Winwinner - de Belgische Crowdlending

Winwinner, gelanceerd in 2016, is een Belgisch crowdlending platform. Op Winwinner kun je vanaf 500 euro investeren in groeiende Vlaamse bedrijven.

De diensten van het WinWinner crowdlending platform

Met WinWinner kunt u investeren in Belgische KMO’s uit alle sectoren (starters, restaurants, non-profitorganisaties, enz.) voor de financiering van projecten van 25.000 euro tot 1.000.000 euro.

Deze KMO’s kunnen de crowdlending diensten van WinWinner gebruiken als alternatief voor andere traditionele financieringsmiddelen, maar ook als hefboom voor deze andere middelen.

Elke investering moet tussen minimaal €500 en maximaal €75.000 liggen en kan een jaarlijks rendement tussen 4% en 8% opleveren.

WinWinner biedt 4 soorten participatieleningen aan:

De converteerbare lening in aandelen Groepsleningen Nabijheidslening WinWin Lening
Minimum belegging 10.000 € 500 € 5000 € 2500 €
Garantie 0% 0% 30% 30%
Logo look fin

❤️ FAVORIETE

LOOK&FIN

Investeren in participatieleningen in Belgische en Europese bedrijven in diverse sectoren

Mozzeno logo

❤️ FAVORIETE

MOZZENO

Beleggen in Belgische projecten via verschillende soorten indirecte leningen op afbetaling

De stappen van een crowdlending op WinWinner

 1. Analyse van de financieringsaanvragen: WinWinner bepaalt aan de hand van strenge criteria of de financieringsaanvragen van KMO’s al dan niet in aanmerking komen.
 2. Selectie van ondernemingen: zodra u zich op het platform hebt ingeschreven, krijgt u toegang tot gedetailleerde financiële informatie over de projecten en de bijlagen.
 3. Inschrijving op leningen: gedurende een bepaalde periode, meestal twee maanden, hebt u de mogelijkheid om in te schrijven op de aangeboden leningen.
 4. Financieringsbeoordeling: aan het einde van de investeringsperiode vindt de financieringsbeoordeling plaats. Meestal wordt het alles-of-niets-principe toegepast.
  Als het verwachte bedrag niet is bereikt, wordt u volledig terugbetaald.
 5. Vrijgave van middelen: als het verwachte bedrag is opgehaald, worden de middelen aan de leningnemer ter beschikking gesteld.
 6. Terugbetaling: nadat de fondsen zijn vrijgegeven, begint de terugbetaling door de lener volgens de vooraf bepaalde voorwaarden.

WinWinner in cijfers

 • Meer dan 250 kleine en middelgrote ondernemingen gefinancierd
  23.000.000 € aan opgehaalde investeringen
 • Meer dan 700 individuele investeringen
 • Een gemiddelde tevredenheid van 4,9/5

Kosten in verband met een investering op het WinWinner-platform

De inschrijving op het WinWinner-platform is gratis en er worden geen kosten aangerekend aan de beleggers.
Als u als Belgische belastingplichtige investeert, wordt de rente die u via WinWinner ontvangt, onderworpen aan een roerende voorheffing van 30%.
Afhankelijk van het project kunt u echter fiscale voordelen genieten, met name via de WinWin-lening en de Tax Shelter.

Voor de kredietnemers zijn de financieringsaanvraag en de analyse van hun dossier gratis.
Na hun financiering hangen de kosten af van elk dossier, maar over het algemeen wordt een gemiddelde commissie van 7% van het totale opgehaalde bedrag aangerekend.

Veiligheid en risico's

Sinds 2020 is WinWinner een van de door de FSMA (Financial Services and Markets Authority) goedgekeurde crowdfundingplatforms.

Winwinner wijst erop dat elke investering aanzienlijke risico’s met zich meebrengt, waaronder het verlies van uw kapitaal of een deel daarvan.

Meningen over het crowdlending platform WinWinner

Door gratis te investeren via het WinWinner-platform neemt u deel aan de ontwikkeling van 100% Belgische ondernemingen en geniet u van een vast jaarlijks rendement tussen 4 en 8%.

De aanvragen worden zorgvuldig onderzocht alvorens ze worden aanvaard en, afhankelijk van het type participatielening dat u doet, kunt u genieten van een garantie van 30% op uw investering.

Afhankelijk van het project dat u steunt, kunnen bepaalde interessante belastingvoordelen worden toegepast, zoals tax shelter, belastingkrediet of vrijstelling van roerende voorheffing.

Het WinWinner-platform is echter uitsluitend voorbehouden voor de financiering van Vlaamse bedrijven en het platform is momenteel enkel beschikbaar in het Nederlands.

Meningen van internetgebruikers

Winwinner
4.2
Gebaseerd op 20 beoordelingen
Powered by google
Ilse cietersIlse Cieters
12:39 15 Mar 24
Iemand schrijft hier dat Winwinner een manier is om op korte termijn je geld te investeren met betrekkelijk weinig risico. Maar het risico dat je neemt met achtergestelde leningen is groter dan je denkt. Een win-winlening kan ook een verlies-verlieslening worden. Bij crowdlending kan je zelfs al je geld kwijtspelen. Door uit te pakken met de screening door experts wekt men vertrouwen bij potentiële investeerders, maar over de bedrijven die hier mooi gepresenteerd werden en toch failliet gingen, daar lees je niet over. Weet dus welk risico je neemt en laat je niet verleiden door alle mooie marketingpraatjes. Als je het niet kan laten, spreid het te investeren bedrag dan zoveel mogelijk.
Wim tasWim Tas
22:39 26 Dec 23
Bart buyseBart Buyse
16:15 05 Dec 23
Hans van baarleHans van Baarle
22:15 23 Sep 23
Bram remansbram remans
22:15 23 Sep 23
Dany cappelleDany Cappelle
09:20 09 Aug 23
Blijkbaar niet bereikbaar in de vakantieperiode ?Geen antwoord op chat noch op mail, noch op telefoon!
Patrick vermeerenPatrick Vermeeren
15:51 22 Feb 23
Opgelet!Dit platform vereist screenshots van je bankgegevens om een terugbetaling van gestorte maar niet door hen in een crowdlending geïnvesteerde gelden terug op je rekening te storten. Zelfs na telefonisch contact via hun officiële kanalen werd deze werkwijze als 'de gangbare norm' omschreven.
Karel de neveKarel De Neve
08:59 09 Nov 22
Luc slenders (gmail)Luc Slenders (gmail)
10:47 12 Aug 22
Bob jannesBob Jannes
17:54 15 Jul 22
Yannick de cocquéauYannick de Cocquéau
08:10 19 Feb 22
Betrouwbaar en altijd snel geholpen bij vragen.
Peter vandenameelePeter Vandenameele
12:21 16 Feb 22
Een zeer aantrekkelijke manier om je geld op een korte termijn en met weinig risico te investeren……..
Jonas hamerlinckJonas Hamerlinck
17:33 11 Mar 19
Werken met Win Winner was een topervaring, goed advies op maat verkregen die nog jaren als hulp zal dienen.
Eric decordierEric Decordier
08:24 03 Oct 18
Als investeerder kwam ik bij WinWinner terecht. Ik ervaarde een heel professionele ondersteuning in alle aspecten om mijn investering correct uit te voeren. Naast de uitgebreide FAQ rubriek op de site ontving ik alsnog snelle, efficiënte en accurate informatie voor mijn specifieke case. De volledige administratie zowel contractueel als de fiscale aspecten van mijn het dossier werden heel professioneel verwerkt, opgevolgd en gefinaliseerd.Top bedrijf, die een sterk gevoel van vertrouwen levert en het waard blijkt. Het was " nice doing business with you"! Bedankt Matthias voor de professionele service en het tevens sympathiek contact. Jullie verdienen een 5+ op 5👍Eric Decordier Oostakker
Js_loader

Investeren op Winwinner - Contact

Om al hun te financieren projecten te ontdekken en deel te nemen aan hun investering, klik hier.

Contact

Voor elke vraag of informatie kunt u contact opnemen met WinWinner per telefoon op +32 470 29 02 14 (maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur), per e-mail op info@winwinner.be of via hun online contactformulier.

WinWinner Crowd CVBA
Port Arthurlaan, 11
9000 – Gent
België

Website: www.winwinner.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px