COINBASE in België- Cryptocurrency exchange platform

Makelaar gespecialiseerd in cryptocurrencies, Coinbase is een Amerikaanse marktplaats die vaak wordt aanbevolen in België. GeldExpert geeft u zijn mening over Coinbase en laat u alle bijzonderheden ervan ontdekken.

Coinbase onder de loep

Wie is Coinbase ?

Coinbase werd opgericht in 2012 en was aanvankelijk bedoeld voor de handel in Bitcoin.
Na een grote uitbreiding is Coinbase nu uitgegroeid tot een gerenommeerde cryptocurrency exchange en investeringsmarktplaats.

Dit platform biedt je de mogelijkheid om meer dan 100 verschillende cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ether en Dogecoin te kopen, verkopen en verhandelen. Met meer dan 73 miljoen gebruikers in meer dan 100 landen die zo’n 327 miljard dollar per kwartaal verhandelen, is Coinbase een van de grootste spelers in de wereld van cryptocurrencies. Naast zijn standalone cryptocurrency wallet service, biedt Coinbase ook twee aparte exchange platforms aan.

Wat zijn de voor- en nadelen van Coinbase?

De voordelen van Coinbase

 • Gemakkelijk te gebruiken voor nieuwkomers in de wereld van cryptocurrencies: de website en mobiele app van Coinbase zijn zeer gebruiksvriendelijk en stellen je in staat om snel cryptocurrencies te kopen, verkopen en verhandelen.
 • Uitgebreide selectie van beschikbare cryptocurrencies: Coinbase biedt momenteel meer dan 100 cryptocurrencies aan, en dit aantal groeit nog steeds gestaag, waardoor je een breed scala aan opties hebt om uit te kiezen.
 • Mogelijkheid om cryptocurrencies te verdienen: met Coinbase Earn kun je rente verdienen op je kwalificerende saldi en ook kleine hoeveelheden van nieuwe cryptocurrencies ontvangen, waardoor je meer kunt verdienen met je investeringen.
 • Gunstigere prijzen op Coinbase Pro: je kunt op elk moment upgraden naar Coinbase Pro, de actieve marktplaats met meer functies en lagere kosten, waardoor je meer controle hebt over je handelsactiviteiten en kosten kunt besparen.
 • Ondersteuning voor fiat-valuta’s: Coinbase ondersteunt verschillende fiat-valuta’s, waardoor het gemakkelijk is om cryptocurrencies te kopen en verkopen met traditioneel geld.
 • Educatieve bronnen: Coinbase biedt educatieve materialen en informatie om gebruikers te helpen meer te leren over cryptocurrencies en hoe ze veilig kunnen handelen.
 • Regelmatige updates en verbeteringen: Coinbase blijft zijn platform verbeteren met nieuwe functies, updates en verbeteringen om gebruikerservaring te verbeteren.

De nadelen van Coinbase

 • Hoge transactiekosten kunnen een zorg zijn op het hoofdplatform van Coinbase, waardoor je mogelijk meer betaalt voor transacties dan op andere platforms.
 • De klantenservice van Coinbase wordt vaak bekritiseerd vanwege slechte beoordelingen, inclusief meldingen van ernstige problemen met de beveiliging van accounts.
 • Hoewel Coinbase een uitgebreide lijst met valuta aanbiedt, ontbreekt het aan toegang tot veel altcoins, wat betekent dat je mogelijk niet de breedste selectie van cryptocurrencies hebt om uit te kiezen bij het handelen op het platform.
 • Vertragingen bij verwerking: sommige gebruikers hebben melding gemaakt van vertragingen bij het verwerken van transacties en stortingen op Coinbase.
 • Beperkte functionaliteit op mobiele app: de mobiele app van Coinbase biedt mogelijk niet alle functies en mogelijkheden die beschikbaar zijn op de desktopversie, waardoor gebruikers soms beperkt zijn in wat ze kunnen doen via de app.

Cryptocurrencies beschikbaar op Coinbase

Op Coinbase kun je handelen in meer dan 100 cryptocurrencies. Hier is een overzicht van de meest populaire cryptocurrencies die beschikbaar zijn op Coinbase voor de Belgische markt:

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Cardano (ADA)
Solana (SOL)
Polkadot (DOT)
USD Coin (USDC)
Dogecoin (DOGE)
Uniswap (UNI)
Litecoin (LTC)
Shiba Inu (SHIB)
Algorand (ALGO)
Stellar Lumens (XLM)
Polygon (MATIC)
DAI (DAI)
SushiSwap (SUSHI)

Cryptomonnaie accessibles sur coinbase

Wat is het verschil tussen Coinbase en Coinbase Pro?

Zoals hierboven vermeld, heeft Coinbase twee verschillende platforms; Coinbase en Coinbase Pro. Hoewel je met beide cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en verhandelen, bieden ze elk unieke functies.

Coinbase

Handelen op het Coinbase platform is gemakkelijk te gebruiken als je een beginner bent met slechts basis computervaardigheden. Dit marktplaats is beschikbaar op het internet en op mobiele apparaten van iOS en Android. Als je ooit aandelen hebt verhandeld via een online handelsplatform, dan zul je een enigszins vergelijkbare ervaring aantreffen. Via het hoofddashboard kun je je portefeuille bekijken en het kopen en verkopen van valuta is nooit meer dan een paar klikken verwijderd.

De cryptocurrency markten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend, dus je kunt op elk moment inloggen en handelen. Aankopen kunnen worden gedaan met het geld dat je naar je rekening hebt overgemaakt of rechtstreeks via je bankrekening of aangesloten kaart. Deze aankopen worden direct bijgeschreven op je rekening, maar het kan zijn dat je moet wachten tot je storting is verrekend voordat je een opname kunt doen. Houd er rekening mee dat afhankelijk van de betalingsmethode extra kosten van toepassing kunnen zijn.

Coinbase Pro

Coinbase Pro is het geavanceerdere handelsplatform van Coinbase. Het is ontworpen voor ervaren handelaren en biedt een scala aan extra functies en tools die niet beschikbaar zijn op het reguliere Coinbase-platform. Enkele kenmerken van Coinbase Pro zijn:

 1. Coinbase Pro biedt geavanceerde handelsopties zoals limietorders, stoporders en marktorders, waardoor handelaren meer controle hebben over hun transacties.
 2. Over het algemeen zijn de handelskosten op Coinbase Pro lager dan op Coinbase. Dit kan aantrekkelijk zijn voor actieve handelaren die regelmatig grote volumes verhandelen.
 3. Omdat Coinbase Pro gericht is op meer ervaren handelaren, heeft het over het algemeen een diepere liquiditeit op de markten. Dit betekent dat er meer orders zijn om tegen te handelen, wat kan resulteren in betere uitvoeringsprijzen voor transacties.
 4. Coinbase Pro biedt uitgebreidere grafieken en analysehulpmiddelen waarmee handelaren markttrends kunnen analyseren en betere beslissingen kunnen nemen.

Kortom, Coinbase Pro is een platform dat is ontworpen voor meer ervaren handelaren die op zoek zijn naar geavanceerde handelsopties, lagere kosten en diepere liquiditeit op de markten.

Maar aan dit alles hangt een prijskaartje

Coinbase is niet zo transparant over zijn vergoedingen en heeft onlangs zijn vergoedingenschema uit de online helpsectie verwijderd.

Wanneer je echter een transactie invoert, worden de bijbehorende kosten getoond op het transactiescherm. We hebben dit even opgelijst. Zo heb jij een idee van wat je moet betalen voordat je uiteindelijk een transactie invoert.

Transactiekosten op Coinbase

Bedrag van de transactie Tarieven
10 $ of minder 0,99 $
Tussen 10 en 25 $ 1,49 $
Tussen 25 en 50 $ 1,99 $
Tussen 50 en 200 $ 2,99 $

Voor elke transactie van meer dan $200 wordt de vergoeding berekend als een percentage in plaats van een vast bedrag.

Naast deze vaste transactiekosten zijn transacties op Coinbase onderworpen aan een spread-based fee van 0,50% (het prijsverschil tussen de koop- en verkoopprijs van een cryptocurrency).

Tarieven voor verschillende betalings- en opnamemethoden

Methode van betaling Tarieven
Bankrekening 1,49%
Portefeuille USD 1,49%
Krediet/debetkaart 3,99%
Transfert ACH Gratuit
Overschrijving 10 $/ingang et 25 $/uitgang
Cryptoconversie 2%

Is Coinbase veilig?

De Coinbase Marketplace gebruikt geavanceerde beveiligingssystemen om jouw deposito’s en activa te beschermen. 98% van alle activa van klanten worden offline opgeslagen met behulp van koude opslag in een netwerk van kluizen over de hele wereld. Deze opslag wordt ondersteund door zowel digitale als papieren back-ups. Voor de website gebruikt Coinbase bankconforme encryptie en beveiliging. Bovendien zijn alle rekeningen onderworpen aan twee-factor authenticatie, die is ontworpen om te voorkomen dat iemand inlogt op jouw rekening, op voorwaarde dat ze geen fysieke toegang hebben tot jouw telefoon.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat er altijd risico’s verbonden zijn aan het gebruik van cryptocurrencies. Hoewel Coinbase robuuste beveiligingsmethoden gebruikt, hebben deze niet altijd kunnen voorkomen dat duizenden gebruikers het slachtoffer werden van hacks en andere constructies waarbij hun rekeningen werden leeggehaald.

Het is daarom essentieel dat je op elke financiële website jouw account zo goed mogelijk beveiligt, inclusief het gebruik van unieke en willekeurige wachtwoorden.

Bovendien biedt Coinbase naast 2FA ook:

 • Coinbase vereist vaak dat gebruikers zich identificeren door middel van KYC (Know Your Customer) procedures, wat helpt bij het voorkomen van frauduleuze activiteiten en het beschermen van accounts.
 • Het platform maakt gebruik van geavanceerde fraudepreventietechnologieën om verdachte activiteiten te detecteren en te voorkomen.
 • Coinbase biedt verzekering tegen verlies als gevolg van hacking of diefstal voor klanten die hun digitale activa op het platform bewaren.
 • Coinbase blijft zijn beveiligingsmaatregelen verbeteren en updaten om te blijven voldoen aan de nieuwste bedreigingen en risico’s in de sector.

Hoe open en beheer je een Coinbase-rekening vanuit België?

Het openen van een Coinbase account vanuit België is een relatief snel en eenvoudig proces, vergelijkbaar met het openen van een online bankrekening of het registreren voor een handelsplatform. Om jezelf te authenticeren, wordt je gevraagd om persoonlijke gegevens en een officieel foto-ID te verstrekken.

Zodra je Coinbase-account is aangemaakt en je gegevens zijn geverifieerd, kun je cryptocurrencies kopen en verkopen.

Heeft Coinbase een klantenservice?

Ja, Coinbase heeft een klantenservice die beschikbaar is om gebruikers te helpen met vragen, problemen of verzoeken met betrekking tot hun accounts, transacties of andere gerelateerde zaken. Deze klantenservice kan worden benaderd via verschillende kanalen, waaronder e-mailondersteuning, een helpcentrum met veelgestelde vragen en handleidingen, en indien nodig zelfs telefonische ondersteuning. Het niveau van beschikbare ondersteuning kan variëren afhankelijk van factoren zoals het type vraag en het servicelevel van het account.

De kwaliteit van de klantenservice van Coinbase kan variëren afhankelijk van individuele ervaringen en omstandigheden. Sommige gebruikers hebben positieve ervaringen gemeld met responsieve en behulpzame ondersteuning, terwijl anderen kritiek hebben geuit op zaken als lange wachttijden voor reacties of moeilijkheden bij het oplossen van problemen.

Coinbase heeft zich echter inspanningen getroost om zijn klantenservice te verbeteren en de kwaliteit van de ondersteuning te verhogen. Dit omvat onder meer het uitbreiden van het ondersteuningsteam, het verbeteren van de responstijden en het investeren in educatieve bronnen om gebruikers te helpen zelf problemen op te lossen.

Onze mening over Coinbase

De Coinbase Marketplace is een hoogwaardig uitwisselingsplatform voor cryptocurrencies waarmee je cryptocurrencies kunt kopen, verkopen, opslaan en verhandelen. Coinbase is bijzonder geschikt voor cryptocurrency-beginners die willen experimenteren met een eenvoudig koop- en verkoopsysteem, zonder zich zorgen te hoeven maken over de complexiteit van externe wallets en gedecentraliseerde exchanges.

De belangrijkste nadelen van Coinbase zijn de relatief hoge kosten en de klantenservice. Als je vindt dat je je account zelf kunt beheren en bereid bent deze kosten te accepteren, dan is Coinbase een uitstekende keuze voor een cryptocurrency-platform.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px