COINBASE in België- Cryptocurrency exchange platform

Makelaar gespecialiseerd in cryptocurrencies, Coinbase is een Amerikaanse marktplaats die vaak wordt aanbevolen in België. GeldExpert geeft u zijn mening over Coinbase en laat u alle bijzonderheden ervan ontdekken.

Coinbase onder de loep

Wie is Coinbase ?

Coinbase werd opgericht in 2012 en was aanvankelijk bedoeld voor de handel in Bitcoin.
Na een grote uitbreiding is Coinbase nu uitgegroeid tot een gerenommeerde cryptocurrency exchange en investeringsmarktplaats.
Dit platform biedt u de mogelijkheid om meer dan 100 verschillende cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ether en Dogecoin te kopen, verkopen en verhandelen.

Coinbase heeft meer dan 73 miljoen gebruikers in meer dan 100 landen die zo’n 327 miljard dollar per kwartaal verhandelen.

Naast zijn standalone cryptocurrency wallet service, biedt Coinbase twee aparte exchange platforms.

Voordelen en nadelen van dit financiële platform

De voordelen van Coinbase

Gebruiksvriendelijk als je nieuw bent met cryptocurrencies: De website en mobiele app van Coinbase zijn zeer gebruiksvriendelijk en stellen je in staat om snel cryptocurrencies te kopen, verkopen en verhandelen.

Groot aantal beschikbare cryptocurrencies: Coinbase biedt momenteel meer dan 100 cryptocurrencies aan, en dit aantal groeit nog steeds gestaag.

Kans om cryptocurrencies te verdienen: met Coinbase Earn kunt u rente verdienen op uw kwalificerende saldi, maar ook kleine hoeveelheden van een nieuwe cryptocurrency ontvangen.

Lagere Coinbase Pro-prijzen: u kunt op elk moment upgraden naar Coinbase Pro, de actieve marktplaats met meer functies en lagere kosten.

De nadelen van Coinbase

Hoge transactiekosten: transactiekosten zijn vaak hoog op het hoofdplatform van Coinbase.

Slechte klantenservice: Coinbase heeft slechte beoordelingen van de klantenservice, waaronder ernstige problemen met de beveiliging van accounts.

Gebrek aan toegang tot veel altcoins: Hoewel Coinbase een grote lijst met valuta aanbiedt, ontbreken toch veel altcoins (cryptocurrencies die geïnspireerd zijn op Bitcoin).

Cryptocurrencies beschikbaar op Coinbase

Coinbase ondersteunt de handel in meer dan 100 cryptocurrencies.
Hier is een overzicht van de meest populaire cryptocurrencies die beschikbaar zijn op Coinbase voor de Belgische markt:

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Cardano (ADA)
Solana (SOL)
Polkadot (DOT)
USD Coin (USDC)
Dogecoin (DOGE)
Uniswap (UNI)
Litecoin (LTC)
Shiba Inu (SHIB)
Algorand (ALGO)
Stellar Lumens (XLM)
Polygon (MATIC)
DAI (DAI)
SushiSwap (SUSHI)

cryptomonnaie accessibles sur Coinbase

Lees ook, alles over cryptocurrencies, welke te beleggen.

Coinbase tools en toegankelijkheid

Zoals hierboven vermeld, exploiteert Coinbase twee verschillende platforms die bekend staan als Coinbase en Coinbase Pro. Hoewel u met beide cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en verhandelen, bieden ze elk unieke functies.

Le compte de base

Handelen op het Coinbase platform is gemakkelijk te gebruiken als u een beginner bent met slechts basis computervaardigheden. Deze marktplaats is beschikbaar op het internet en op mobiele apparaten van iOS en Android.
Als u ooit aandelen hebt verhandeld via een online handelsplatform, dan zult u een enigszins vergelijkbare ervaring aantreffen.
Via het hoofddashboard kunt u uw portefeuille bekijken en het kopen en verkopen van valuta is nooit meer dan een paar klikken verwijderd.

De cryptocurrency markten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend, dus u kunt op elk moment inloggen en handelen.
Aankopen kunnen worden gedaan met het geld dat u naar uw rekening hebt overgemaakt of rechtstreeks via uw bankrekening of aangesloten kaart. Deze aankopen worden direct bijgeschreven op uw rekening, maar het kan zijn dat u moet wachten tot uw storting is verrekend voordat u een opname kunt doen.
Houd er rekening mee dat afhankelijk van de betalingsmethode van uw cryptocurrencies extra kosten van toepassing kunnen zijn.

Coinbase Pro

Hoewel iedereen met een Coinbase-account toegang heeft tot en gebruik kan maken van deze pro-versie, is Coinbase Pro eigenlijk alleen geschikt voor professionele handelaren. Het biedt u meer handelstypen, zoals limietorders en stoporders, die niet beschikbaar zijn op het Coinbase-platform.

Maar aan dit alles hangt een prijskaartje

Coinbase is niet erg communicatief over zijn vergoedingen en heeft onlangs zijn vergoedingenschema uit zijn online helpsectie verwijderd.

Wanneer u echter een transactie invoert, worden de bijbehorende kosten getoond op het transactiescherm. Dit geeft u een idee van wat u moet betalen voordat u uiteindelijk een transactie invoert.

Transactiekosten op Coinbase

Bedrag van de transactieTarieven
10 $ of minder0,99 $
Tussen 10 en 25 $1,49 $
Tussen 25 en 50 $1,99 $
Tussen 50 en 200 $2,99 $

Voor elke transactie van meer dan $200 wordt de vergoeding berekend als een percentage in plaats van een vast bedrag.

Naast deze vaste transactiekosten zijn transacties op Coinbase onderworpen aan een spread-based fee van 0,50% (het prijsverschil tussen de koop- en verkoopprijs van een cryptocurrency).

Tarieven voor verschillende betalings- en opnamemethoden

Methode van betalingTarieven
Bankrekening1,49%
Portefeuille USD1,49%
Krediet/debetkaart3,99%
Transfert ACHGratuit
Overschrijving10 $/ingang et 25 $/uitgang
Cryptoconversie2%

Veiligheid van hun marktplaats

De Coinbase Marketplace gebruikt geavanceerde beveiligingssystemen om de deposito’s en activa van zijn klanten te beschermen. 98% van alle activa van klanten worden offline opgeslagen met behulp van koude opslag in een netwerk van kluizen over de hele wereld. Deze opslag wordt ondersteund door zowel digitale als papieren back-ups.
Voor zijn website gebruikt Coinbase bankconforme encryptie en beveiliging.
Bovendien zijn alle rekeningen onderworpen aan twee-factor authenticatie, die is ontworpen om te voorkomen dat iemand inlogt op de rekening van iemand anders, op voorwaarde dat ze geen fysieke toegang hebben tot de telefoon van die persoon.

Dit gezegd zijnde, vergeet niet dat er altijd risico’s verbonden zijn aan het gebruik van cryptocurrencies.
Deze robuuste beveiligingsmethoden hebben immers niet altijd kunnen voorkomen dat duizenden gebruikers het slachtoffer zijn geworden van hacks en andere constructies waarbij hun rekeningen werden leeggehaald.

Het is daarom essentieel dat u op elke financiële website uw account zo goed mogelijk beveiligt, inclusief het gebruik van unieke en willekeurige wachtwoorden.

Open en beheer een Coinbase-rekening vanuit België

Het openen van een Coinbase account is een relatief snel en eenvoudig proces, vergelijkbaar met het openen van een online bankrekening of het registreren voor een handelsplatform.
Om uzelf te authenticeren, wordt u gevraagd om persoonlijke gegevens en een officieel foto-ID.

Zodra uw Coinbase-account is aangemaakt en uw gegevens zijn geverifieerd, kunt u cryptocurrencies kopen en verkopen.

Coinbase klantenservice

De klantenserviceoplossingen die momenteel beschikbaar zijn van de Coinbase Marketplace zijn de helppagina, een e-mailondersteuningsdienst, een geautomatiseerde telefoonservice en een chatbot.

Een van de grootste gebreken waar gebruikers op wijzen is echter de klantenservice van Coinbase. Het is bijna onmogelijk om een fysiek persoon te bereiken voor enige vorm van hulp.

Onze mening over Coinbase

De Coinbase Marketplace is een hoogwaardig uitwisselingsplatform voor cryptocurrencies waarmee iedereen cryptocurrencies kan kopen, verkopen, opslaan en verhandelen.
Coinbase is bijzonder geschikt voor cryptocurrency-beginners die willen experimenteren met een eenvoudig koop- en verkoopsysteem, zonder zich zorgen te hoeven maken over de complexiteit van externe wallets en gedecentraliseerde exchanges.

De belangrijkste nadelen van Coinbase zijn de relatief hoge kosten en de klantenservice.

Als u vindt dat u uw account zelf kunt beheren en bereid bent deze kosten te accepteren, dan is Coinbase een uitstekende keuze voor een cryptocurrency-platform.

Wil je meer weten over CoinBase?

Zoals je ziet hebben we er op deze pagina alles aan gedaan om CoinBase zo compleet mogelijk te maken. Het is echter goed mogelijk dat u niet echt begrijpt hoe u een rekening opent bij CoinBase, of zelfs wat u moet doen, ook al hebben wij deze beschreven in ons artikel. Dus, als dit het geval is, moedigen wij u aan om de volgende CoinBase review te lezen: u zou niet verrast moeten zijn!

Inderdaad, zoals u zult zien, blijkt dat CoinBase u soms veel verder kan laten gaan dan u zich kon voorstellen: het zou zonde zijn om er niet van te profiteren! In de door ons aanbevolen review zult u het hele ecosysteem rond dit platform begrijpen, waardoor u het beter kunt gebruiken. Naast het aanbieden van een volledige review van dit platform, zult u ook merken dat het CoinBase platform een aantal interessante voordelen biedt ten opzichte van andere platforms. Een daarvan is de CoinBase bankkaart en zijn verschillende functies!

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px