Beebonds - financiering van Belgische bedrijven

Beebonds, opgericht in 2017, is een participatief financieringsplatform dat individuele investeerders of bedrijven verbindt met projecteigenaren. Met Beebonds kunt u vanaf 500 of 1000 euro en in de vorm van leningen deelnemen aan de financiering van Belgische ondernemingsprojecten.

De diensten van het Beebonds crowdlending platform

Beebonds is een crowdlending platform waarmee u kunt investeren in projecten van Belgische bedrijven die op zoek zijn naar aanvullende financiering tussen 500.000 en 5.000.000 euro.

Hoewel Beebonds voornamelijk vastgoed crowdlending projecten aanbiedt, komen bedrijven uit elke sector in aanmerking, met uitzondering van de wapen-, tabaks-, fossiele brandstoffen-, gok- en nucleaire sector.
Afhankelijk van het project dat u wilt financieren, is een minimale investering van 500 tot 1000 euro vereist.

De op Beebonds gepresenteerde projecten worden binnen een periode van 1 tot 3 maanden opgehaald, waarna u gedurende een vooraf bepaalde periode van 2 tot 5 jaar, afhankelijk van het project, jaarlijkse rente ontvangt. Aan het einde van het project krijgt u het volledige bedrag van uw initiële investering terug.

Beebonds biedt een gemiddeld jaarlijks rendement van 7,86%. Dit hoge rendement is te danken aan het feit dat de financiering die de ondernemingen op Beebonds zoeken in feite slechts een klein deel (ongeveer 20%) van de totale financiering van hun projecten uitmaakt. Op Beebonds proberen bedrijven aanvullende financiering te krijgen naast de financiering die al door een bank is verstrekt.
Ze lenen bij een bank tegen een lage rente maar voor een hoog bedrag, en via Beebonds tegen een hoge rente maar voor een veel lager bedrag.

Om een dossier te kunnen indienen bij Beebonds moet een onderneming het grootste deel van haar activiteiten in België hebben (meer dan 50%), een gemiddelde positieve EBITDA over de laatste 3 jaar en een schuldratio van minder dan 60%.

Om in aanmerking te komen voor een vastgoedaanvraag bij Beebonds moet een ontwikkelaar een vastgoedproject indienen met een totale kostprijs van ten minste 2.000.000 euro en met een bankfinanciering. Bovendien moet de ontwikkelaar bereid zijn minimaal 500.000 euro via Beebonds op te halen, wat neerkomt op 25% van de totale projectkosten, en moet hij over een volledige bouwvergunning beschikken.

Logo look fin

❤️ FAVORIETE

LOOK&FIN

Investeren in participatieleningen in Belgische en Europese bedrijven in diverse sectoren

Mozzeno logo

❤️ FAVORIETE

MOZZENO

Beleggen in Belgische projecten via verschillende soorten indirecte leningen op afbetaling

De stappen van een crowdlending op Beebonds

 1. Financieringsaanvragen van ondernemingen: de aanvragen worden door de juridische en financiële deskundigen van Beebonds geanalyseerd alvorens te worden aanvaard.
 2. Investeringsprojecten voorgesteld aan de Beebonds-gemeenschap: na aanvaarding worden de projecten voorgesteld aan potentiële investeerders.
 3. Gratis creatie van uw Beebonds beleggersrekening
 4. Kies het te financieren project: ontdek alle projecten en raadpleeg de informatiepakketten. Deze omvatten terugbetalingsvoorwaarden en foto’s, documenten, enz.
  Merk op dat deze bestanden ook toegankelijk zijn zonder voorafgaande registratie op het platform.
 5. Investering: investeren in de vorm van een lening en via obligaties, vanaf 500 of 1000 euro, afhankelijk van het gekozen project.
 6. Rentebetaling: de rente wordt eenmaal per jaar aan u betaald, op de datum van uitgifte van de obligatie. Het wordt rechtstreeks op uw bankrekening gestort en is gebaseerd op het in het projectinformatiememorandum vermelde tarief.
 7. Terugbetaling van het kapitaal: uw oorspronkelijke kapitaal wordt aan u terugbetaald op de vervaldag van de obligatie, zoals vermeld in het projectinformatiememorandum.

Beebonds in cijfers

 • Meer dan 44.000.000 euro aan financieringen toegekend aan bedrijven sinds 2017
 • 7,86% gemiddeld bruto rendement voor investeerders
 • Een gemeenschap van meer dan 1500 beleggers
 • Meer dan 42 projecten reeds gefinancierd

De kosten van beleggen op het Beebonds-platform

De inschrijving op het Beebonds-platform is gratis en er worden geen kosten aangerekend aan de beleggers.

Als u een natuurlijke persoon bent met fiscale woonplaats in België, is de rente op een belegging via het Beebonds-platform onderworpen aan een roerende voorheffing van 30%.

Veiligheid en risico's

Beebonds is vanaf 23 april 2019 een van de door de FSMA (Financial Services and Markets Authority) goedgekeurde crowdfundingplatforms.

Elke investering houdt risico’s in. De op Beebonds beschikbare obligaties zijn schuldinstrumenten en als u geld leent aan KMO’s loopt u het risico uw investering geheel of gedeeltelijk te verliezen.

Meningen over het Beebonds crowdlending platform

Met Beebonds kunt u actief deelnemen aan de ontwikkeling van Belgische bedrijven.
Investeren via Beebonds stelt u, zoals elk crowdfunding platform, in staat om uw investeringen te diversifiëren.

Dankzij het principe van aanvullende financiering bieden Beebonds echter een zeer hoog potentieel rendement (gemiddeld 7,86% bruto per jaar).
Wij waarderen de directe interactie tussen leners en investeerders en de opbrengstsimulatietool die op elke projectpagina beschikbaar is.

Bovendien is Beebonds uniek in het aanbieden van beursliquiditeit van emissies via EuroNext.

De kleine ecologische bonus: voor elk gefinancierd project biedt Beebonds, in samenwerking met de imkers van U Keepers, een bijenkorf aan een imker aan.

Hoewel de projecten grondig worden geanalyseerd, mag u niet vergeten dat investeren in ondernemingen risico’s inhoudt en dat noch het rendement noch de terugbetaling van uw kapitaal kan worden gegarandeerd.

Meningen van internetgebruikers over Beebonds

Beebonds
4.5
Gebaseerd op 38 beoordelingen
Powered by google
Laurence dLaurence D
12:23 25 Apr 24
Altijd geweldige projecten en geen druk, de uitleg is nauwkeurig. De informatie is regelmatig. Ik ben tevreden
Alain piquinAlain Piquin
12:03 11 Apr 24
Een waardevolle schakel tussen de aandelenmarkt en banksparen. Tot nu toe onberispelijk. Geweldig initiatief en succes! veel succes, A. P.
Christian malarmechristian malarme
11:27 11 Apr 24
Martine petithanMartine Petithan
17:38 15 Mar 24
Mooi platform met adequate voorstellen.Uitstekende administratieve opvolging en duidelijke uitlegAdviseren
François marotFrançois Marot
19:04 08 Mar 24
Annie de vosANNIE DE VOS
18:53 06 Mar 24
Zeer interessant als beleggingsaanvulling
Alain houetAlain Houet
11:25 05 Mar 24
Nog te weinig ervaring om een ​​oordeel te geven.
Jef steursJef Steurs
14:11 28 Feb 24
Jp sottiauxJP Sottiaux
12:14 29 Dec 23
BeeBonds is betrouwbaar en interessant. Het beschermt de belegger goed.
Raphael decosterRAPHAEL DECOSTER
13:45 28 Dec 23
Recentelijk enkele investeringen gedaan. Heel tevreden over Beebonds. Duidelijke en overzichtelijke site. Snelle respons op vragen. Ruim aanbod.
René fellerRené FELLER
09:32 28 Dec 23
ImmofluentImmofluent
19:02 20 Dec 23
Aanbevolen platform. Zij houdt rekening met zowel de projectleider als de investeerders, stelt de exploitatie veilig en zorgt voor een goede werking van het proces. Ik raad 100% aan?
Richard pötgensRICHARD PÖTGENS
08:34 06 Dec 23
Claude lebrunClaude Lebrun
09:12 26 Oct 23
geen probleem. Heel serieus
Marc massaerMarc Massaer
18:00 04 Oct 23
Pierre collettepierre collette
12:19 18 Sep 23
Patrick schollPatrick Scholl
09:12 16 Aug 23
Zeer aantrekkelijke tarieven maar een ernstig gebrek aan aanbiedingen. Ze komen in druppels aan!
Pascale bertrandPascale Bertrand
05:55 05 Jul 23
Snel en effectief
Loix paul loixLoix Paul Loix
13:23 04 Jul 23
Mijn eerste deelname en tot nu toe efficiënt en vlot verlopen
Leo de brabandereLeo De Brabandere
07:57 04 Jul 23
Correct afgehandeld.
Claude payeClaude Paye
08:58 01 Jul 23
Jean-pierre delcourtJean-Pierre Delcourt
14:43 29 Jun 23
Service uitstekend
Charles de ghellinckCharles de ghellinck
15:13 31 May 23
Goede opvolging van dossiers,Obligaties met aantrekkelijke dividenden.
Francois leleufrancois leleu
08:22 06 Oct 22
Zeer goed crowdfundingplatform.Beebonds helpt bedrijven bij het financieren van hun projecten, of kan u een interessant rendement laten behalen op de projecten waarin u investeert. Het team is goed ingeburgerd en er worden regelmatig nieuwe financieringsplannen gelanceerd. Ik raad aan.
André-pierre michotteAndré-Pierre Michotte
08:44 12 Jul 22
In twee jaar tijd heb ik me aangemeld voor een tiental projecten bij Beebonds en ik ben zeer tevreden. De eerste registratie als 'Investeerder' is misschien een beetje vervelend, maar het is logisch gezien de regelgeving op dit gebied. Dan is online inschrijven op verschillende projecten vrij eenvoudig. Ook de vereffening van de jaarlijkse rente is flexibel, zonder vertraging en zonder verrassing. Kortom, een eenvoudige en probleemloze alternatieve vastgoedbeleggingsmethode. Ik raad aan.
Nina bwangaNina Bwanga
11:30 02 Jul 22
Begin december 2021 deed ik een eerste investering (dossier Keren). In mei 2022 stuurde ik een e-mail om nieuws te vragen over het bestand waarop ik me had geabonneerd. Geen reactie op mijn eerste mail. Dus verlengde ik mijn verzoek 15 dagen later. Ik kreeg te horen dat er in de komende dagen een rapport op de site zou worden gepubliceerd om het dossier op te volgen. Twee maanden later zie ik nog steeds niets op de site. Erger nog: mijn e-mails blijven nu onbeantwoord! Als investeerder die wil investeren in andere projecten: het zet je aan het denken! Wat mij betreft: ik zal niet langer op dit platform investeren omdat de communicatie slecht is en het echt niet geruststellend is. Pas op!Nina
Noemie cravenNoemie Craven
11:30 20 Aug 21
Uitstekende ervaring. Interessante en goed doorgelichte investeringsmogelijkheden, responsief team en een unieke manier om de lokale economie te ondersteunen. Zeer aan te bevelen.
Tarik hennenTarik Hennen
11:51 02 Oct 20
Pierre berryerPierre Berryer
07:21 15 Sep 20
Het is een multidisciplinair team dat u begeleidt in de zoektocht naar "crowdfunding" van een echte job....omringd door nieuwe technologieën?
Js_loader

Beleggen in Beebonds - Contact

Voor informatie over al hun te financieren projecten en om deel te nemen aan hun investering, klik hier.

Contact Beebonds

Voor vragen of informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Beebonds via
+32 2 896 92 98, per e-mail op hello@beebonds.com of via hun contactformulier.

Beebonds
Avenue des Volontaires, 19
1160 – Oudergem
België

Website : https://www.beebonds.com

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px