Besparen op de vaste lasten door verzekeringen te vergelijken

In tijden van een hoge inflatie en sterk opgelopen energieprijzen, zoeken huishoudens naar mogelijkheden om te besparen op de vaste lasten. Denk bijvoorbeeld aan het afstoten van abonnementen op tijdschriften of de krant, het verlagen van de energierekening door de thermostaat een paar graden lager te zetten, enzovoorts. Wanneer heb jij voor het laatst bekeken of je de goedkoopste schuldsaldoverzekering afgesloten hebt? Hoe zit het met de woonverzekering? Door de premies van verschillende verzekeraars op een rijtje te zetten, vind je kansen om je huidige vaste lasten te verlagen. 
Besparen op de vaste lasten door verzekeringen te vergelijken

Nut en noodzaak van sommige verzekeringen

Het vergelijken van de premies die je bij verschillende verzekeraars betaalt, is een goed moment om te beoordelen of je ieder van de afgesloten verzekeringen nodig hebt. Een goed voorbeeld hiervan is de uitvaartverzekering. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet verplicht; het kan echter een groot deel van de kosten dekken bij een uitvaart. Mocht je over voldoende eigen vermogen beschikken en zeker weten dat je hiervan een deel nalaat aan je nabestaanden, kan het stopzetten van een uitvaartverzekering een optie zijn. Andersom is het afsluiten hiervan juist verstandig, wanneer je nauwelijks geld nalaat bij je overlijden. Je nabestaanden zouden in dat geval opdraaien voor de kosten van de uitvaart.

Kijk kritisch naar aanvullende verzekeringen

Naast de uitvaartverzekering heb je mogelijk niet alle van de in het verleden afgesloten aanvullende verzekeringen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een tandartsverzekering. Wanneer je de afgelopen jaren zelden een gaatje had, is het niet langer interessant om deze verzekering aan te houden. Het geld wat je jaarlijks bespaart, kun je gebruiken om die ene behandeling die wel nodig is over een paar jaar te bekostigen. Ook rond je autoverzekering heb je wellicht aanvullende verzekeringen en modules afgesloten. Kijk nog eens kritisch of je deze écht nodig hebt.

Eigen risico verhogen verlaagt premie

Wanneer je een goed beeld hebt van de benodigde verzekeringen en deze bij diverse verzekeraars vergeleken hebt, is het tijd voor de volgende stap. Bij het afsluiten van een nieuwe verzekering kun je kiezen voor een verhoogd eigen risico. Hoef je zelden naar de huisarts? Heb je voldoende eigen vermogen om behandelingen te bekostigen? Het verhogen van het eigen risico levert een besparing op de premie van je verzekeringen op. Logischerwijs is het onverstandig om het eigen risico te verhogen, wanneer je deze jaarlijks verbruikt of onvoldoende eigen vermogen hebt voor de bekostiging van noodzakelijke behandelingen.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px