CLOSE-UP VAN DE VERSCHILLENDE LENINGEN OP AFBETALING

Een lening op afbetaling is een leenoplossing die het mogelijk maakt verschillende uitgaven te doen zonder dat de kredietnemer zijn persoonlijke middelen of spaarrekening moet aanspreken. Het afsluiten van een lening op afbetaling betekent dat u het recht heeft om de lening vrij te gebruiken. Het belangrijkste voordeel van een lening op afbetaling is dat deze kan worden verkregen zonder enig bewijs van gebruik. De terugbetalingen gebeuren in vaste periodieke termijnen, waardoor de begunstigde onaangename verrassingen kan vermijden. In dit dossier komt u alles te weten over de verschillende leningen op afbetaling.

Verschillende soorten leningen op afbetaling

Heb je geld nodig? Waarom vraagt u geen persoonlijke lening aan?

Als je niet genoeg geld hebt om je droomauto te kopen, is een autolening een manier om eraan te komen. Het is een vorm van autofinanciering waarmee u een nieuwe of gebruikte auto en de nodige accessoires kunt kopen, inclusief de bijbehorende documenten. Met dit type autolening is het mogelijk een auto, motor, camper, aanhangwagen of bedrijfsvoertuig te kopen. In ruil daarvoor moet de koper de geldschieter maandelijks het geleende bedrag betalen, plus rente. 

Het is duidelijker dat dit type autofinanciering u in staat stelt om op elk moment over de nodige middelen te beschikken voor de aankoop van een voertuig. Een van de voordelen is dat de lener de duur van de lening kan kiezen, die kan variëren van één jaar tot meerdere jaren. De aflossingsperiode hangt af van de maandelijkse mogelijkheden en voorkeuren van de lener. Met andere woorden, de lener kan snel terugbetalen, maar alleen als hij of zij hoge maandelijkse betalingen heeft. Zij kunnen de aflossing ook spreiden over een langere periode, met gemiddelde maandelijkse betalingen. Autoleningen zijn er in verschillende vormen, waaronder persoonlijke autoleningen, geoormerkte autoleningen, huurkoopovereenkomsten en leasing op lange termijn.

Wanneer een renovatielening een lening op afbetaling is...

Als u uw huis wilt renoveren maar niet genoeg geld hebt, kunt u een renovatielening gebruiken. Dit is een soort lening voor woningverbetering, meer bepaald een consumptieve lening, die door banken en kredietinstellingen wordt aangeboden. Het kan ook een lening op afbetaling worden genoemd. Het is bedoeld om particulieren te helpen bij de financiering van kleine en middelgrote werken zoals reparaties, uitbreiding, decoratie of uitrusting van een huis. In het algemeen zijn er twee soorten leningen voor werken, namelijk de persoonlijke lening voor werken, waarbij het geleende bedrag voor om het even welk project kan worden gebruikt, en de lening voor werken, die bestaat uit de financiering van de werken waarvoor het geleende bedrag is opgenomen. Voor de lening voor werkzaamheden is een bewijs van gebruik nodig, zoals facturen of de raming van de gevraagde professional. Sommige werkleningen zijn door de staat geregeld. Het betreft werkzaamheden om een huis energiezuiniger te maken, zoals isolatiewerkzaamheden. Deze omvatten de PAS-lening en de ecolening tegen nultarief. Er zij op gewezen dat een dergelijke energiebesparingslening beschikbaar is voor eigenaars, huurders en verhuurders.

De beste renovatieleningen
20.000€ op 68 maanden

Krediet consolidatie

Kredietconsolidatie bestaat uit het samenvoegen van verschillende kredieten die bij verschillende financiële instellingen zijn verkregen. Het belang is dat het kan gebeuren dat een persoon niet langer in staat is zijn verplichtingen tegenover deze entiteiten na te komen, of dat hij zich niet langer bevindt wanneer hij verschillende maandelijkse betalingen aan verschillende kredietverstrekkers moet terugbetalen. Kredietaflossing betreft dus de kredietnemer die meer dan twee kredieten heeft verkregen, zoals een gecedeerd krediet, een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Door over te gaan tot een dergelijke kredietherstructurering krijgt men toegang tot vele voordelen. Ten eerste is het mogelijk om slechts één maandelijkse termijn te betalen, waardoor het terug te betalen bedrag over een langere periode lager is. Het is ook mogelijk om leningen op afbetaling te combineren met hypothecaire leningen, hoewel er net als bij hypothecaire leningen ook consumentenkredietaflossingen bestaan. Bij de terugkoop van consumentenkredieten worden alle leningen op afbetaling en de verschillende belastingschulden gehergroepeerd, terwijl bij de terugkoop van hypotheken de huishoudelijke leningen voor een vastgoedbelegging worden samengevoegd. Om fouten bij het afkopen van leningen te voorkomen, is het raadzaam een kredietsimulatie uit te voeren.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px