Leren investeren in de aandelenmarkt

Vind de GeldExpert selectie van de 5 beste boeken en online video's om te leren investeren in de aandelenmarkt!

1. Le Petit Livre pour Investir avec Bon Sens de John C. Bogle - 2008

Dit boek is vooral een aanrader voor iedereen die nieuw is in de wereld van het beursbeleggen.

U vindt er alle beste tips om efficiënt en pragmatisch te beleggen, volgens de fundamentele principes die John C. Bogle succesvol hebben gemaakt.
John C. Bogle is de oprichter van een van ’s werelds grootste beleggingsfondsen, de Vanguard Mutual Fund Group.

In dit boek leert u dat u niet per se veel startkapitaal nodig hebt om verstandig en winstgevend te beleggen op de financiële markten.

De sleutel tot succes volgens Bogle? Begin vroeg en regelmatig met sparen en beleggen.

Dit boek fungeert ook als een gids die u helpt de wereld van de aandelenmarkt te begrijpen totdat u uw belegging in de praktijk brengt.

2. L’investisseur Intelligent de Benjamin Graham - 1949

Benjamin Graham is een van de grootste financiële adviseurs van de 20e eeuw en wordt wereldwijd erkend als ’s werelds meest succesvolle belegger.

In zijn boek legt hij beproefde principes uit om uw vermogen te beheren en te laten groeien.
Deze bestseller kan worden beschouwd als een encyclopedie van het beleggen. U leert hoe u de beste beursgenoteerde bedrijven selecteert en ontdekt het juiste gedrag op de beurs om met minimale risico’s maximale winst te genereren.

Dit boek over beleggen, toegankelijk voor beginners en even nuttig voor doorgewinterde beleggers, heeft zich allang bewezen en is een referentie op dit gebied geworden.

L’investisseur Intelligent is in 2018 voor het eerst in het Frans verschenen en geeft de beste beleggingsadviezen.

3. Et si vous en saviez assez pour gagner en Bourse ? de Peter Lynch - 1989

Dit boek, voor het eerst gepubliceerd in 1989 en opnieuw uitgegeven in 1999, is een van de best verkochte beleggingsboeken ter wereld.

Hierin legt Peter Lynch uit waarom je niet op Wall Street hoeft te werken of een professionele handelaar hoeft te zijn om een succesvolle beursbelegger te zijn. En hoe je kunt leren beleggen met gezond verstand.

De auteur brengt concrete en zeer goed geïllustreerde ideeën naar voren, allemaal met humor, waardoor het een zeer plezierig en begrijpelijk boek wordt.

4. Investir en Bourse pour les nuls de Théophile Eliet - Vidéo Youtube

Deze 22 minuten durende video wordt gepresenteerd door Théophile Eliet, een youtuber die geen financieel professional is, maar al enkele jaren volledig leeft van zijn beleggingen en zijn ervaring wil delen.

Deze video kan worden beschouwd als een gratis en beknopte opleiding over beleggen op de beurs. Hij laat u kennismaken met de theoretische basisprincipes van de beurs, de kansen en risico’s van deze markt en helpt u bij uw eerste stappen naar een beursbelegging.

5. Le Trader du Dimanche - Chaîne Youtube

Het gratis Youtube-kanaal Le Trader du Dimanche behandelt een breed scala aan leerzame en actuele onderwerpen over beleggen op de beurs.
De uitleg is duidelijk en de video’s goed gestructureerd. Bovendien is de algemene structuur van de beschikbare videoseries van zeer hoge kwaliteit en wordt u stap voor stap door de wereld van de beurs geleid.

U vindt nuttige informatie over de verschillende financiële markten en hoe ze werken, maar u leert ook hoe u uw risico kunt beheren en strategieën kunt ontwikkelen voor verschillende tijdseenheden.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px