Bestaat de gratis zichtrekening echt !

Het antwoord is JA, er zijn volledig gratis zichtrekeningen.

Maar let op, onder de reclame van de grote banken “gratis rekening”, lees: een gratis rekening aanhouden maar wel bankkaart betalen, geld opnemen aan de geldautomaat, kaart vervangen duurder dan bij de concurrentie, en kleine kosten die hier en daar worden toegevoegd, en het totaal al snel doen oplopen tot zo’n 30 à 100 euro per jaar, afhankelijk van uw gebruik.

Gratis zichtrekening

Krediet- en debetkaarten ook beschikbaar of tegen betaling?

Reken voor een basiskredietkaart van € 5 tot € 42 bij veel banken.

Sommige banken bieden naast de kredietkaart ook een gratis rekening aan, dit is het geval voor Keytrade, Argenta, de neobank N26

Keytrade biedt u ook een cashback aan op elk van uw bankverrichtingen en in september 2020 ontvangt u € 50 als nieuwe cliënt bij Keytrade.

De debetkaart wordt in de meeste gevallen samen met de zichtrekening aangeboden. Het verschil zal worden gemaakt op de volgende tarieven:

  • Als u een tweede kaart nodig heeft voor uw echtgenoot, dan wordt die betaald bij Axa, Bpost, Crelan, CPH, ING, KBC, Beobank, … van 6 tot 18 euro allemaal!
  • In geval van vervanging van een verloren of gestolen kaart, rekenen tussen 6 en 10 euro, behalve bij Axa, Argenta en Keytrade die de kaart gratis blijven vervangen.
  • Veel banken brengen nu kosten in rekening voor geldopnames als u dit niet doet bij een geldautomaat in hun netwerk. Vaak €0,5 vanaf de 2e maandelijkse opname.

Wij nodigen u uit om de rekeningen en de bijbehorende kosten te vergelijken, evenals de kosten van de kredietkaarten waarvoor wij een volledige analyse hebben gemaakt van ongeveer 80 kredietkaarten die in België beschikbaar zijn.

De toegang tot cash in het vizier van de banken !

Geen twijfel nodig 

De banken hebben de boodschap verspreid en de kosten voor het opnemen van geld uit geldautomaten zijn bij bijna alle banken verhoogd, variërend van x2 tot x7 bij BNP Paribas Fortis. (0,1 à 0,7 €). En voor kredietkaarten gaat het soms van 2,5 tot 5 euro! 

Test-aankoop had indertijd een petitie gelanceerd tegen deze verhogingen, zie het artikel van Test-aankoop over de digitalisering van het geld (sic het artikel is intussen niet meer beschikbaar). Het onderwerp verdient inderdaad aandacht, want niet iedereen is tegenwoordig uitgerust met de nieuwste smartphone of computer, waarmee hij zijn online bankzaken kan regelen.

Moeten we ons er zorgen over maken, er is een kant die ons zegt dat het veiliger is tegen diefstal en aanranding, aan de andere kant wat blijft er over van onze financiële privacy?

Kortom, banken met een zichtrekening die volledig gratis is, zijn ...

Als men rekening houdt met het feit dat het gratis is, moet men rekening houden met alle basisdiensten: een zichtrekening, een debetkaart en een kredietkaart, die bijna onmisbaar is geworden.

Tot op heden is het Keypack aanbod van Keytrade het meest interessant omdat het volledig gratis is indien u minimum 12 transacties doet gedurende het jaar. Bovendien betaalt het u 0,05 € per transactie. Dit wordt su cashback genoemd, een geschenk aan de regelmatige gebruiker.

Argenta biedt ook een gratis rekening aan en neobanken zijn gespecialiseerd op dit gebied.

Wij nodigen u uit gebruik te maken van onze vergelijkers van creditcards en zichtrekeningen, die regelmatig worden bijgewerkt, in tegenstelling tot dit artikel, dat dateert van 2 september 2020.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px