Belfius verhoogt het rentepercentage en de premie van zijn spaarrekeningen!

De bank Belfius verhoogt het tarief en de premie van haar gereglementeerde spaarrekeningen van respectievelijk 0,01% tot 0,35% en van 0,10% tot 0,15%. Dit besluit volgt op de door de Europese Centrale Bank aangekondigde renteverhoging.

Belfius verhoogt het rentepercentage en de premie van zijn spaarrekeningen!

De eerste van de grote Belgische banken die de mijlpaal passeert

Door de rente en de premie van zijn spaarrekeningen te verhogen, is Belfius de eerste van de grote Belgische banken die de mijlpaal passeert. Deze stijging wordt verklaard door de stijging met 0,5% van de belangrijkste rentetarieven van de ECB (Europese Centrale Bank).

Zo zullen vanaf 2 januari de basisrente en de getrouwheidspremie voor gereglementeerde spaarrekeningen van deze 100% staatsbank stijgen van respectievelijk 0,01% tot 0,35% en van 0,10% tot 0,15%.

Belfius Fidelity: het nieuwe spaarrekeningaanbod van Belfius bank

Bovendien heeft Belfius ervoor gekozen een nieuw product te lanceren dat bijzonder voordelig is voor wie het zich kan veroorloven zijn spaargeld gedurende 12 maanden niet aan te raken. Dat is de gereglementeerde spaarrekening Belfius Fidelity, met een basisrente van 0,15% maar een veel aantrekkelijkere getrouwheidspremie van 0,65%.

Vergelijk de spaarrekeningen in België en zorg dat je de beste deal krijgt!

Beweging verwacht van andere grote banken

Uiteraard worden bewegingen van de concurrentie verwacht, en BNP Paribas Fortis, ING en KBC zouden binnenkort moeten bewegen (noot van de redactie: dat is het geval, maar net na publicatie van dit artikel ;-). Onlangs vertrouwde de econoom Etienne de Callatay zijn bezorgdheid toe over het beloningsbeleid van de 4 grootste Belgische banken (Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC). Tot nu toe boden deze banken hun klanten slechts een wettelijk minimumrendement van 0,11%.

We kunnen ons nu de vraag stellen over het gebrek aan concurrentie tussen de grote banken. Als de vier leiders niet reageren op de stappen van de ECB, kunnen de verdenkingen van kartelvorming en samenzwering toenemen. Dit is zeker niet wenselijk. Hun voorwaarden zullen dus moeten worden herzien en we mogen hopen dat ze niet allemaal op dezelfde manier bewegen. Toen de rente zeer laag was, was het begrijpelijk dat alle banken het wettelijke minimum aan spaargeld aanboden. Nu de rente echter weer stijgt, lijkt het verdacht om hetzelfde beleid voort te zetten“, legde hij uit.

Zoals uiteengezet in ons vorig artikel “Tarieven op spaarrekeningen gaan naar omhoog“, was het eind november de bank Keytrade die haar vergoedingsbeleid wijzigde. Daarmee was zij de eerste grote bank die de rente en de premie van haar spaarrekeningen verhoogde.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px