LEGACY – Betalingen per kredietkaart nemen flink toe in België

Kredietkaar gebruik neemt toe beobankGeld lenen kan op verschillende manieren, door een krediet af te sluiten of bijvoorbeeld te betalen met een kredietkaart. Dit laatste neemt flink toe, steeds meer mensen maken gebruik van hun kredietkaart. Ze doen dit ook regelmatig zonder de kredietfaciliteit, het is vooral het gemak van een kaart ten opzichte van cash dat aan blijkt te spreken. Toch vormt ook geld lenen via de kredietkaart een interessante mogelijkheid, het is doorgaans gemakkelijker dan het afsluiten van een krediet bij een bank of een andere geldverstrekker.

Meer betalingen per kredietkaart

Er vinden meer betalingen per kredietkaart plaats, iets dat verschillende redenen lijkt te hebben. Uit de ontwikkelingen die Beobank onlangs vaststelde blijkt bijvoorbeeld dat we gemiddeld meer uitgeven met onze kredietkaart. Het gemiddelde bedrag per maand bedroeg in 2008 bijvoorbeeld nog €139, inmiddels is dat €179. Bovendien nam dit bij de Value Kaart van Beobank zelfs toe van €163 naar €222.

Bovendien gebruiken we inmiddels zo’n 2,8x per maand onze kredietkaart, waar dat eerder nog 1,6x was. Het gebruik van de Value Kaart nam toe van 4,9 naar 5,6x per maand. Dit geeft aan dat er over de hele linie sprake is van een toename. Dit lijkt onder andere te maken te hebben met het feit dat we gemakkelijker onze kredietkaart gebruiken om kleine bedragen af te rekenen. Het gemiddelde transactiebedrag is immers gedaald van €83 in 2008 naar €69 in 2015. Wat dat betreft nemen de bestedingen per uitgave af, maar zorgt het grotere aantal betalingen met de kredietkaart ervoor dat we over de gehele linie meer met onze pasjes gaan betalen.

Opvallend genoeg gebruiken we de kredietkaart niet alleen om geld te lenen. Er zijn daarnaast veel mensen die de kaart gebruiken om eenvoudiger te betalen, zonder dat ze daarvoor een krediet aangaan. Ten opzichte van 2013 maken 5% minder mensen gebruik van de kredietfaciliteit, zij kunnen de kosten direct overmaken en hoeven daarom geen geld te lenen voor de aankopen die ze doen.

Contactloos betalen met de kredietkaart

Tenslotte valt het op dat steeds meer Belgen gebruik maken van het contactloos betalen. Dit maakt het mogelijk om de kredietkaart in de buurt van de betaalterminal te houden. Dat is voldoende om af te rekenen, het is niet nodig om de pas in het betaalapparaat te steken. Afhankelijk van de hoogte van het bedrag is het wel noodzakelijk om een pincode bij de kredietkaart in te voeren.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px