Investeren in de aandelenmarkt

Beleggen op de beurs betekent aandelen kopen in beursgenoteerde bedrijven. Elk aandeel vertegenwoordigt een deel van het kapitaal van een onderneming, dus aandelen kopen is hetzelfde als aandelen van de onderneming kopen. Wanneer u een aandeel koopt, wordt u aandeelhouder van de onderneming.

Hoe beleggen op de aandelenmarkt in België?

Als u op de beurs wilt beleggen, kunt u een fysieke tussenpersoon inschakelen. Dit kan een bank of een effectenmakelaar zijn.

De makelaardij heeft zich nu echter toegelegd op vele online makelaardij aanbiedingen. Dit zijn de online handelsplatforms. Deze platforms brengen u rechtstreeks in contact met kopers en verkopers uit de hele wereld. Alles wat u nodig heeft is toegang tot het internet.

Ontdek alles wat u moet weten over online handelsplatforms en vergelijk aanbiedingen

Waarom beleggen op de beurs?

Door te beleggen op de beurs investeert u in de reële economie en wordt u er actief lid van door deel te nemen aan de ontwikkeling van ondernemingen. Een onderneming die aandelen uitgeeft, verkoopt immers delen van haar kapitaal om middelen aan te trekken om haar groei te financieren.

Maar beleggen op de beurs is vooral profiteren van een rendement dat zeer interessant kan zijn.

Wat is de beurs?

De beurs is een immateriële plaats waar je aandelen kunt kopen en verkopen.
Met andere woorden, het is een marktplaats waar geld wordt geruild voor aandelen in bedrijven.

De beurs is een ruimte die voor iedereen toegankelijk is. Particulieren en banken, maar ook pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en bedrijven kunnen er aandelen kopen en verkopen.

Beurs van brussel
Beurs van Brussel

Financiële producten om te beleggen op de aandelenmarkt

Een financieel product is een soort beleggingsinstrument waarmee u uw geld op de beurs kunt beleggen. Er zijn verschillende soorten financiële producten, die kunnen bestaan uit aandelen of obligaties, maar ook uit beleggingsfondsen, trackers en vele andere.
Elk financieel product onderscheidt zich door zijn risiconiveau en zijn rendement op korte, middellange en lange termijn.

Om de best mogelijke belegging te doen, moet rekening worden gehouden met factoren zoals uw doelstellingen, uw vaardigheden en uw beleggingshorizon.

Aandelen

Aandelen behoren tot de beste beleggingsmogelijkheden als u uw portefeuille actief wilt beheren. U kunt deze effecten in enkele seconden kopen en verkopen op de wereldwijde aandelenmarkten.

BEVEK en FCP

BEVEK  en FCP’s (Fonds Commun de Placement) zijn financiële producten van de ICBE-familie (instellingen voor collectieve belegging in effecten).

Trackers en ETF's

Een tracker is een beleggingsinstrument dat tot doel heeft het rendement van een mandje aandelen, een aandelenindex, obligaties, valuta’s of grondstoffen te repliceren. Dit gebeurt zonder actief beheer.

Obligaties

Obligaties zijn aanvragen voor leningen uitgegeven door bedrijven of overheden.  U ontvangt dan in ruil een schuldbekentenis en de uitgever moet u rente betalen.

Binaire opties

Binaire opties zijn financiële instrumenten die het mogelijk maken om gedurende een zeer korte periode te speculeren op de evolutie van een effect zoals bijvoorbeeld een aandeel, een munt of zelfs een beursindex.

Warrants

Warrants zijn financiële instrumenten die door banken of andere financiële instellingen worden uitgegeven en op de beurs worden verhandeld.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px