Triodo bank logo nobg

Triodos Bank

Triodos Bank werd opgericht in 1980 en stelt particulieren, bedrijven en organisaties in staat om hun geld te gebruiken op een manier die een positief effect heeft op het milieu door duurzame ontwikkeling te bevorderen. Het is dus een bank die zich ecologisch verantwoordelijk voelt. Het geld van spaarders en beleggers wordt enkel uitgeleend aan ondernemers die actief zijn in de reële economie. Triodos Bank is een Europese bankgroep met filialen in Spanje, Duitsland, Frankrijk en uiteraard ook in België.

Wat verstaat men onder reële economie?

In tegenstelling tot de financiële economie is de reële economie een plaatselijke en concrete economische activiteit voor inwoners, burgers, huishoudens, bedrijven en gemeenschappen die daadwerkelijk goederen en diensten produceren of consumeren (ook via niet-marktconforme uitwisselingen). De reële economie staat los van speculaties die plaatsvinden in de financiële wereld en op de beurs.

Triodos wil zich aftekenen als een duurzame, transparante en gespecialiseerde investeringsbank en biedt dus geen :

  • Zichtrekeningen en betaalkaarten.
  • Oplossingen voor belastingbesparing
  • Verzekeringen

Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten van Triodos Bank

Sparen met Triodos

Met een Triodos spaarrekening bouwt u een geldreserve op om onvoorziene omstandigheden op te vangen, wetende dat uw geld alleen gebruikt wordt om duurzame projecten te financieren. Uw geld is op elk moment beschikbaar. Met de termijnrekening van Triodos kunt u gedurende 10 jaar sparen aan een rentevoet die voor de hele looptijd vooraf wordt vastgesteld.

De beleggingsproducten van Triodos

Met een traditionele spaarrekening kiest u voor meer zekerheid. Door in beleggingsfondsen te beleggen, hebt u de kans om een hoger rendement te halen uit uw spaargeld.

Met Triodos beleggingsfondsen belegt u alleen in bedrijven die een positieve ecologische en sociale impact hebben. Met een beleggingsfonds belegt u in aandelen of obligaties via een Collective Investment Scheme (CIS). Op die manier spreidt u het rendement, maar ook het risico van uw beleggingen.

U kunt het beheer van uw beleggingen vanaf bedragen van 5.000 € ook aan een specialist toevertrouwen dankzij de vermogensbeheersdienst van Triodos.

turnover-profit-money-finance-investment

De leenopties van Triodos

Triodos biedt uitsluitend hypothecaire leningen aan voor de financiering van duurzame of participatieve vastgoedprojecten: passieve nieuwbouw, energetische en ecologische renovaties, gegroepeerde vastgoedprojecten, inclusieve projecten, beschermde gebouwen en verbouwingen van gebouwen tot particuliere woningen.

De bank biedt ook een overbruggingskrediet aan om de tijd te overbruggen tussen de aankoop van uw nieuwe woning en de verkoop van de vorige. U betaalt het geleende kapitaal in één keer terug met de opbrengst van de verkoop van uw oude woning.

Contact nemen met Triodos

Hoe kan ik contact opnemen met Triodos Bank?

  • Door te bellen naar de klantendienst op 02 548 28 52 (Brussel) of 09 265 77 00 (Gent)
  • Door een e-mail te sturen naar info@triodos.be (Brussel) of gent@triodos.be (Gent)

Triodos productfiche op geldexpert.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px