Bux Zero: hoe werkt deze beleggingsapplicatie?

BUX Zero is een applicatie gemaakt door een Nederlandse fintechbedrijf. De applicatie is nu ook beschikbaar in België en wordt geïntroduceerd als een kosteloos beleggingsplatform voor jongeren.

De BUX Zero app voor jonge beleggers tussen 18 en 30

De BUX Zero app is ontworpen om jonge beleggers tussen 18 en 30 jaar aan te spreken. De interface van de smartphone is aantrekkelijk, eenvoudig en gemakkelijk te leren. De app is kleurrijk en doet denken aan Snapchat of Instagram. Ze communiceren op een humoristische manier, hoewel het onderwerp zeer serieus is.

Registreren op de app duurt slechts enkele minuten. Het enige wat u nodig hebt is een identiteitsbewijs, een adresbewijs en een foto. Daarna hoeft u enkel wat geld naar de app over te schrijven. Binnen een dag of twee staat het geld op uw BUX Zero app-rekening. Het afhalen van geld gaat iets langzamer: dit kan tot 5 werkdagen duren.

De interface van de BUX Zero app

De BUX Zero app is zeer gebruiksvriendelijk. U hebt een zoekmenu dat kan sorteren op categorieën (gezondheid, industrie, auto-industrie, enz.), landen en trefwoorden.

U krijgt ook toegang tot een interface die de winnaars en verliezers van de dag laat zien.

Gebruikt u een iPhone? Maak een foto van de QR code om direct naar de juiste pagina in de iTunes Store te gaan. Android gebruikers kunnen hetzelfde doen voor Google Play.

Unitag qrcode 1617376339365
Buxzero exemple ecran

Is de BUX Zero app echt commissievrij?

De BUX Zero app is bedoeld als Europese tegenhanger van de Amerikaanse Robinhood app. De app claimt te werken met een nul percent provisie, maar dat valt nog te achterhalen.

U kunt aandelen kopen en verkopen met drie verschillende soorten orders.

1 – Nul orders

Nul orders zijn vrij van provisie, maar kunnen enkel gebruikt worden voor Europese aandelen. Deze orders worden aan het eind van de handelsdag uitgevoerd worden, namelijk tussen 16 en 17 uur (CET).

2 – Markt orders

Marktorders zijn beschikbaar voor alle aandelen. Deze orders zijn gratis voor Amerikaanse aandelen, maar kosten € 1 voor Europese aandelen.

3 – Limiet orders

Limiet orders wordt geplaatst onder voorbehoud van een drempel die u zelf bepaalt. Net als de markt order zijn deze gratis voor Amerikaanse aandelen, maar kosten ze wel € 1 voor Europese aandelen.

BUX Zero rekent geen stortings-, opname- of bewaarkosten aan, maar u moet wel 0,25% omwisselingskosten betalen voor Amerikaanse aandelen.

Let op uw belastingen!

De BUX Zero app bespaart u heel wat administratieve rompslomp en procedures die met belastingen te maken hebben. Een Belgische belegger moet een beurstaks van 0,35% betalen, die de app niet aan de bron aftrekt. Aan het eind van het jaar moet u deze inkomsten dus aangeven op uw belastingaangifte.

Waarschuwing

Beleggen houdt risico's in. U kunt uw inzet verliezen.

#collab #partner

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px