Binaire opties op de beurs, wat is het?

Binaire opties zijn financiële instrumenten waarmee u gedurende een zeer korte periode kunt speculeren op de ontwikkeling van een effect zoals een aandeel, een valuta of een aandelenindex.

Binaire opties zijn een vereenvoudigde versie van opties, afgeleide producten waarmee u kunt wedden op de stijging en daling van een onderliggende waarde (aandeel, beursindex, grondstof, enz.).
Dit mechanisme is inderdaad eenvoudiger dan dat van opties.

In de praktijk zijn binaire opties handelsproducten waarmee u over een zeer korte periode (van enkele minuten tot enkele uren) kunt speculeren en die twee mogelijke uitkomsten hebben: de stijging of daling van de onderliggende waarde waaraan de binaire optie is gekoppeld.

Als u een goede inzet hebt gedaan, ontvangt u een uitbetaling, waarvan het bedrag vooraf is vastgesteld.
Als u uw inzet verliest, verliest u het geld dat u heeft geïnvesteerd op het moment dat de optie vervalt.

Merk op dat bij dit type belegging de winst of het verlies alleen afhangt van de richting van de onderliggende waarde op de vervaldag, niet van het prijsverschil tussen het moment van aankoop en de vervaldag.
Als de onderliggende waarde bijvoorbeeld een aandeel is, zal de uitbetaling hetzelfde zijn, of de prijs van het aandeel nu verviervoudigd of vertienvoudigd is tijdens de looptijd van de optie. Alleen de trend is van belang.

In de praktijk kunnen binaire opties worden gekocht op handelsplatforms.
Er zijn echter veel oplichtingen vastgesteld, vooral door bedrijven die in het buitenland gevestigd zijn.
Zowel in Europa als in de Verenigde Staten hebben de marktautoriteiten vervolgens geprobeerd hun marketing te reguleren.

In België mag sinds 18 augustus 2016 geen enkele beleggingsmaatschappij, met of zonder vergunning, actief binaire opties verhandelen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px