Look&Fin - focus op dit participatieve platform

Look&Fin, opgericht in 2012, is een participatief investeringsplatform dat zich uitsluitend richt op crowdlending bij KMO's. Look&Fin is de leider in vastgoed crowdlending in België en is ook een van de belangrijkste crowdlending spelers op het Europese vasteland.

De diensten van het Look&Fin crowdlending platform

Met Look&Fin kunt u investeren in participatieleningen in Belgische KMO’s en in heel Europa, vanaf 100 euro.

Om in aanmerking te komen moeten deze kleine en middelgrote ondernemingen ten minste drie boekjaren hebben gedeponeerd, een omzet van meer dan 250 000 euro hebben en een positief bruto exploitatieoverschot hebben.
Zij kunnen dan financiering aanvragen voor leningen tussen 50.000 en 5.000.000 euro voor een periode van 12 tot 60 maanden.

Elke meerderjarige natuurlijke persoon of rechtspersoon met handelingsbekwaamheid kan deelnemen aan de investeringen van het Look&Fin platform. Dit geldt ongeacht de nationaliteit of de fiscale woonplaats.

Op Look&Fin kunt u kiezen om geld te lenen aan KMO’s die per risicoklasse zijn ingedeeld. Elke risicoklasse weerspiegelt het potentiële rendement en de mate van garantie die u krijgt op uw belegde kapitaal.

Logo look fin

❤️ FAVORIETE

LOOK&FIN

Investeren in participatieleningen in Belgische en Europese bedrijven in diverse sectoren

Mozzeno logo

❤️ FAVORIETE

MOZZENO

Beleggen in Belgische projecten via verschillende soorten indirecte leningen op afbetaling

Secured Balanced Dynamic
Rendement 2 à 3,5% / jaar 3,5 à 6% / jaar 6 à 9% / jaar

Garantie
100% verzekerd kapitaal Overheidsgarantie op 30% van het kapitaal Pandrecht op vorderingen en/of goodwill

Crowdlending immobilier

Look&Fin heeft zich, naast de financiering van KMO’s, gespecialiseerd in crowdlending van onroerend goed.
Met deze vorm van crowdlending kunt u uw spaargeld investeren in elk type vastgoedontwikkelingsproject, ongeacht de aard en locatie ervan.

Er kan een rendement van 6 tot 9% worden verwacht, maar een minimuminvestering van 500 euro is vereist.

Ongeacht het type crowdlending waaraan u deelneemt, zijn de duur van uw lening en de rentevoet die op uw terugbetaling wordt toegepast, vooraf vastgesteld en contractueel vastgelegd in een contract dat u wordt teruggegeven.

De stappen van een crowdlending op Look&Fin

 1. Analyse van financieringsaanvragen: Look&Fin bepaalt aan de hand van strenge criteria of financieringsaanvragen van bedrijven al dan niet in aanmerking komen.
 2. Keuze van de onderneming: zodra u zich op het platform hebt ingeschreven, hebt u toegang tot de gedetailleerde fiches van de aanvaarde aanvragen. Deze sheets bevatten de risicoklasse van de investering en de voorgestelde terugbetalingsvoorwaarden. Om u te helpen bij uw keuze, is er een hulpmiddel beschikbaar om de verdiensten te simuleren op basis van het bedrag dat u investeert.
 3. Uitleenintentie: op het exacte tijdstip dat is aangegeven voor de opening van abonnementen, verschijnt een oranje knop “Uitlenen”. U kunt dan het bedrag aangeven dat u wilt lenen en uw leenintentie valideren.
 4. Afsluiting van de abonnementen: wanneer het dossier volledig gefinancierd is, worden de abonnementen afgesloten. U hebt dan maximaal 14 dagen vanaf de datum van uw inschrijving om het bedrag van uw inschrijving te betalen of u terug te trekken.
 5. Betaling: na ontvangst van een e-mail ter bevestiging van uw inschrijving, kunt u het onderschreven bedrag per overschrijving betalen.
  Als het door de onderneming gevraagde bedrag op de vervaldag niet volledig is onderschreven, worden de reeds betaalde bedragen terugbetaald.
 6. Vrijgave van de middelen: wanneer de onderschreven bedragen zijn geïnd, worden de middelen ter beschikking gesteld van de lener.
 7. Terugbetaling: een maand na de vrijgave van de middelen begint u met de maandelijkse terugbetalingen, volgens de vooraf vastgestelde voorwaarden.

Look&Fin in cijfers

 • Meer dan 300 kleine en middelgrote ondernemingen gefinancierd
 • 48.174.307 aan investeringen opgehaald sinds 2012
 • Een gemeenschap van 40.897 leden
 • Een gemiddelde financieringstijd van 4 minuten
 • 430.000 gemiddeld geleend bedrag

De kosten van investeren op het Look&Fin platform

Het Look&Fin-platform is gratis en er worden geen kosten aangerekend aan de beleggers.
Merk op dat als u belegt als natuurlijke persoon met fiscale woonplaats in België, de rente die u ontvangt onderworpen is aan een bronheffing van 30%.

Voor de kredietnemers zijn de financieringsaanvraag en de analyse van hun dossier gratis.
Zodra de financiering is toegekend, moeten zij de volgende kosten betalen;

 • Structureringsprovisie: 2,5 tot 5% van het opgehaalde bedrag.
 • Beheerskosten: 0,08 tot 0,125% per maand, berekend op basis van de uitstaande lening.
 • Aanvraagkosten: 2000 euro

Beveiliging

Look&Fin is een van de door de FSMA (Financial Services and Markets Authority) goedgekeurde crowdfundingplatforms.

Look&Fin analyseert meer dan 150 punten voor elke financieringsaanvraag van een kmo en slechts 8 van de 1000 aanvragen worden aanvaard.
Alle aanvragen voor crowdlending van onroerend goed worden gedekt door onderpand en garanties om individuele investeerders te beschermen.
Niettemin houdt elke belegging het risico in van kapitaalverlies of een lager rendement.

Meningen over het platform voor crowdlending Look&Fin

Met Look&Fin profiteert u van een potentieel hoog maandelijks rendement door de financiering van zorgvuldig geselecteerde KMO’s waarvan de grondige analyses voor iedereen toegankelijk zijn na registratie op het platform. Het platform stelt u ook in staat om uw winst te simuleren voordat u investeert, maar ook om de prestaties van uw investering te volgen zodra deze is gedaan.

Look&Fin, zoals alle crowdlending platforms, laat u toe uw investeringen te diversifiëren. Bovendien kunt u gratis investeren in de bedrijven van uw keuze, uit de meest uiteenlopende sectoren.

Door te investeren met Look&Fin kunt u, afhankelijk van het genomen risico, een rendement verwachten van 2 tot 9% bruto per jaar en van 6 tot 9% voor vastgoed crowdlending.
Het is echter belangrijk een van de gouden regels van elke investering in gedachten te houden: een hoog rendement is altijd synoniem met een hoog risico.
Het belangrijkste risico dat u als geldschieter loopt, is kapitaalverlies.
Op het platform vindt u echter dossiers met kapitaalverzekering. Dit betekent dat als de lener in gebreke blijft, 100% van uw kapitaal wordt terugbetaald door de verzekeringsmaatschappij.
Het gelopen risico ligt dan alleen op het verwachte rendement. Aangezien de kosten van de verzekeringspremie door de kredietnemer worden gedragen, zijn er bovendien geen extra kosten voor u.

Tot slot moet worden opgemerkt dat crowdlending, en in het bijzonder crowdlending in de vastgoedsector, u in staat stelt uw spaargeld om te buigen naar de reële economie en zo een positieve maatschappelijke impact te creëren.

Meningen van internetgebruikers

Crowdlending look&fin
4.1
Gebaseerd op 60 beoordelingen
Powered by google
Ambre mambre m
14:28 15 Apr 24
Ik raad dit investeringsplatform ten zeerste aan.
MatteoMatteo
13:27 15 Apr 24
Erg serieus ! De opvolging wordt met grote vaardigheid verzekerd. Bovendien is het team altijd attent en blijven vragen slechts heel kort onbeantwoord.
Victor camelioVictor Camelio
12:27 15 Apr 24
Zeer efficiënt platform. Serieuze medewerkers die luisteren naar de behoeften
Alexandre dubouilAlexandre Dubouil
12:01 15 Apr 24
Zeer goede ervaring, eenvoudig te gebruiken platform. De projecten zijn divers en de analyses gedetailleerd.
Lison huguesLison Hugues
08:12 28 Mar 24
Dit crowdfundingplatform is opmerkelijk! Het onderscheidt zich door zijn transparantie, gebruiksvriendelijkheid en onberispelijke klantenservice!
Gabriel montoyaGabriel Montoya
15:54 27 Mar 24
Uitstekend crowdlendingplatform! Transparant, gebruiksvriendelijk en geweldige klantenservice.
Esteban serwierEsteban Serwier
15:40 27 Mar 24
Een kluis voor veilige beleggingen.
Mich serMich Ser
08:00 14 Mar 24
Van de 8 crowdlending projecten (met rating A of A+), waarin ik in 2022 belegd heb, zijn er intussen 3 volledig afbetaald, 3 hebben een betaalachterstand waarvan 2 projecten intussen een gerechtelijke procedure hebben wegens wanbetaling.Ik vermoed dat in deze economische volatiele tijden, de wanbetalingen zullen toenemen, wat niet in het voordeel pleit om in 2024 nog crowdlending beleggingen te riskeren...
Gregory van hoofGregory Van Hoof
16:29 07 Mar 24
Steeds meer standaardbestanden. Gebrek aan professionaliteit en transparantie bij de monitoring van hersteldossiers. Het platform was aantrekkelijk toen de vastgoedsector het goed deed; dit is duidelijk niet langer het geval en het team van Look&Fin lijkt niet in staat om betalingsachterstanden en/of terugvorderingsdossiers op te volgen, ook al nemen deze sterk toe.
E bE B
16:22 12 Jan 24
Weg van blijven, geen goed idee om daar in te beleggen !Neem beter een termijnrekening, kapitaal en rente gegarandeerd !Bij Crowdlending kan je som achter je centen fluiten.En.....goed weten, ik spreek van ervaring !
Wajsberg morganeWajsberg Morgane
15:34 29 Dec 23
Veelbelovende projecten, helder proces en meer dan bevredigende resultaten 🤩
Dina loeckxDina Loeckx
15:32 29 Dec 23
Een winnende keuze met rendementen die voor zich spreken.
Frank vanliepeveldeFrank Vanliepevelde
15:25 29 Dec 23
Investeren in Look&Fin was een uitstekende ontdekking! Transparant platform, aantrekkelijke projecten en tastbare resultaten. Sterk aangemoedigd voor geïnformeerde investeringen.
GamecubestudioGameCubeStudio
15:14 29 Dec 23
Uitstekende ervaring met kredietaanvragen! Snel proces, responsief team en concrete resultaten. Ideaal voor wie op zoek is naar efficiënte en transparante financiering.
Julian beckerJulian Becker
15:09 29 Dec 23
Topervaring! Betrouwbare projecten, concreet rendement. Sterk aanbevelen!
Pascale pPascale P
09:00 22 Dec 23
Hallo, ik raad af om via dit platform te beleggen. Enerzijds werden de 3 investeringen die ik deed binnen de 3 maanden terugbetaald zonder enige compensatie van Look&fin (Vergeet niet dat wanneer een ontwikkelaar de appartementen vooraf verkoopt, hij binnen de 3 maanden het geleende geld via Look&fin terugkrijgt.) Aan de andere kant duurt het enkele maanden voordat het verzonden geld daadwerkelijk wordt belegd, dus aarzel niet om uw geld op een termijnrekening te zetten waarvan het rendement echt gegarandeerd is!Hallo, ik raad af om via dit platform te beleggen. Enerzijds werden de 3 investeringen die ik deed binnen de 3 maanden terugbetaald zonder enige compensatie van Look&fin (Vergeet niet dat wanneer een ontwikkelaar de appartementen vooraf verkoopt, hij binnen de 3 maanden het geleende geld via Look&fin terugkrijgt.) aan de andere kant duurt het enkele maanden voordat het verzonden geld daadwerkelijk wordt geïnvesteerd! Aarzel dus niet om uw geld op een termijnrekening te zetten met een zeker rendement!
JamesJames
10:28 08 Dec 23
Prachtig Belgisch bedrijf in volle ontwikkeling!Biedt interessante beleggingen, met garanties via verzekeringen, hypotheken, of riskanter met meer rendement... Goede keuze. Site slachtoffer van zijn succes... binnen een paar seconden zijn sommige investeringen al gesloten jammer maar voor de rest interessant om aan te bevelen 🙂
Xa gourmandXa Gourmand
07:02 03 Jul 23
Jan de roeckJan De Roeck
15:48 23 Jun 23
Yohan benhamouYohan Benhamou
09:35 23 Jun 23
Ren weg van Look en Fin!Handelaren/promotors, dit bericht is voor jullie: twee maanden werken aan een dossier, expertiseaanvraag (uiteraard op jullie kosten), mondeling akkoord over de financiering (nou en?!) om later een weigering uit te spreken (ook mondeling). Gebrek aan transparantie, reactievermogen en professionaliteit bovendien.Andere platforms zijn veel competenter en kunnen aan uw behoeften voldoen of op zijn minst eenvoudigweg op u reageren.GA JE WEG!!
Edwina de la ruelleedwina de la ruelle
08:47 04 Apr 23
valse mensen, maken beslissing zonder ook maar iets van cijfers te vragen of te controleren
Firdaouss el amaouiFirdaouss El Amaoui
12:47 19 Sep 22
Ik dank u hartelijk voor uw reactievermogen en professionaliteit, u heeft een efficiënt en serieus team, ze zijn zeer klantgericht met goede communicatie. , Ik raad ten zeerste aan.
Pascal schepersPascal Schepers
09:37 18 Jan 22
Zeer goed, proficiat.
Chantal herisChantal Heris
07:28 24 Aug 21
Ik had twee jaar geleden een zeer positieve mening gegeven en sindsdien ben ik een beetje teruggekomen. Twee van mijn dossiers zijn stopgezet met vergoedingen.Ik merk op dat een van de twee een risico A had gekregen en plotseling was overgeschakeld naar risico C. Wat de tweede betreft, hij heeft slechts 7 van de 60 maandelijkse betalingen betaald en terugbetaald! Dit bedrijf is nog steeds actief op dezelfde site, maar onder een andere naam. Uiteindelijk vroeg ik me af wat look & fin precies controleert voordat een zaak online wordt gezet. Aan de andere kant is Louise altijd erg responsief en charmant.
Bert bekaertBert Bekaert
08:13 12 Jun 21
Naar mijn persoonlijke mening integer platform.De analyses van Look&Fin van de dossiers zijn van hoge kwaliteit, en laten de belegger toe de risico's goed in te schatten.Goede voorselectie van de dossiers, te riskante dossiers zullen zij weigeren aan te bieden, vermoed ik.Zijn zeer klantgericht met goede communicatie.Aanrader!
Gerard nahonGerard Nahon
12:30 20 Oct 20
Bedankt Louise Gefeliciteerd met je snelle en efficiënte reactie. Als voormalig salesmanager waardeer ik een klantgerichte organisatie en medewerkers die aansluiten bij het bedrijfsbeleid. Aan de kant van de klant, kan ik je verzekeren dat het prachtig is om te zien.
Dirk meireDirk Meire
17:21 13 Mar 18
Dank voor de prima communicatie, zeker voor de eerste keer.Succes met jullie volgende projecten, en hopelijk kan ik in de toekomst terug deelnemen.Vriendelijke groeten,Dirk
Js_loader

Investeren in Look&Fin - Contacteer ons

Om al hun te financieren projecten te ontdekken en deel te nemen aan hun investering, Klik hier

Contact Look&Fin

Voor vragen of informatie kunt u Look&Fin telefonisch bereiken op +32 2 529 59 69.                        

Look&Fin

Louizalaan, 475

1050 Brussel

België

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px