81% van de transacties contactloos gebeurt.

Moeten wij bang zijn voor fraude bij contactloos betalen?

De vrees van velen is dat een misdadiger een handtas of de achterzak van een spijkerbroek schampt met een terminal. Febelfin heeft geen klachten ontvangen en heeft daarom besloten de transactielimiet op 50 euro te houden.

Bovendien is dit soort fraude snel op te sporen en moeilijk om uit te voeren.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px